Kõrvetised aka reflukshaigus
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Kõrvetised aka reflukshaigus
- This topic has 102 replies, 45 voices, and was last updated 14 years, 4 months tagasi by
Akrapovic.
-
AutorPostitused
-
detsember 20, 2005 at 6:04 e.l. #64796
Kurupt
Members88ge v2hem siis ei tule ka k6rvetisi. laske maol korralikult sulguda. selleks tuleb alati s88mine ennem l6petada kui k6ht t2is on ja pikisilmi j2rgmist s88gikorda ootama j22da.
detsember 20, 2005 at 6:53 e.l. #64799timster
Membermul on kõrvetised juba aastaid olnud ja proovinud olen igasuguseid ravisid. käinud uuringutel (neelanud sondi) jne. aga tundub, et “patsient ei allu ravile”. rennie tabletid on mul küll nii tööl, taskus, autos kui kodus, aga need toovad tõesti vaid ühekordset leevendust. leevendava JA raviva toimega on zantac tabletid, mina võtan ühe tableti päevas, vahel jätan mõne päeva vahele ka.
kindlasti tuleks lisaks eelpool mainitud toitudele vältida lahjat alkoholi (eriti vein, õlu, siider).
peale söögikordasid ei tohiks kohe väga rabelema ja ringi sebima hakata, vaid peaks veidi rahulikult istuma. treenimist minul ei sega, kui jätan söögikorra ja trenni vahele piisavalt aega.
detsember 20, 2005 at 3:39 p.l. #64817dahlia
MemberTÄNAN!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Sain kõvasti targemaks kõrvetiste koha pealt, mul ennem kaa maoga jama old, aga nüüd järsku hakkas siis kõrvetama
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Niiet vastav dieet (ei rasvasele, ei vürtsikale, raskesti seeditavatele ja magu ärritavatele toitudele) , trenni võib teha ja arstilt siis väga palju abi pole loota….?nagu aru sain, käin ikkagi ära ja vaatan mis räägib.
Tänud veelkord vastajatele ja ilusaid jõule!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 20, 2005 at 4:51 p.l. #64822Vägivaldur
MemberPole kahjuks endale võõras teema.
Esiteks: minul on suhteliselt individuaalsed asjad, mis mind kõrvetama ajavad. Pole sugugi nii, et rasvane ja raskesti seeditav. Seega tuleks vältida kõrvetisi tekitavate toiduainete üksi söömist – koos muu toiduga tavaliselt ei aja kõrvetama.
Teiseks: ära kunagi vedele peale söömist, sest just see tekitab sageli kõrvetisi. Sellest tulenevalt: ära söö enne magamaminekut.
Kolmandaks: ürita süüa suhteliselt kindlatel aegadel ja mitmekülgset toitu.
detsember 20, 2005 at 7:27 p.l. #64837theONE1
Memberüks variant mis kõrvetisis tekitab on see, et peale söömist heidetakse natukeseks puhkama
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Muide selline jook nagu 7up leevendab kõrvetisi, kuigi on gaseeritud jook, nii nad räägivad
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 22, 2005 at 8:58 e.l. #64911dahlia
Membertegelt kaa? 7up?
august 12, 2007 at 12:59 p.l. #121941vaikus2
Memberkas peaks vähendama koguseid kui tekib kõhus kõrvetised peale proteiini jooki ! kuid järgin täpselt pakil kirjutatud kogust ! tyhja kõhu peale ikka väga hull valu , aga täis kõhule vahest ei juhtu midagi , kuidas kunagi ? millest see võib tekkida?
august 12, 2007 at 7:55 p.l. #121986MEE
Membervõimalik, et sul just selles tootes sisalduva aine peale tundlikkus, proovi kas vahetada jooki VÕI kasuta rohkem piimatooteid nagu näiteks keefir mis rahustab magu.
Mul oli ka kunagi päris kehvasti kõrvetistega, siis muutsin toitumist ja lisasin enda menüüsse rohkem piimatooteid, nüüd pole enam vist aasta aega enam kõrvetisi olnud.
Turguta magu
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 12, 2007 at 8:27 p.l. #121991savi_
MemberKeefiri võid kasutada, aga ära piima jumala eest siis joo (laktoos) .. maol jälle raske seedida muidu. Kahjuks ei maininud sa mis lisaaineid sa kasutad… proteiini puhul soovitaksin vähendada koguseid või sootuks lasta maol mõned päevad puhata – mul aitas nädalane paus. Kreatiini puhul võib viga olla ka väheses vedeliku tarbimises ja tühja kõhu peale ei soovita ka üldiselt “energiat boostivaid” aineid võtta.. enamasti on nad väga happelised.
september 12, 2007 at 12:35 p.l. #125077wokie
MemberTere, peale õhtust trenni sõin kõhu korralikult täis, pärast tegin paar krooksu, mille käigus tõusis maomahl kurku, nüüd tänaseni on kurgust vastik tunne-maomahl ju happeline ja kõrvetas arvatavasti kurku korralikult. Kuidas oleks võimalik leevendada antud vastikut tunnet?
Ette tänades!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 12, 2007 at 12:52 p.l. #125079gmaster
Memberproovi helistada perearsti infotelefoni:D 1220
september 12, 2007 at 1:43 p.l. #125084triplekix
MemberTee endale sooda vett.
1 tl soodat ning pool klaasi vett.
Või võta apteegist Rennit.
september 12, 2007 at 1:49 p.l. #125085Hellboy
MemberMinu soovitus on minna perearsti juurde ja lasta teha põhjalikumad uuringud, kui sellinne asi on juba toimunud pikemat aega!
september 12, 2007 at 1:55 p.l. #125087wokie
MemberLugesin just googlist “kodutoher” ajakirjast, et soodat selle puhul ei soovitata. Seda pole varem juhtunud, selleks ei näe põhjust pereasrti juurde ka minna. Kuid kas teab keegi millised söögiained neutraliseeriksid seda happelisust?
september 12, 2007 at 2:18 p.l. #125089Hellboy
MemberNo mina soovitaks Sulle õunaäädikat http://www.terviseleht.ee/200213/13_22dikas.php aitab igasugu hädade korral!
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.