Skip to main content

Kordused

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Kordused

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • Autor
    Postitused
    Vincent
    Member

Tere , kava viimaseks harjutuseks on mul biitseps , kas korduseid võib teha nii palju kui jaksu on , või on targem teha kõigest 3×10-12 ?

1. Küünarvarte kõverdamine seistes 3×10-12

2.Küünarvarte kõverdamine scottil 3×10-12

3.Küünarvarte kõverdamine istudes 3×10-12

Rainer Palm
    Member

Ei näe väga mõtet teha nii palju, kui jaksu on. 3×10-12 kordust on piisav, soovitan vali raskus selline, et 10nda korduse pealt tulevad 11 ja 12nes kordus raskelt, et lihas ikka väsiks. Ise hetkel teen sama süsteemi, aind seeriaid on 4.

samuil
    Member

Tee parem püramiidseerjaid 10,8,6. Esimeses kahes seerias varu sees(1-2 kordust) viimases max pingutus.

Mõttetu on hakata siin sleetama stiilis “tee parem 5×5”, “tee parem superseeriaid” jne.

Kuna küsimus oli konkreetse kava kohta, siis vastus oleks järgmine: sa pead kasutama sellist raskust, mille puhul väsid ära umbes 10nda kuni 12nda korduse vahel. Ära väsimine tähendab seda, et sa ei suuda korrektse tehnikaga enam ühtegi kordust teha. Õige raskus leitakse katse-eksituse meetodil.

Okk
    Member

Kui viimases seerias 10 kordust jaksad teha siis jargmine trenn paned raskust juurde….lihtne…

renku
    Member

Tee parem püramiidseerjaid 10,8,6. Esimeses kahes seerias varu sees(1-2 kordust) viimases max pingutus.

Miks?

samuil
    Member

Miks?

Püramiidi kasutades soojendad ja valmistad end ette raskemateks kordusteks. Püramiid on kõige ohutum ja efektiivseim viis kasvatada jõudu ja massi.

See on üsna julge väide.

Ärge ajage segamini soojendusseeriaid ja tööseeriaid.

Üks püramiidi näide oleks selline: 12 – 10 – 8 – 6 – 8 -10 – 12 (need siis kordused, raskus siis vastavalt tõuseb-langeb). Nii, ja nüüd küsiks kuidas treenivad eesti kõvemad jõutõstjad (renku oskad ehk vastata?), kulturistid?

Tahan öelda seda, et kui hakata mingit konkreetset süsteemi kiitma/propageerima siis on pusse panek kindel.

renku
    Member

Püramiidi kasutades soojendad ja valmistad end ette raskemateks kordusteks. Püramiid on kõige ohutum ja efektiivseim viis kasvatada jõudu ja massi.

Arusaadav, et sooja teen üles minemisega, aga neid ma tööseeriaks küll ei loe ja tööseeriates pole elus mingit kasu näinud püramiidist. Ehk vaidlen vastu.

samuil
    Member

See on üsna julge väide.

Ärge ajage segamini soojendusseeriaid ja tööseeriaid.

Üks püramiidi näide oleks selline: 12 – 10 – 8 – 6 – 8 -10 – 12 (need siis kordused, raskus siis vastavalt tõuseb-langeb). Nii, ja nüüd küsiks kuidas treenivad eesti kõvemad jõutõstjad (renku oskad ehk vastata?), kulturistid?

Tahan öelda seda, et kui hakata mingit konkreetset süsteemi kiitma/propageerima siis on pusse panek kindel.

10,8,6 ongi tööseeriad enne tehakse loomuliklt soojaks(15,12). Samas ei ole mina näinud mingit konkreetset kasu kasutades koguaeg kordusi vahemikus 10-12.

renku
    Member

10,8,6 ongi tööseeriad enne tehakse loomuliklt soojaks(15,12). Samas ei ole mina näinud mingit konkreetset kasu kasutades koguaeg kordusi vahemikus 10-12.

See on periodiseerimine ehk mingis ettevalmistuse etapis tehakse pikemaid seeriaid ja mingis ettevalmistuse etapis lühemaid seeriaid. Kui ma teen esimene seeria surimist 100 kg 10 korda, siis järgmine seeria jõuangi teha 8 korda (seda sama raskusega)- kui sa seda püramiidiks nimetad, siis küll jah, teen püramiidi vahetevahel :-), allapoole püramiidi kordustega ilma raskusi tõstmata.

samuil
    Member

See on periodiseerimine ehk mingis ettevalmistuse etapis tehakse pikemaid seeriaid ja mingis ettevalmistuse etapis lühemaid seeriaid. Kui ma teen esimene seeria surimist 100 kg 10 korda, siis järgmine seeria jõuangi teha 8 korda (seda sama raskusega)- kui sa seda püramiidiks nimetad, siis küll jah, teen püramiidi vahetevahel :-), allapoole püramiidi kordustega ilma raskusi tõstmata.

Püramiise kasutatakse jõu ja massi kasvatamise perioodil. Ma ei ole väitnud, et neid peaks aasta läbi kasutama. Kui vaadata püramiid seeriaid siis selle alumise osa moodustavad kordused mis arendavad energiatootmist (lihas- ja jõuvastupidavus) ja lihashüpertroofiat (põhijõud). Püramiidi tipu moodustavad närviinnervatsiooni kõrget taset nõudvad kordused (maksimaalne, kiire ja plahvatuslik jõud).

renku
    Member

Püramiise kasutatakse jõu ja massi kasvatamise perioodil. Ma ei ole väitnud, et neid peaks aasta läbi kasutama. Kui vaadata püramiid seeriaid siis selle alumise osa moodustavad kordused mis arendavad energiatootmist (lihas- ja jõuvastupidavus) ja lihashüpertroofiat (põhijõud). Püramiidi tipu moodustavad närviinnervatsiooni kõrget taset nõudvad kordused (maksimaalne, kiire ja plahvatuslik jõud).

Jah, teoorias on asi ilus, aga praktikas ei leia mina vähemalt püramiidil mingit mõtet.

Sellega ei taha ma öelda, et püramiid mõttetu oleks, aga lihtsalt mina ei näe pointi seda teha.

viki667
    Member

12, 10, 8…aga lihtsalt mina ei näe pointi seda teha.

ehk mõtestad lahti?!…

renku
    Member

ehk mõtestad lahti?!…

Mis küsimuse sa nüüd siia kokku keevitasid (mitmest lausest paned ühe kokku)?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.