Skip to main content

Kõrged CK ja müoglobiini näitajad

Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Kõrged CK ja müoglobiini näitajad

• This topic is empty.
Viewing 1 post (of 1 total)
  • Autor
    Postitused
    karelk
    Member

Probleem on selline, et tegin jaanuari alguses trenni p90x programmi järgi. Esimene trenniosa oli rinna ja selja treening, kus tuli teha arvukalt erinevaid kätekõverdusi. Kurnasin ennast ikka väga ära, kuid olin varem ka aktiivselt trenniga tegelenud, siis kõik tundus tavaline. Pigem kartsin seda, et vahepeal olid kiired ajad ning trenn jäi unarusse pooleks aastaks, et järsku pingutasin lihtsalt üle suure koormuse tõttu. Mõtlesin, et see väsimus on normaalne ja päeva lõpuks oli enesetunne hea ning väsimust enam polnud (tavaline enesetunne pärast trenni). Samal ööl ärkasin ülesse, kuna käed olid väga valulikud ning ei saanud neid rohkem painutada kui 90 kraadi. Venitasin käsi, et lihaseid lõdvestada, kuid kasu polnud midagi ja paari minuti jooksul olid käed jälle pinges. Polnud võimalik isegi hambaid/pead pesta ja nina sügada, sest käed ei paindunud üldse ja olid väga valusad. Järgmisel päeval läksid triitsepsid paiste ning igaksjuhuks läksin ka haiglasse kontrollile. Haiglas selgus, et S,P-CK tase oli normaalse 309 asemel 74000 ning müoglobiini tase oli üle 6000 (norm 28-72). Haiglas küsiti kohe, et kas olen tarvitanud ka mingeid toidulisandeid või steroide. Ütlesin, et tarvitan igapäevaselt GNLD toidulisandeid ning nemad olid väga selle vastu. Ütlesid mulle, et peaksin kohe toidulisandite võttmise ära lõpetama, kuna trenni ja toidulisandite koostoimel olin endale sellise kahjustuse põhjustanud. Haiglas olin kokku viis päeva ning selle aja jooksul CK tase alanes 12000 peale ja müoglobiin 1000 peale ning mind lubati kodusele ravile. Nüüd on möödas juba üle 2 kuu, kuid näitajad on ikka 10 korda normidest kõrgemad ja pole toidulisandeid üldse tarvitanud. Peale haiglast väljatulekut langesid CK näitajad 12000 pealt 2100 peale ja müoglobiin 1000 pealt 312 peale.

Toon siia ka vereanalüüside vastused ajaliselt:

16.01- kreatiniini kinaas 2747

müoglobiin 557

25.01- kreatiniini kinaas 4125

müoglobiin ei saanud mõõta

30.01- kreatiniini kinaas 2101

müoglobiin 401

veeburari keskpaigas olid näitajad:

kreatiniin kinaas 2600

müoglobiin 312

Ja miskipärast on hakanud need tasemed tõusma, sest hetkeseisuga on kreatiniin kinaas 3199 ning müoglobiin 560.

Madal oli ka miskipärast D-vitamiini tase( 30,5 norm üle 75 nmol/L) ning kästi D-vitamiini juurde võtta tilkadena.

Hetkel trenni ei tee ning olen töölt eemal ja haiguslehel. Hommikuti teen ainult natukene võimlemist. Arstid ei oska hetkel midagi öelda, sest kõik muud näitajad on normi piirides. Kui oleks veel täpsemat infot vaja siis otsin paberite seast lisanäitajaid juurde. Loodan, et keegi oskab aidata. Vastust oodates,

Karel

Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.