Kõrge vererõhk
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Kõrge vererõhk
- This topic has 184 replies, 60 voices, and was last updated 12 years, 3 months tagasi by
xajez.
-
AutorPostitused
-
aprill 22, 2012 at 12:47 p.l. #131228
AlanBStard
ModeratorÜldiselt see ongi Arstide üks esimese lahendusi enne ravimite kasutamist.
On ta jee
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Enamikult kuulen et esimene neile pakutud lahendus on mõni vererõhuravim. Mis üldiselt ainult süvendab probleemi.
Mõni eriti hull käib veel varfariiniga peale et südameklapisiirdajad leivata ei jääks.
Lihtsad lahendused oleks venitused, meditatsioon, kakao, tumedad marjad, seller, D-vitamiin >2000 IU/päevas, arginiin, kreatiin, tauriin.
Soolavannid.
aprill 22, 2012 at 12:50 p.l. #131218AlanBStard
ModeratorJa kui see kõik ei aita sii proovi terapeudi juures enda jaoks murede läbirääkimist ja lahendamist, tegid küll antidepressantide kuuri läbi aga see võis kasutamise ajal ainult sümptomeid ravida mitte juurpõhjust.
Kui juurpõhjus on geneetiline siis kuidas sa seda raviksid?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Isegi epigeneetilisi minu teada eriti ei osata ravida.
Iseenesest SSRI-antidepressandid tekitavad püsivaid epigeneetilisi geeniekspressiooni muutusi, “pöördumatuid kõrvalmõjusid”, aga need on enamikule negatiivsed. Positiivsest ja plaanitud tulemustega geeniavaldumise sisse-välja lülitamisest ma pole kuulnud.
aprill 22, 2012 at 1:45 p.l. #131109Archangel
MemberOn ta jee
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Enamikult kuulen et esimene neile pakutud lahendus on mõni vererõhuravim. Mis üldiselt ainult süvendab probleemi.
Mõni eriti hull käib veel varfariiniga peale et südameklapisiirdajad leivata ei jääks.
Lihtsad lahendused oleks venitused, meditatsioon, kakao, tumedad marjad, seller, D-vitamiin >2000 IU/päevas, arginiin, kreatiin, tauriin.
Soolavannid.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Noh, ütleme siis nii – et “loogiline” lahendus oleks enne piisavalt kindel diagnoos panna.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga jah, eks meie riigis on neid arste ka igasuguseid. Minu perearst vähe normaalsem ning ei teinud suurt lärmi, kui kõrge vererõhuga sinna läksin. Ütles, et hoiaksin silma peal. Siis mainisin, et mul vanaisa käest saadud mõõte-aparaat ning sellepeale öeldi, et jah kontrolli sellega ja anna teada kuidas on.
Aga kuna ma vahepeal liigutasin füüsiliselt rohkem, sõin paremini ning tulevikus arsti juures rahulikum ka, siis ongi vererõhk nüüd täiesti normis, mistahes mõõteriistade järgi.
Või noh… LOL
Tavaline vererõhu mõõtja ei mahtunud ümber käe.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> – Arst kohe uuris, et kulturist vä. LOL.aprill 22, 2012 at 4:16 p.l. #130885gmaster
MemberOn ta jee
Soolavannid.
Vanad head regulaarne aeroobne ja jooga ka, neid unustasin mainida meie vestluses.
oktoober 23, 2012 at 9:42 e.l. #327724Profiil
MemberKohe kui arstid lõpetavad streikimise siis lähen perearsti juurde, kes suunaks mind kardioloogi juurde, seniks sooviks mõnda asja teada.
Arstlikus komisjonis arvati, et mul kõrge vererõhu tõbi… ühelt käelt saadi elektroonilisega üle 200/90ne rõhk (ise arvan, et masin läks lolliks) ning teiselt käelt natukese aja pärast 160/90. Eelmine kord perearst mõõtis 150/90.
Olen 206cm pikk ning kaalu ligi 115kg. Reaalselt saaks kaalu natuke alla aga mittu üle 5-7kg. Jõusaali teen 4x nädalas. (kava jaotatud neljaks). Kas ühe aeroobse (nt jooksu/rattasõidu) juurdepanek oleks hea idee või tuleks ka vähendada üleüldist koormust.
Üks võimalustest oleks käia aeroobikas (nt intervall toning).
oktoober 23, 2012 at 10:58 e.l. #327735Archangel
MemberMõõdukas aeroobne oleks kindlasti pluss. Kui pekki veidi üle-aru on siis kindlasti aitaks ka selle vähendamine, eks iga kilo aitab. Toitumine on muidugi suur faktor. Ca. 20-30% inimestel on soola-tundlikkus, mis võib vererõhku tugevalt mõjutada. Ei pea muidugi maitsetut toitu sööma vaid pigem soovitaksin tõsta menüüs Kaaliumi osakaalu, kasvõi lisandite näol, samuti Magneesiumi.
Abiks võivad olla ka mõned spetsiifilised toidulisandid. Mul oli edu Aroonia marjadega. Apteegis peaksid müügil olema tabletid.
oktoober 23, 2012 at 11:43 e.l. #327739gmaster
MemberJõusaali teen 4x nädalas. (kava jaotatud neljaks). Kas ühe aeroobse (nt jooksu/rattasõidu) juurdepanek oleks hea idee või tuleks ka vähendada üleüldist koormust.
Üks võimalustest oleks käia aeroobikas (nt intervall toning).
