Kõrvetised aka reflukshaigus
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Kõrvetised aka reflukshaigus
- This topic has 102 replies, 45 voices, and was last updated 14 years, 4 months tagasi by
Akrapovic.
-
AutorPostitused
-
juuli 14, 2011 at 9:51 p.l. #307885
protein_pets
MemberKaloraaž ca 3200-3500 päevas.
Hommikul kaerahelbepuder, kodujuust, puuvili.
Lõunal tatar/kartul/riis + kanaliha/sealiha + salat
Pärastlõunal sama
Peale trenni sheik + banaan
Õhtul jälle tatar/kartul/riis + kanaliha/sealiha + salat
Tund enne uinumist kohupiim.
juuli 14, 2011 at 10:15 p.l. #307886gmaster
MemberJa millal sul see refluks kõige hullem on, millal kõige rohkem häirib?
Ja mis sul selle hingamisega on? Raske hingata ka?
Nii esmapilgul võin spekuleerida, et su magu ei saa lihtsalt sellise toidukoguse või -mahuga hakkama.
Üks variant oleks toidu mahtu vähendada, tarbida toitainerikkamaid toiduaineid, või tarbida vedelikuna.
Teine variant oleks lihtsalt prooviks mõni aeg veidi vähem süüa, ja vaadata, kas siis vähenevad nähud.
Kolmas oleks seede-ensüümid, ehk aitavad.
juuli 14, 2011 at 11:19 p.l. #307889AlanBStard
ModeratorRasv lõdvestab ja valk pinguldab sulgurlihast mao ja söögitoru vahel.
Kofeiin vist ka lõdvestab. Valgushake on siis vist parim ravi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 15, 2011 at 7:54 e.l. #307894protein_pets
MemberRefluks võib tekkida igal ajal, selles suhtes mingit kindlat ajalist määrangut anda ei oska. Hingamisega probleeme ei ole, aga nt bronhiit oli sagedane külastaja ja kurk on tihti hommikul valus (mandlid läinud).
Eile näiteks tekkis väga tugev refluks 1,5h peale sheigi ja banaani tarbimist, seega ei ütleks, et valgu tarbimine vähendab probleemi.
Ma küll ei suuda välja mõelda, millised on need toitainerikkamad toiduaineid, mis ühtlasi ka tervislikud oleksid.. Juba kaerahelbepuder – 100g kohta vaid 350 kcal, ja 100g on pudruna päris suur kogus. Sama kehtib ka tatra kohta. Eks ma hakkan siis kohukesi ja selliseid suhkrupomme sisse ajama ja vaatab, kas on erinevust.
juuli 15, 2011 at 9:05 e.l. #307896ROtter
MemberUuri selle ravimi mõjude kohta:
juuli 15, 2011 at 9:26 e.l. #307899protein_pets
MemberSellist rohtu mulle kahjuks välja ei kirjutatud, küll aga kirjutati mebeveriini. Kas on lootust, et see võib minu probleeme leevendada? Huupi ei tahaks rohtu välja osta, ka rahaline seis ei luba enda peal eksperimenteerida. Muidugi võib ka arsti telefoni teel pommitama hakata, et ta mulle toda metoklopramiidi välja kirjutaks.
juuli 15, 2011 at 10:00 e.l. #307904gmaster
MemberRefluks võib tekkida igal ajal, selles suhtes mingit kindlat ajalist määrangut anda ei oska. Hingamisega probleeme ei ole, aga nt bronhiit oli sagedane külastaja ja kurk on tihti hommikul valus (mandlid läinud).Eile näiteks tekkis väga tugev refluks 1,5h peale sheigi ja banaani tarbimist, seega ei ütleks, et valgu tarbimine vähendab probleemi.
