Kõrvetised aka reflukshaigus
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Kõrvetised aka reflukshaigus
- This topic has 102 replies, 45 voices, and was last updated 14 years, 4 months tagasi by
Akrapovic.
-
AutorPostitused
-
september 12, 2007 at 2:34 p.l. #125090
intsu007
MemberÕunaäädikat ei tohi küll paljalt juua, sooodustab söögitoruvähi teket
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 12, 2007 at 2:44 p.l. #125091Mart Muru
MemberÕunaäädikat ei tohi küll paljalt juua, sooodustab söögitoruvähi teket
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Veega lahjendatud….
september 12, 2007 at 6:21 p.l. #125108QWE8
MemberIdioodi kari
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui sul on kõrvetised happelisest maomahlast, siis soovitad teisel juua õunaäädikat, ja äädikas on teadupoolest happeline.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kust tulevad sellised ideed?
september 12, 2007 at 6:36 p.l. #125109Mart Muru
MemberTere, peale õhtust trenni sõin kõhu korralikult täis, pärast tegin paar krooksu, mille käigus tõusis maomahl kurku, nüüd tänaseni on kurgust vastik tunne-maomahl ju happeline ja kõrvetas arvatavasti kurku korralikult. Kuidas oleks võimalik leevendada antud vastikut tunnet?Ette tänades!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kas oksendades peaks siis üldse kurgust ilma jääma?? Siis tuleb ju suures koguses hapet välja
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 12, 2007 at 6:39 p.l. #125110wokie
MemberKas oksendades peaks siis üldse kurgust ilma jääma?? Siis tuleb ju suures koguses hapet välja
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ei ei, okse jäi nagu sinna pidama mõneks hetkeks just selle krooksu-kõõksu pärast, ja nüüd kraabib kurku
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 12, 2007 at 8:13 p.l. #125116Andreaz
Membermul on periooditi, et vahel nädalate viisi on kõrvetised ja siis jälle kaob ära. aga mul aind öösiti magades kui pikali olen. aitab piim ja jäätis mõneks ajaks, kuni järgmise kõrvetuseni.
mul on see tekkind arvatavasti mega suurtest õhtustest kõikvõimaliku erineva toidu õgimisest…
september 12, 2007 at 8:22 p.l. #125120MEE
Memberunustage need rennied ja muu jama… kuna tegu on happega siis tuleb see nautraliseerida – selleks on parimateks vahenditeks piimjad tooted. Eriti hästi ja kiirelt aitab keefir, tuleks pool liitrit ära juua ja mõne aja jooksul veel pool liitrit. Magu rahuneb vägagi kenasti maha. Kõrvetised tekivad “keemia” söömisest/joomisest või mõnel on lihtsalt mao liighappelisus. Aga jah, selle asemel, et minna Renniet apteegist ostma (mis teeb sama asja) joo keefirit. Ma olen katsetanud ka piima ja kodujuustu ja kohupiimaga aga kõige kiiremini ja paremini aitab keefir.
september 12, 2007 at 9:11 p.l. #125126Gasp
Membermul on periooditi, et vahel nädalate viisi on kõrvetised ja siis jälle kaob ära. aga mul aind öösiti magades kui pikali olen. aitab piim ja jäätis mõneks ajaks, kuni järgmise kõrvetuseni.mul on see tekkind arvatavasti mega suurtest õhtustest kõikvõimaliku erineva toidu õgimisest…
võib tegu olla ka refluksiga
september 12, 2007 at 10:49 p.l. #125128Hellboy
MemberIdioodi kari
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Kui sul on kõrvetised happelisest maomahlast, siis soovitad teisel juua õunaäädikat, ja äädikas on teadupoolest happeline.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kust tulevad sellised ideed?
Kle debiilik
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , mulle on arst ka soovitanud kõrvetiste puhul seda juua(veega lahjendatult, arvatavasti polegi sa seda proovinudki, krdi spetsialist tuli välja) ja aitas ja kunas pole kindlalt teada , mis teema algatajal viga on, siis soovitasin omalt poolt midagi, mis mind aitas, nii et ära tule sõimama teisi, kui sa pole asjasse isegi süvenenud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> :http://www.terviseleht.ee/200213/13_22dikas.php
mao- ja kaksteistsõrmiksoole (haavandid) ja kõrvetise ravim
Võtke vesilahust enne sööki (2 tl/1 kl veele), aitab stimuleerida seedeprotsessi ja hävitab haigust tekitavad mikroorganismid.
september 13, 2007 at 6:04 e.l. #125131Annika Pärtel
MemberKle debiilik
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , mulle on arst ka soovitanud kõrvetiste puhul seda juua(veega lahjendatult, arvatavasti polegi sa seda proovinudki, krdi spetsialist tuli välja) ja aitas ja kunas pole kindlalt teada , mis teema algatajal viga on, siis soovitasin omalt poolt midagi, mis mind aitas, nii et ära tule sõimama teisi, kui sa pole asjasse isegi süvenenud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> :
http://www.terviseleht.ee/200213/13_22dikas.php
Võtke vesilahust enne sööki (2 tl/1 kl veele), aitab stimuleerida seedeprotsessi ja hävitab haigust tekitavad mikroorganismid.