Ühe aeroobse lisamisega ei võida sa midagi, arenguks miinimum on ikkagi 2, 1 loetakse säilitavaks.
Üks võimalus oleks kindlasti ka aeroobika, aga point ongi selles, et kui selle nimetuses on sees intervall, siis kuiväga aeroobne see ikkagi on, ja see koormus, mis seal mõne jaoks on aeroobne, võib sinu jaoks juba ammu anaeroobne olla. Eriti siis suured kehva aer. põhjaga mehed vs kleenukesed aastaid aeroobset teinud naised.
Mõtlemisainet.
Üldiselt aeroobsele aitaks ka kaasa pikkade seeriate tsüklite (ise tegin kuni 40 kordust, ja tulemus oli 3 nädalaga märgatav) tegemine ja ringtreeningu tüüpi treening.
oktoober 23, 2012 at 12:14 p.l. #327742JungaTroll
MemberAeroobne ei pea tingimata olema jooksmine või rattasõit või mõni klassikaline “hüppamine”, nagu mehed seda nimetavad. Võib vabalt olla ka lihasvastupidavustreening, kus kaalud väikesed, kuid korduste arvud suured. Teeb ära väga hea töö vererõhu kallal ja ei traumeeri sellise kaalu juures jalgu. Mine külasta paar korda nädalas mõnda BodyPump trenni või midagi sarnast. Ei takista ka vihm, jää ja pimedus. Paari aasta pärast võiks tuntav muutus näha olla.
oktoober 23, 2012 at 12:35 p.l. #327745urmasg
MemberMõõdukas aeroobne oleks kindlasti pluss. Kui pekki veidi üle-aru on siis kindlasti aitaks ka selle vähendamine, eks iga kilo aitab. Toitumine on muidugi suur faktor. Ca. 20-30% inimestel on soola-tundlikkus, mis võib vererõhku tugevalt mõjutada. Ei pea muidugi maitsetut toitu sööma vaid pigem soovitaksin tõsta menüüs Kaaliumi osakaalu, kasvõi lisandite näol, samuti Magneesiumi.
Abiks võivad olla ka mõned spetsiifilised toidulisandid. Mul oli edu Aroonia marjadega. Apteegis peaksid müügil olema tabletid.
Võin oma praktika alusel lisada, et Vemma tõmbab mõnuga vererõhu alla, kellel see kõrge on. Ja võib suht lühikese ajaga. Seda vaja eriti jälgida, kui võetakse vererõhu alandajaid.
oktoober 23, 2012 at 12:36 p.l. #327746Martin Mägi
MemberÜldiselt aeroobsele aitaks ka kaasa pikkade seeriate tsüklite (ise tegin kuni 40 kordust, ja tulemus oli 3 nädalaga märgatav) tegemine ja ringtreeningu tüüpi treening.
Aeroobne ei pea tingimata olema jooksmine või rattasõit või mõni klassikaline “hüppamine”, nagu mehed seda nimetavad. Võib vabalt olla ka lihasvastupidavustreening, kus kaalud väikesed, kuid korduste arvud suured.
+ 1.
Mul polnud aeroobset vormi ollagi, kui Silbaum mu vastupidavustsüklile pani. Augusti algusest kuni siiani vehin suuri korduseid. Ja aeroobne vorm on uskumatult paranenud. Jaksan juba üle tunni aja järjest joosta aeglase tempoga, minu kohta väga hea. Ja järjest paremaks läheb
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 23, 2012 at 5:14 p.l. #327772Profiil
MemberMäletan, et väiksest peast kui südamega oli teisi probleeme topiti mulle sellist asja nagu Panalgin sisse. peaks olema täitsa retseptiravim? On teda mõtet süüa? peaks andma päevase mg ja K vajaduse kätte?
Kui jah siis kui regulaarselt? tablett päevas?
oktoober 23, 2012 at 7:21 p.l. #327791DarkCloud
MemberKui ma ei eksi, siis see peaks tegelikult olema “Panangin” ning seda on isegi käsimüügist saada.
Magneesiumi ja kaaliumi koguse kehas peaks see jah ära normaliseerima, aga kui kaua seda tarbida, seda ma öelda ei oska, sest see on juba individuaalne.
Muidu tarvitatakse seda kuuridena kuskil ~2 kuud tarbid, 3 tabletti päevas ja pärast seda pead pausi. Kui siiski on kehas nimetatud ainete puudus, siis pärast pausi alustad uue kuuriga.
oktoober 23, 2012 at 11:48 p.l. #325313AlanBStard
ModeratorNatuke kallis magneesiumi- ja kaaliumiallikas vist?
oktoober 24, 2012 at 9:58 e.l. #327816Profiil
MemberVõtsin purgi ligi(50tabletti) ning maksis 5.02.. EI ole just kõige kallim
oktoober 24, 2012 at 1:45 p.l. #327852JungaTroll
MemberEile käisin doonoriverd andmas. Kõndisin rahulikult Foorumi keskusse, jalutasin ruumides ringi. St. ei lebanud kuskil. Istudes mõõdeti pulss 44, vererõhk 65/110. Küsiti, kas olen jooksja vä.
Ei ole, kuid olengi teinud nüüd viimased 5 aastat nii jõusaali, lihasvastupidavust (BodyPump), kuid ilmselt põhilise panuse on andnud 3 viimast aastat BodyCombatit.
5 a tagasi dokumenteeritult koormustesti tehes pulss istudes 77, vererõhk 90/145. Tablette ei ole võtnud ja Vemmat ei tarbi.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.