Skip to main content

Kõrge vererõhk

Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Kõrge vererõhk

Viewing 15 posts - 136 through 150 (of 185 total)
  • Autor
    Postitused
    lkv
    Member

Muidu tarvitatakse seda kuuridena kuskil ~2 kuud tarbid, 3 tabletti päevas ja pärast seda pead pausi. Kui siiski on kehas nimetatud ainete puudus, siis pärast pausi alustad uue kuuriga.

Minul spordiarst ka määras selle mulle, et lihaste olukorda parandada, tegin 2 kuulise kuuri. Vererõhk on alati ok. Tegu käsimüügiravimiga.

AlanBStard
    Moderator

Võtsin purgi ligi(50tabletti) ning maksis 5.02.. EI ole just kõige kallim

Mitu grammi seal on?

Magneesiumsulfaat nt maksab 2 euri 100 grammi.

xajez
    Member

Mul on küsimus vererõhu kohta. Olen pea 20-aastane 71kg/184 cm pikk.

Muret on tekitanud, et mu vererõhk on 130-140, vahepeal oli 1-2 nädalat 140-160 – mis võis olla ülekoormusest.

Tegelesin hobikorras küll jõusaaliga aga nüüdsest pole teinud 1.5kuud, kuna arvasin ,et see võib põhjustada. Varem oli vererõhk 110-125 (ülemine).

– Hetkel olen hakanud tegema aeroobset (Jooks & ratas)

Mida teha ,et saada vererõhk madalamaks?

AlanBStard
    Moderator

Lihtsad lahendused oleks venitused, meditatsioon, kakao, tumedad marjad, seller, D-vitamiin >2000 IU/päevas, arginiin, kreatiin, tauriin.

Soolavannid.

xajez
    Member

Missugused venitused ,millistes kogustes kakaod, tumedaid marju.

Sellerit lihtsalt tükeldada toidu sisse, see sobiks vast ?

Arginiini saab piimatoodetest, lihast jne, mida ma tarbin üsna palju.

Tauriin?

D-Vitamiin – Enamus apteekvitamiinide IU on üsn amadal ‘ca 400 vast

AlanBStard
    Moderator

Missugused venitused

Tavalised

,millistes kogustes kakaod, tumedaid marju.

Vastavalt vajadusele, rahakotile, kõhu mahtuvusele, isule jne.

Sellerit lihtsalt tükeldada toidu sisse, see sobiks vast ?

Arvatavasti.

Arginiini saab piimatoodetest, lihast jne, mida ma tarbin üsna palju.

Tauriin?

Õhust ja armastusest saab kindlasti ka aga need ei lähe arvesse, rohkem on vaja.

D-Vitamiin – Enamus apteekvitamiinide IU on üsn amadal ‘ca 400 vast

On jah.

xajez
    Member

Aga mis seos Kreatiinil on vererõhuga?

Genuine
    Member

Vererõhk on puhkeolekus korras, 120-130/50-70. Koormusega aga tõuseb kiiresti. 130se pulsiga oli koormustestil rõhk 170 ja järjest kõrgemaks läks. Arstid määrasid tabletid aga ma ei tahaks üldse võtta neid. Kas aeroobse treeninguga on võimalik olukorda parandada?

Pikkus 184, kaal 85. Närvisüsteem on ka selline,et kerge ärritusega kohe rõhk tõuseb.

Viimased kuu aega olen teinud palju aeroobset ning pulss on paremaks läinud. Alguses pidi 80% ajast kõndima,et hoida pulssi aeroobses tsoonis. Nüüd saan tund aega järjest sörkida.

Genuine
    Member

Vererõhk on puhkeolekus korras, 120-130/50-70. Koormusega aga tõuseb kiiresti. 130se pulsiga oli koormustestil rõhk 170 ja järjest kõrgemaks läks. Arstid määrasid tabletid aga ma ei tahaks üldse võtta neid. Kas aeroobse treeninguga on võimalik olukorda parandada?

Pikkus 184, kaal 85. Närvisüsteem on ka selline,et kerge ärritusega kohe rõhk tõuseb.

Viimased kuu aega olen teinud palju aeroobset ning pulss on paremaks läinud. Alguses pidi 80% ajast kõndima,et hoida pulssi aeroobses tsoonis. Nüüd saan tund aega järjest sörkida.

Ei oska keegi midagi soovitada ? Ultrahelis öeldi, et vasak vatsake on suurenenud/üle koormatud.

Pärast koormustesti läks asi minu arust asi veel hullemaks, kui seal vererõhk kõrgeks läks.

Kas selle kõrge rõhu koormusel tekkimise põhjuseks võib olla ülekoormus ?

gmaster
    Member

Ei oska keegi midagi soovitada ? Ultrahelis öeldi, et vasak vatsake on suurenenud/üle koormatud.

Pärast koormustesti läks asi minu arust asi veel hullemaks, kui seal vererõhk kõrgeks läks.

Kas selle kõrge rõhu koormusel tekkimise põhjuseks võib olla ülekoormus ?

Samad soovitused mis siin eelmisel leheküljel läbi käisid.

Võib olla küll ülekoormus.

Genuine
    Member

Kuidas aeroobne treening mõjub veresoontele?

Angelo
    Member

parandab veresoonkonda ning alandab ja vererõhku.+ südamele hea

Kui jooxmist ei kannata siis jaluta lihtsalt. Liikumine on elus vajalik.

Genuine
    Member

Mis moodi parandab? Muudab elastsemaks?

Kannatab joosta küll,sörkides pulss 120-145.. iga korraga läheb paremaks ja tuleb võhma juurde

ROtter
    Member

Füüsilise pingutuse ajal tõuseb süstoolne (ülemine) vererõhk oluliselt. Väga suurel koormusel võib see olla 180 – 200, sportlastel isegi 230 mmHg.

Marxengel
    Member

Füüsilise pingutuse ajal tõuseb süstoolne (ülemine) vererõhk oluliselt. Väga suurel koormusel võib see olla 180 – 200, sportlastel isegi 230 mmHg.

Edastate mingeid teada-tuntud noppeid.

Hämmastav lakoonilisus mehelt, kelle teadmised olevat üle keskmise.

Kirjutati: 130se pulsiga oli koormustestil rõhk 170 ” ” – see ei ole ‘väga suur koormus’ , isegi suureks seda nimetada on palju – eeldan, et tegemist on mitte vanema kui 30dates noormehega.

Ja kelle vererõhu reaktsioon on vanusele ja ‘treenitusele’ mittevastav.

Viewing 15 posts - 136 through 150 (of 185 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.