Skip to main content

Kõrge vererõhk

Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Kõrge vererõhk

Viewing 15 posts - 76 through 90 (of 185 total)
  • Autor
    Postitused
    Shox72
    Member

Artishokk, spargel, brokkoli, seller, võilill, küüslauk, viinamari, porrulauk, aedsalat, kaer, rasvane kala, oliivid ja oliiviõli, sibul, granaatõun, kaaliumirikkad köögiviljad, rukis, päevalilleseemned, tomat.

Rohkem täisteratooteid, pähkleid, seemneid. Võta kaalust alla.

Jäta ära nisu ja piimatooted.

Hmm… pole nagu eriti võtta kuskilt alla 190 cm pikk 95-96 kg.

Sojapiim on ka kahjulik?

Kõigepealt peaks välja selgitama kõrge vererõhu põhjused ja mitte ainult tagajärgedega võitlema, vaid ikka alustaks põhjustest. Kõrge vererõhk ei ole iseseisev haigus. Peaks uurima neerude tööd.

Mul on see pärilikkusest ilmselt kõige rohkem. Teised tegurid mis seda põhjustavad on nagu mul korras. (Ei joo, ei suitseta, teen trenni)

Käisin arstide juures, süda oli korras, aint kolesterool oli kõrge, selle ajasin söögiga paika tagasi.

Aile
    Member

Hmm… pole nagu eriti võtta kuskilt alla 190 cm pikk 95-96 kg.

Sojapiim on ka kahjulik?

Soja on kahtlane värk… Pigem igasugused mandlipiimad ja muud pähklipiimad. Suhkur jäta ära.

Shox72
    Member

Soja on kahtlane värk… Pigem igasugused mandlipiimad ja muud pähklipiimad. Suhkur jäta ära.

[/quote

Olen kuulnud ja et suhkur on väga halb, aga millega seda kõige paremini asendada?

ROtter
    Member

Olen kuulnud ja et suhkur on väga halb, aga millega seda kõige paremini asendada?

Milleks peab suhkrut asendama?

Shox72
    Member

No ilmselt on palju juttu olnud, et töödeldud suhkur on kahjulik, äkki sellepärast`?

Aile
    Member

Jah.

Pigem võiks oma maitsemeeli arendada.

No ilmselt on palju juttu olnud, et töödeldud suhkur on kahjulik, äkki sellepärast`?

Töödeldud või mitte töödeldud, kama kaks. …ka mesi paiskab meie tasakaalu sassi.

ROtter
    Member

Minu mõte oli, et suhkrut ei pea üldse lusikaga sööma, teda leidub niigi varjatult igas võimalikus ja võimatus kohas.

Mida vähem, seda parem.

gmaster
    Member

Trenn võib nii vererõhku tõsta kui langetada. Milline su trenn välja näeb?

Shox72
    Member

Minu mõte oli, et suhkrut ei pea üldse lusikaga sööma, teda leidub niigi varjatult igas võimalikus ja võimatus kohas.

Mida vähem, seda parem.

Jah, kahjuks nii see on, et teda vältida on vist peaaegu võimatu, kuid vähendada saab teda kindlasti paljude asjade arvelt.

Trenn võib nii vererõhku tõsta kui langetada. Milline su trenn välja näeb?

Minu trenn näeb välja nii et, 4-5 korda käin jõusaalis ja 2 korda korvpallis, puhkepäevi nädalas on 2.

Algul mõtlesin et korvpall võib aidata aeroobse asemel, aga ilmselt eksisin, kuna see

on ka vist pigem ikka vererõhku tõstev?

gmaster
    Member

Minu trenn näeb välja nii et, 4-5 korda käin jõusaalis ja 2 korda korvpallis, puhkepäevi nädalas on 2.

Algul mõtlesin et korvpall võib aidata aeroobse asemel, aga ilmselt eksisin, kuna see

on ka vist pigem ikka vererõhku tõstev?

Pigem jah.

Üritaks korralikku aeroobset lisada. Arvan et minimaalselt 2x nädalas.

Olen ka ise nii kõrgenenud vererõhust lahti saanud.

Shox72
    Member

Pigem jah.

Üritaks korralikku aeroobset lisada. Arvan et minimaalselt 2x nädalas.

Olen ka ise nii kõrgenenud vererõhust lahti saanud.

Siin lugesin ja mõned rääksid et tegid 1,5 h nädalas ja see aitas ka neid.

Aga mõtlen, et kas see 1,5 h on ära jaotatud nt. pool tundi 3 korda nädalas

või peaks selle ikka kõik korraga ära tegema?