Ma küll ei suuda välja mõelda, millised on need toitainerikkamad toiduaineid, mis ühtlasi ka tervislikud oleksid.. Juba kaerahelbepuder – 100g kohta vaid 350 kcal, ja 100g on pudruna päris suur kogus. Sama kehtib ka tatra kohta. Eks ma hakkan siis kohukesi ja selliseid suhkrupomme sisse ajama ja vaatab, kas on erinevust.
No kohukesi ikkagi ei soovitaks.
Eks proovi seda ROtteri varianti siis, aga enda seisukohast oskan öelda ainult seda, et ära õgi ja ära endale vägisi toitu sisse topi. Vähenda toidukoguseid ja kui hästi läheb, siis mõne kuu pärast on sul juba neid sümptomeid vähem. Mina väga ei mängiks oma õnnega. Kui sümptomid üks hetk kadunud on, võid võib-olla natuke toidukoguseid jälle suurendada. Vaevalt sa sellepärast maoopile minna tahad
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 15, 2011 at 10:29 e.l. #307906Rebane
KeymasterMa panen video. Peaks minema ka antud teemaga kokku.
juuli 15, 2011 at 11:21 e.l. #307907rolex
MemberHea ja tõhus ravim on Nexium, retseptiga.
juuli 15, 2011 at 2:18 p.l. #307916protein_pets
MemberKusjuures uriini pH oli viimati proove andes “normaalse” skaala alumises otsas – pH 4. Mingil määral paneb see imestama, sest tarbin aluselisi toiduaineid enam-vähem võrdselt happelistega. Arst selles mingeid probleeme ei näinud.
Igatahes proovin toidukoguseid vähendada. Teatud mõttes on ju tore pidevalt võistlusvormis elada, aga vahepeal peab massiperioodi ka tegema..
juuli 15, 2011 at 5:07 p.l. #307921vrsm
Memberendal on aastaid kõrvetistega probleeme olnud, juba väga varajasest east.
toitumine mõjutab seda muidugi paljuski, kõige hullemad on minu jaoks gaseeritud limpsid, mahlad, süsivesikurikkad toidud, suhkur, rasv ja süsivesik koos (nt šokolaad) – ja kõige karmim vist nisujahu. see pani alati asja hakkama.
tundub, et valgukoguse tõstmisest on kasu olnud, sest pärast oma toitumiskava põhjalikku muutmist umbes aastake tagasi on kõrvetisi väga kõvasti vähemaks jäänud. lisaks aitab ka väikeste portsjonite söömine.
ok, kõike eelnevat sa teedki õigesti, seega ainuke asi mida soovitada oskan, ongi süsivesikute koomale tõmbamine. mul on just süsivesikud põhilised kõrvetiste tekitajad.
ning kuna kõrvetised on mind pikalt piinanud, olen ka kõvasti proovinud, mis neid tagasi hoiab. aitas nt vee joomine, veel parem efekt oli piima joomisel (mida sa ka mainisid). kuid kõige efektiivsemaks kõrvetistevältijaks oli mulle biokeefir – nt gefilus, dr hellus jne. need tõmbasid kõrvetised kohe vaiksemaks.
juuli 16, 2011 at 1:10 e.l. #307940AlanBStard
ModeratorHea ja tõhus ravim on Nexium, retseptiga.Ei ole hea kui testosteroon armas on.
juuli 16, 2011 at 8:51 e.l. #307944protein_pets
MemberEi ole hea kui testosteroon armas on.Äkki põhjendad?
juuli 21, 2011 at 9:03 e.l. #308371AlanBStard
ModeratorEi ole hea kui testosteroon armas on.Googelda “proton pump inhibitors + testosterone”
juuli 21, 2011 at 9:57 e.l. #308381AlanBStard
ModeratorNatuke lugesin, sageli anatoomilised muutused üleminekupiirkonna kadumise ja limaskesta tekkega ning päästab ainult operatsioon.
Happe blokeerimine vähendab kõrvetustunnet aga söögitoruvähi risk jääb samaks.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.