Igasugused “hellitusnimed” võiks siiski omateada jätta.
september 13, 2007 at 6:40 e.l. #125132wokie
MemberKõrvetised pole maos, vaid söögitorus. Tegu pole reflukshaigusega, kuna olen seda kogenud varem. Täna hommikul ärgates oli kurk veel valulikumaks läinud ja enesetunne pole kiita. Eks ma siis söö rohkem alulisemat toitu! Aitäh kõigile!
september 13, 2007 at 8:21 e.l. #125136crumhorn
MemberKui on tegemist püsiva probleemiga siis tuleks gastroenteroloogi juures ära käia. Üksikuid seedetrakti katarre esineb ka tervetel inimestel. Põhjuseks tavaliselt toiduga liialdamine või siis liigset maohappe produkstsiooni nõudvate toitude söömine. Samuti mitmed neurofüsiloogilised häired.
Vaevus on tingitud sellest, et maohape tungib söögitorru (mille limaskesta reaktsioon on leeliseline)kus me kõrvetist ka tunneme. Maos tunneme kõrvetistest tingitud püsivaid alaägedaot valu alles siis kui on tegemist gastriidiga.
Seni kuni pole happe tasakaalu mehhanism täpselt selge, tuleb toiduvalikuga käituda katseliselt. Soovitatud õunaäädikaga peab ümber käima väga ettevaatlikult, sest siis kui on tegemist mao limaskesta ülihappseusest tingitud alaägeda põletikuga, ärritab see seedetrakti veelgi. Õunaaadikas aitab happelisust ikkagi reguleerida ja seda juhul kui ärritusseisundit ei ole. Mõistagi tuleb ka siis seda tarvitada ettevaatlikult, oma organismi tunnetades. Väga paljudele ta ei sobi, vaatamata põhjustest.
Katseliselt soovitan ülalmainitud juhtudel proovida retseptivabalt saadavaid H2 retseptorite blokaatoreid (ranitidiin). Tavaliselt kõrvaldab see vaevuse kiiresti. Kui see aitab (ja on tegemis püsiva probleemiga) siis on kasulik ette võtta ravikuur ravimitega, millel on sama toimestruktuur, efektiivsus aga suurem (omeprazol jt).
Tavalisi antatsiide ei soovita (Rennie) jms. Nende toime on lühiaaline. Kindlasti ei tohi kasutada soodat.
september 13, 2007 at 3:44 p.l. #125162QWE8
MemberKle debiilik
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , mulle on arst ka soovitanud kõrvetiste puhul seda juua(veega lahjendatult, arvatavasti polegi sa seda proovinudki, krdi spetsialist tuli välja) ja aitas ja kunas pole kindlalt teada , mis teema algatajal viga on, siis soovitasin omalt poolt midagi, mis mind aitas, nii et ära tule sõimama teisi, kui sa pole asjasse isegi süvenenud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> :
http://www.terviseleht.ee/200213/13_22dikas.php
Kui tarbida, siis tuleb tarbida hetkel millal sul pole kõrvetisi, kui see on püsiv probleem, aga kui sul on see ühe kordne probleem, tuleb happelist maomahla neutraliseerida mingi aluselise asjaga, mitte happelisega. Ja kui keegi ennem mainis, et tuleb juua piima, siis see pidi petlik efekt olema, NT suitsetamine rahustab jne.
september 13, 2007 at 5:04 p.l. #125167Samakamees
MemberKui ma nagu ropsi olen pannud ja kurk pärast kipitab , siis joon petti (Farmi oma, tere oma on hapu) ja siiani on aidanud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ma usun , et keefir sobib ka ja nagu ma eelnevalt lugesin siis jäätis on hea teeb kurgu tuimaks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 14, 2007 at 1:42 p.l. #127922Existence
MemberJuba pikemat aega on söögitorus kõrvetanud ,peaaegu igapäev.Kas võib see tekkida rasvapõletaja “fat burneri” tarbimisest?
Soovitage ka toite mis seda tunnet leevendaks.
Ette tänades !!
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.