Krdi rinnalihased.
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Kiivikaselt » Krdi rinnalihased.
- This topic has 4 replies, 3 voices, and was last updated 21 years, 4 months tagasi by
mesikäpp.
-
AutorPostitused
-
oktoober 2, 2004 at 12:08 p.l. #2963
tiitpld
MemberNonii, olen ennast parasjagu jälle vihaseks ajanud. Nimelt on probleemi olemus järgmine.
Vanuses 17-20 külastasin aktiivselt jõusaali. Areng oli, ehkki vähene, sest treenisin üsna umbes. Juba siis panin tähele, et osad lihased arenevad kiiremini, osad aeglasemalt.
Siis tegelesin vahelduseks jälle jalgpalliga (ehk siis oma lemmikalaga) neli aastat ning jõusaali praktiliselt ei külastanud.
Nüüd käin teist aastat jõusaalis (alustasin uuesti juuli 2003). Treenin targemalt (tänud amazonile ja kirjandusele) ning ka areng on hoopis teisest klassist võrreldes “noorusajaga”. Biitseps, õlad, trapets ja reied kasvavad, mis mühiseb. Seevastu rind ei arene praktiliselt üldse. Jõudu tuleb nagu juurde (2003 august lamadessurumise seeriad 60 kiloga, praegu 75 kiloga) Mis on valesti? Olen kasutanud erinevaid harjutusi, varieerinud raskusi, mahtu, tempot jne.
Praegune kava siin:
1. ületõmbed trenazööril 3×8-12
2. lamadessurumine 3×8-12
3. ristivedu ettekallutatult 3×8-12
4. lendamine hantlitega kaldpingil 3×8-12
5. surumine rööbaspuudel 3×8-12
Kordused on antud selliselt, et alustan raskusega, millega suudan 1. seerias teha 8 kordust ning kui jõud on kasvanud sedavõrd, et jõuan esimeses seerias teha 12 kordust, suurendan raskust nii, et jõuan jälle 1. seerias ainult 8 kordust teha.
oktoober 2, 2004 at 1:16 p.l. #40940joey
Membermul oli ka jama, et just rind ei kasvanud. ülejäänud keha nagu arenes ilusti, aga rinda tuli minimaalselt ja seda üpris pikka aega. samas ei olnud rinna läbi saamine mingi probleem… need alati valutasid järgmine päev, võrreldes teiste lihastega- need ikka iga kord täitsa läbi ei saanud. siis ma mõtlesin, et kui vähendaks koormust rinnal ja ei võtaks nad nii läbi nagu ennem. vähendasin seeriaid ja harjutusi ning oligi hoopis teine asi. rind taastus kiiremini ja tulemusi oli ka näha.
oktoober 2, 2004 at 3:19 p.l. #40944mesikäpp
MemberEks üks probleem võib olla see et sulle lihtsalt ei sobi need harjutused mis sa teed ja teiseks on neid liiga palju, kolm või neli harjutust rinnale peaks aitama. Sa peaksid alustama kankiga horisontaalis surumisest see järel kald pingil kang või hantlitega surumine siis lendamine kas kald või horisondaal asendis ja viimasena tee näiteks bulloveri. Kuid arvesta et õige kava saad sa teha ise, endale mingi aja pärast siis kui sa õppid oma keha tundma.
Sa vaata vanu artikleid siit amazonist minu arust kas cutler või keegi seletas natuke seda rinna tegemis teooriat.
Minu teiseks hobiks on ka jalgpall, peab ütlema et mitte ei sobi need kaks asja omavahel kokku, mõnikord jooksed kaks mängu nädalas ja see annab kohe jõus ja keha kaalus natuke tunda. Eks kui keha kaal ei lase enam siis tuleb järgi jätta (jalgpall)praegast olen 105kg.
oktoober 2, 2004 at 5:11 p.l. #40946Rainer B
MemberPraegune kava siin:1. ületõmbed trenazööril 3×8-12
2. lamadessurumine 3×8-12
3. ristivedu ettekallutatult 3×8-12
4. lendamine hantlitega kaldpingil 3×8-12
5. surumine rööbaspuudel 3×8-12
kas seal jõusaalis kus sa käid on ikka kang ja korralikud hantlid olemas?
Igaljuhul mina arvan et teed massi väheke valede harjutustega!
Soovitaksin sul kasutada ikka baasharjutusi ja vabasid raskuseid:
soojendus kangiga horisontaalil 2 seeriat
1)Horistontaal pingil kangiga surumine 1×12,1x10ja 1×8 kui tunned et jüudu on võid veel otsa lisada 1×6 korduse ka
2)hantlitega surumine kaldpingil samamoodi raskust tõstes/varieerudes 1×12,1x10ja 1×8
3)lendamine HORISONTAAL pingil mitte kald jälle samamoodi korduseid vähendades!
nyyd ei tea mis tasemel oled eriti ja ei oska ette kujutada seega ei julgeks eriti neljandat harjutust sinna otsa panna. Selge on see et need 5 harjutust on liiast mida hetkel teed ja pigem kujundavad lihast kui kasvatavad.
Ei tea veel seda ka et mitu korda sa nädalas yhte lihast teed?
Rainer
oktoober 2, 2004 at 6:02 p.l. #40947mesikäpp
MemberTahaks siia juurde öelda et see kolmas harjutus ei pea mitte kohe kindlasti olema HORISINTAALIS, sest kuna see on ikkagist venitus harjutus siis võib üks nädal ühte moodi ja teine teist moodi ja ikkakist ei saa olla neis kindlates harjutustes nii kinni, tähtis on et võtad harjutusest viimast ja kõik rinna osad saaks korraliku koormuse.
mina teen nii et paar kuud panen rohkem rõhku jõule (langeva kordusega seerjaid, kus viimane seerja teen 2-3x ja seerjaid teen 4-5 oleneb kuidas jõudu on) ja siis kuu aega teen nõrgemalt, kuid seda kõike teen ainult horisontaalset, muud harjutused püüan ikka 8-10x teha ja see mõju normaalselt ja bulloveri on ka hea teha see teeb rinnakorvi suuremaks.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.