krambid säärelihastes
Avaleht » Forums » Treening » Naised ja treening » krambid säärelihastes
- This topic has 26 replies, 17 voices, and was last updated 17 years, 9 months tagasi by
annyke.
-
AutorPostitused
-
märts 3, 2008 at 9:19 p.l. #143977
AlanBStard
ModeratorTauriin peaks treeningkoormusest tingitud lihaskrampide vastu üsna hästi aitama.
aprill 8, 2008 at 5:26 p.l. #149358may123
Membersee võib olla ka magneesiumi puudus, sõbral oli sama lugu, võta magneesiumi tablette.
aprill 9, 2008 at 8:09 e.l. #149412daman
MemberTean seda muret, mul on lisaks säärele krampis ka sõrmed, triitseps ja käsivarred. Magneesiumi söön peoga, joomisega on kehvemini, aga isegi kui kallan endasse 3liitrit vedelikku päevas, siis märgatavat abi pole. Pöörduda ka kuskile enam ei oska. Arstid ka ei oska midagi kosta, veres kõik normis.
aprill 9, 2008 at 11:09 e.l. #149439AlanBStard
ModeratorTauriini oled ikka proovinud ?
See pidi isegi silmanurga tõmblemiste vastu aitama.
aprill 9, 2008 at 11:15 e.l. #149440matti
MemberMinul aitas krampide vastu kreatiin
aprill 9, 2008 at 11:44 e.l. #149444ROtter
MemberTean seda muret, mul on lisaks säärele krampis ka sõrmed, triitseps ja käsivarred. Magneesiumi söön peoga, joomisega on kehvemini, aga isegi kui kallan endasse 3liitrit vedelikku päevas, siis märgatavat abi pole. Pöörduda ka kuskile enam ei oska. Arstid ka ei oska midagi kosta, veres kõik normis.Võib-olla on tegemist hüpomagneseemiaga, mille puhul magneesiumi imendumine on vähenenud.
Või on A-vitamiini puudus.
aprill 9, 2008 at 3:46 p.l. #149481Harti
Memberviimasel ajal pole enam säärelihase krampe esinenud. heal juhul korra üle kahe nädala ja siis ka öösiti. tekivad nad mul peale piki trenne. eriti just suvel kui ilmad palavad ja saab järjest tunde jalgpalli mängitud. kui siis peale trenni vähemalt paar liitrit vett sisse ei joo, siis on öösel taas krambid kallal.
aprill 9, 2008 at 3:56 p.l. #149483Vilps
MemberTäna just üks tuntud spordiarst rääkis, et näiteks seljaprobleemide tagajärjel võivad krambid säärtes tekkida.
Mida ma öelda tahan, et alati ei pruugi viga olla just vähese vee joomisel või mingite vitamiinide/mineraalide puuduses.
Miks mitte minna arsti konsultatsioonile, kui probleem on pikka aega esinenud.
aprill 9, 2008 at 9:55 p.l. #149542AlanBStard
ModeratorTäna just üks tuntud spordiarst rääkis, et näiteks seljaprobleemide tagajärjel võivad krambid säärtes tekkida.Siis tekib ikka igasugu muid probleeme ka, ei tunne jalga, tunned kiirguvaid fantoomvalusid jne, seda saab üsna hästi aru et midagi on jalanärvidega tõsiselt valesti.
Mul omal pärast seljaoppi tõmbus säär krampi, ilmselt sai närv operatsioonil viga. Venitused on miskipärast aidanud. Peale selle on osa kanda siiani tundetu, see oli enne oppi ka. Ja enne oppi oli lisaks säärelihas nõrk, ei allunud 100% aju kontrollile. Valu oli ka nagu ripuks koer hambaidpidi jalas, ja valu asukoht oli väga ebamäärane.
aprill 13, 2008 at 10:53 e.l. #150003annyke
MemberNii, nüüdseks olen juba peaaegu 3 kuud magneesiumi võtnud, ei tea kas sellest, aga olukord on natuke paremaks läinud küll. Joosta annab kenasti, ujudes peab enne trenni ja ujumise ajal aga veidi rohkem säärt venitama, et krambid ei tuleks, muidu suhteliselt ok. Samuti olen püüdnud veidi rohkem vett juua, aga sellega ikka jamad lood veel.
Samas see seljaprobleemidest tulenevad valud ja krambid jalgades võib ausalt öeldes ka minu puhul teemaks olla, kuna olen varemgi selliste asjade all hooti kannatanud, ka trennis jalgade “suremise” mõttes, niiet võib-olla peaks tõesti taaskord käigu kellegi spordiarsti juurde ette võtma. Polegi juba ammu ka sellist nn kompleksuuringut teha lasknud, koos koormustestiga ka näiteks. Tavaline perearst poleks vist lahendus.. Ei tea, kas see Vomax Pirital on ok koht?
aprill 13, 2008 at 12:23 p.l. #150022AlanBStard
ModeratorSamas see seljaprobleemidest tulenevad valud ja krambid jalgades võib ausalt öeldes ka minu puhul teemaks olla, kuna olen varemgi selliste asjade all hooti kannatanud, ka trennis jalgade “suremise” mõttes, niiet võib-olla peaks tõesti taaskord käigu kellegi spordiarsti juurde ette võtma. Polegi juba ammu ka sellist nn kompleksuuringut teha lasknud, koos koormustestiga ka näiteks.Kui ükski uuring seljanärvide kohta üldse midagi näitab, siis ainult röntgen koos selgrookanalisse kontrastaine süstimisega. See süst on väga räme kogemus igas mõttes.
Sümptomite põhjal uurimiseks võiks Tiit Ilves sobida, koduleht on küll põhjalik.
aprill 14, 2008 at 5:36 p.l. #150251annyke
MemberKui ükski uuring seljanärvide kohta üldse midagi näitab, siis ainult röntgen koos selgrookanalisse kontrastaine süstimisega. See süst on väga räme kogemus igas mõttes.Sümptomite põhjal uurimiseks võiks Tiit Ilves sobida, koduleht on küll põhjalik.
Aitäh!
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.