Skip to main content

korduste ümber arvutamine

Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » korduste ümber arvutamine

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Autor
    Postitused
    viki667
    Member

Tere,

Kuidas ma saan ümber arvutada: Ütleme kui surun rinnalt ühes trennis nt.

2×8 (90kg)

2×6 (95kg)

2×4 (100kg)

<=>

ja soovin teine trenn 5×5’le minna, siis kuidas raskus ümber arvutada millise raskusega siis 5×5’te teha?

mitu korda erinevate jaotuste puhul mõelnud, keegi aitab ehk?

tänan.

Archangel
    Member

Mingit kindlat valemit ei ole.

Proovi kõigepealt näiteks 70-80kg 5×5 ära teha.

Selle 5×5 tehakse tavaliselt mitu nädalat kuni jõutakse max. raskusteni. Siis näiteks edasi juba 3×3 paar nädalat ja siis kõige lõppu proovid rinna max-i.

Väga pikalt minu teada seda 5×5 ei tehta kuna ammendab end suht kiiresti minu meelest.

matjusm
    Member

Üks tööriist mida võid vaadata on selline asi nagu one rep max kalkulaator: http://www.exrx.net/Calculators/OneRepMax.html

Ta näitab ka kui suure raskusega sa “peaksid” mingi teatud arv kordusi suutma teha. Muidugi ära seda 100% tõena võta sest igal ühel on sellised numbrid individuaalsed.

HenryP
    Member

8×90 ja teised samalaadsed tulemused annavad ühe korduse maximumiks umbes 115kg

(8x90x0.033)+90kg= ~113

Kunagi hiljuti sai tehtud ka ise 5×5 kava ja siis sai võetud algraskuseks 75% 1 korduse maximumist, esimestel trennidel võib see pisut kergeks jääda, kuid siis ei jookse kava nii kiiresti lukku nagu Archangel ülevalpool mainis.

Ehk siis soovitaks alustada umbes 85-87,5 kg ja iga nädal suurendad raskust 2,5kg võrra kuni 5×5 enam X raskusega ära ei jõua teha. Järgmine nädal teed sama raskusega, kuid proovid 5×5 ära teha, kui tuleb, siis suurendad jälle 2,5kg jne.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.