Kõrge vererõhk
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Kõrge vererõhk
- This topic has 184 replies, 60 voices, and was last updated 12 years, 3 months tagasi by
xajez.
-
AutorPostitused
-
veebruar 21, 2009 at 3:21 p.l. #22521
Jõukahoolik
MemberHiljuti olen täheldanud, et vererõhk on liiga kõrge. Arsti juures pole veel mõõtnud. Kas on mingeid kindlaid harjutusi, toite või midagi muud, millega vererõhku parandada?
veebruar 21, 2009 at 5:41 p.l. #167204Kaku
MemberMul soovitas arst soola vältida, aroonia mahla juua, end karastada, aeroobset trenni teha ja on olemas ka vererõhutee
veebruar 21, 2009 at 5:59 p.l. #167323Jõukahoolik
MemberAitäh, eks ma proovin järgi.
veebruar 21, 2009 at 6:20 p.l. #167212veebruar 21, 2009 at 7:08 p.l. #167131ROtter
Membersee tabel annab mõned kasulikud soovitused, aga samas on seal kirjas, et üle 2 muna nädalas ei peaks sööma ning lõpus on see mõtetu toidupüramiid mille järgi on suurim level:sai, leib, riis, pastatooted etc. <--kiired ja tärkliserikkad süsivesikud. Tobe tabel.Mille jaoks sul pea on?
veebruar 22, 2009 at 6:39 e.l. #169055ROtter
MemberPea on hea, aga mõni teine äki võtab Teie postitusi puhta kullana..t(‘ – ‘ t)
Absoluutset tõde ei ole olemas ja anda soovitusi, mis sobiksid kõikidele inimestele on võimatu. Mõnel tekitab 2 muna söömine päevas kõhukinnisuse; mõnel on päevas mannapudru söömine ainus võimalus pikendada elupäevi.
Sellepärast ma küsisin, et milleks sul pea on.
veebruar 25, 2009 at 9:12 e.l. #159950asdfghjkl
Memberlõpus on see mõtetu toidupüramiid mille järgi on suurim level:sai, leib, riis, pastatooted etc. <--kiired ja tärkliserikkad süsivesikud. Tobe tabel.See püramiid ongi vananenud veidi, sellest on juttu siin:
http://www.nutritionreview.org/library/food.pyramid.html
(Päris hea veebisait on see seal üldse, huvitavad artiklid)
Mitmesuguseid püramiidipilte:
http://images.google.ee/images?hl=et&q…sa=N&tab=wi
Sulle ilmselt tunduks õigeim selline püramiid:

Allikas:
juuni 27, 2009 at 10:24 p.l. #204410abcde
MemberTere! Olen 28aastane uliõpilane. Sooviksin sugisest käima hakata spodiklubis ja tahaksin teada, milline spordiala sobiks mulle, kui mul on vererõhk väga kõrge 160/100. Suurt koormust ja pikka maad ei kannata jooksta, suda hakkab kohe kloppima, ajab hingeldama ning rinnus suda huppab.
juuni 27, 2009 at 10:36 p.l. #204411valgumees
MemberTere! Olen 28aastane uliõpilane. Sooviksin sugisest käima hakata spodiklubis ja tahaksin teada, milline spordiala sobiks mulle, kui mul on vererõhk väga kõrge 160/100. Suurt koormust ja pikka maad ei kannata jooksta, suda hakkab kohe kloppima, ajab hingeldama ning rinnus suda huppab.Kardiot!Kuid ennem tee selgeks miks sul vererõhk üldse kõrge on.Vereanalüüsid,Holter,Ekg ja südame ultraheli peaksid ära näitama milles asi!
juuni 28, 2009 at 5:22 e.l. #204414ROtter
MemberKui tegemist on kergelt kõrgenenud vererõhuga, on liikumine üks ravimiteta ravi osa. Püsivalt kõrge vererõhu korral tuleb kaaluda ravimite võtmise alustamist enne regulaarseid treeninguid. Varem spordiga mittetegelnutele võib soovitada iga päev vähemalt 30 min käimist või teise võimalusena suuri lihasrühmi koormavaid kestvusspordialasid. Liikumiskoormus on piisav, kui see kutsub esile mõõduka hingeldamise ja higistamise.
MÕÕDUKA KOORMUSEGA JÕUTREENING ei paista siiski koormusaegset vererõhku tõstvat, vaid võib alandada puhkeolekurõhku. Mõõduka koormusega jõutreeningu põhimõtteks on väiksed raskused 40 – 50 % ja palju kordusi.
Jõutreeningud tuleb kombineerida vastupidavustreeningutega.
juuni 28, 2009 at 6:10 e.l. #204416ROtter
MemberKardiot!Kuid ennem tee selgeks miks sul vererõhk üldse kõrge on.Vereanalüüsid,Holter,Ekg ja südame ultraheli peaksid ära näitama milles asi!Kõrge vererõhk ei ole haigus. See on hoopis märk sellest, et midagi on valesti südame, veresoonte, neerude või mõne muu organiga. Vahel tuleneb probleem kilpnäärme- või neerupealiste hormoonide liigtootmisest. Enamikul juhtudel ei ole siiski võimalik leida ühest põhjust.
juuni 28, 2009 at 8:52 e.l. #204435tereummikust
MemberKui ma olin noorem, nii umbes 11-12 siis oli mul samuti väga kõrge vererõhk, süda puperdas tihti ja olid kahinad. Käisin mitu korda uuringutel ja masina all jne. Miskit ei selgunud, öeldi vaid, et päritud tundlikust närvisüsteemist põhinev. Spordiga ei tegelenud absoluutselt. Siis üks päev avastasin enda jaoks jalgpalli ja see oli armastus esimesest silmapilgust. Väljakul möödusid sõna otseses mõttes päevad, nädalad. 3a hiljem läksin taaskord arstile südamekontrolli ja selgus, et vererõhk täiesti normaalne, südame löögid muutunud väga tugevaks ja stabiilseks ja kahinad kadunud.
Muidugi on see probleem individuaalne, aga minul aitas regulaarne sport.
juuni 28, 2009 at 9:49 e.l. #204440hunter
MemberMul oli ka vererõhk kõrge 180/120 olen 17aastane nooruks. Ma isiklikult soovitan ujumist, algul madalal koormusel, pärast suurendada mahtu ja intensiivsust. Minul see aitas, ma tegelesin tihedamalt jooksmisega ka.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 28, 2009 at 1:21 p.l. #204461abcde
MemberTunnen huvi, kas kõrgeverõhuga noorele inimesele tehakse koormustesti, kui vererõhk on 170/110 paremal käel ja vasakul käel on 160/100. Lugesin kuskilt spordiklubi kodulehelt,et ei ole soovitav teha koormustesti, kui vererõhk on kõrgevõitu. Kas niisuguste näitajatega tehakse mulle koormustesti?
juuni 28, 2009 at 1:32 p.l. #204462j6mm
MemberMõni aasta tagasi käisin ise koormustesti tegemas ja kui vererõhk oli ülemine näitaja juba üle 180 siis nad katkestasid mu ja ei lubanud enam edasi teha kuna see võis olla ohtlik. Nii ütlesid nemad. Et võib-olla tõesti kõrge vererõhuga ei lasta. Loogiline nagu oleks..
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.