Skip to main content

krambid

Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Jõumehed » krambid

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Autor
    Postitused
    sdmartin
    Member

oleks selline küsimus,et miks tulevad krambid.kas on millestki puudus.mul on need üpris tihedalt ja just jalgadel.hommikuti kui ma veel mahan siis kipuvad seered krampi minema juba nõme.poole une pealt.

mida saaks teha et ei oleks nii.ja vahest kui ma ringutan sis löövad ka lihased krampi.need pole mingid väikesed krambid vaid iki kohe mõnusa valuga kuid ka mitte nii räiged et pärast 10 veel valutaks.

no te kindlast soovitaks arsti juurde minna aga ma mõtesin et äkki saab siit ennem abi:)

inside14
    Member

Ühes teemas oli, et vitamiini või siis mingi mineraaki puudus.

theONE1
    Member

No tavaliselt vedeliku ja Mg puudus!

matu124
    Member

hakka vötma CalciMag vitamiine vöi muid magneesiumiga tablasi

Mr.Y
    Member

Peale trenni venitusi teed ikka (sh säärele) ?

sdmartin
    Member

ja venitusi teen korralikult eriti jalgadele. ja aitäh abi eest.pakun et on mg puudud sis sest vett joon ma kõvasti.

Priit
    Member

Enamasti on õhtused/öised säärelihaste krambid iseloomulikud just kaltsiumi defitsiidile. Samas on krampide tekkel olulised ka K ja Mg defitsiit. Täpsemat mehhanismi on küllalt pikk seletada. Igal juhul häirub Ca defitsiidist ioontasakaal, mistõttu saavad lihasrakud liigse stimulatsiooni, tekivad krambid. Seel oleks lühikokkuvõte.

Edu,

Priit

ROtter
    Member

Sääremarja krambid esinevad just Mg defitsiidil.

phoe
    Member

kesvamärjukest ei pane kõvasti? kohvi ka pidavat välja ajama

-eq69-
    Member

mul aitas SOOL,olid ka krambid,varem kasutasin soola VÄGA vähe.Aga nüüd on see sada protsenti mul hommikul pudrupeal ja krambid on ka kadunud.

Joutostja
    Member

Magneesium:

Puudusel esinvad lihaskrambid, lihasvärin, jäsemete tuimus, silmade tõ,nlemine, unehäired, peavalu, närvilisus jms.

Vaeguse põhjustab: kehaline koormus, süsivesikutevaene dieet, alkohol, stress, kõhulahtistid, diureetikumid, valgurikas dieet.

Magneesiumirikkaid toitaineid:

Kõik rohelised taimed: teravlijad(rukis, nisu, oder), oad, herned, kapsas, tomat, kartul, pähklid, seemned, banaanid, piim, kala. Kõige rohkem sisaldab magneesiumi kakao.

Imendumist soodustavad:

B6, E ja D vitamiin

Sääremarja krambid esinevad just Mg defitsiidil.

Mul oli sama asi ja Mg aitas tõesti kohe!

sdmartin
    Member

ok eriline joodik pole söön rohkesti rohelist.ei tää jah peab vist jah hakama tablette sooma.eriti ei soovi neid küll närida sõõks iki ehedat:)

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.