Kuidas sa ise tegid täpsemalt? Kui küsida tohib millest sul tingitud oli see kõrge rõhk?

Suured tänud vastamast!

gmaster
    Member

Siin lugesin ja mõned rääksid et tegid 1,5 h nädalas ja see aitas ka neid.

Aga mõtlen, et kas see 1,5 h on ära jaotatud nt. pool tundi 3 korda nädalas

või peaks selle ikka kõik korraga ära tegema?

Kuidas sa ise tegid täpsemalt? Kui küsida tohib millest sul tingitud oli see kõrge rõhk?

Suured tänud vastamast!

Kindlasti soovitan alguses pigem poole tunni kaupa teha. Soovitaksin kasutada pulsikella või joosta pigem veidi aeglasemalt. Ma ei tea su taset, aga väga tihti kiputakse alguses ennast kinni jooksma.

Mina sain sellest ausalt-öeldes sõjaväes lahti. Arvan ka, et pärilik.

Archangel
    Member

Rotter – kas mitte kõrgvererõhutõbi ei ole selline haigus mille põhjuseid siiani ei teata? Ilmselgelt on haigusi, millega kaasas käib kõrgenenud vererõhk, kuid väga tihti on nii, et kõrge vererõhk on ka neil, keda mitte ükski “lihtsalt” tuvastatav haigus ei vaeva.

Endal samuti see probleem.

Kindlasti aitab regulaarne trenni tegemine, soola väljajätmine, samuti igasuguste keemiliste jookide mitte joomine – a’la Coca jne.

Toidulisanditest soovitaks Kalaõli võtta iga päev tavapärastest suuremates kogustes ning Aroonia tablette. Endal võtsid need meetodid väga lühikese ajaga ca. 20-30 punkti ülemisest rõhust maha. (oli ca. 150-160, langes 130 kanti, mis on juba tunduvalt parem – enne taheti lausa haiglasse pista mu vererõhuga)

Shox72
    Member

Rotter – kas mitte kõrgvererõhutõbi ei ole selline haigus mille põhjuseid siiani ei teata? Ilmselgelt on haigusi, millega kaasas käib kõrgenenud vererõhk, kuid väga tihti on nii, et kõrge vererõhk on ka neil, keda mitte ükski “lihtsalt” tuvastatav haigus ei vaeva.

Endal samuti see probleem.

Kindlasti aitab regulaarne trenni tegemine, soola väljajätmine, samuti igasuguste keemiliste jookide mitte joomine – a’la Coca jne.

Toidulisanditest soovitaks Kalaõli võtta iga päev tavapärastest suuremates kogustes ning Aroonia tablette. Endal võtsid need meetodid väga lühikese ajaga ca. 20-30 punkti ülemisest rõhust maha. (oli ca. 150-160, langes 130 kanti, mis on juba tunduvalt parem – enne taheti lausa haiglasse pista mu vererõhuga)

Arooniaga tulebki nüüd meelde, et mul tuttav kunagi ei saanud süüa neid et pidi vererõhu nii madalaks tal viima, et paha hakkab. Mul ongi praegu juba isegi langenud 150-160 peale ning alumine on suht korras enne oli see ka kõrge, vb on see isegi nüüd liiga madal, kuid ei tea millest see tingitud on.

Tänan abi eest!

Kindlasti soovitan alguses pigem poole tunni kaupa teha. Soovitaksin kasutada pulsikella või joosta pigem veidi aeglasemalt. Ma ei tea su taset, aga väga tihti kiputakse alguses ennast kinni jooksma.

Mina sain sellest ausalt-öeldes sõjaväes lahti. Arvan ka, et pärilik.

Ma arvan, et tunnike ujumist korraga on ka sobilik?

gmaster
    Member

Arooniaga tulebki nüüd meelde, et mul tuttav kunagi ei saanud süüa neid et pidi vererõhu nii madalaks tal viima, et paha hakkab. Mul ongi praegu juba isegi langenud 150-160 peale ning alumine on suht korras enne oli see ka kõrge, vb on see isegi nüüd liiga madal, kuid ei tea millest see tingitud on.

Tänan abi eest!

Ma arvan, et tunnike ujumist korraga on ka sobilik?

Kui sa suudad nii madala pulsiga ujuda

Ma näiteks ei suuda

Peaasi et ilusti ära taastud ja ega hea aeroobne ei jookse kunagi mööda külgi alla

Viewing 15 posts - 76 through 90 (of 185 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.