KOhvi
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » KOhvi
- This topic has 33 replies, 21 voices, and was last updated 17 years, 11 months tagasi by
Amarillo.
-
AutorPostitused
-
veebruar 16, 2008 at 9:41 p.l. #141162
Anonüümne
Guestmitte osad aga profikulturistid nt kiivikasSõber Lauri mõtleb just sellist trenni kus pulss on pidevalt koguaeg üleval siis hakkab muidugi vastu. See oleneb ka sellest kuidas on inimese enda vererõhk. Liiga kõrge on ja paned kohvi ennem trenni siis võib isegi nt ninast vere välja lüüa ja katus sõidab lihtsalt ära.
veebruar 16, 2008 at 11:43 p.l. #141166Vandalar
MemberKui tervis on tugev ja oled tugevas vormis, siis natuke kohvi ei tohiks küll midagi halba teha. Kunagi jõin enne jooksmist natuke kohvi ja oi kui hea oli pärast joosta- energiat oli kõvasti rohkem kui muidu.
veebruar 17, 2008 at 7:18 e.l. #141174Aile
MemberKui tervis on tugev ja oled tugevas vormis, siis natuke kohvi ei tohiks küll midagi halba teha. Kunagi jõin enne jooksmist natuke kohvi ja oi kui hea oli pärast joosta- energiat oli kõvasti rohkem kui muidu.T2na on siis esimene p2ev, kus ma otsustasin selle kohvinarkomaania l6petada. Enesetunne on s***.
veebruar 17, 2008 at 7:25 e.l. #141175big poppa pump
MemberT2na on siis esimene p2ev, kus ma otsustasin selle kohvinarkomaania l6petada. Enesetunne on s***.Igatahes jõudu sulle, et sa asja ikka lõpule suudaks viia.
veebruar 17, 2008 at 7:58 e.l. #141177veebruar 17, 2008 at 8:29 e.l. #141178Aile
MemberIgatahes jõudu sulle, et sa asja ikka lõpule suudaks viia.Suured t2nud!
Ma v6iks pikalt r22kida, miks ma kohvi j6in… Rituaal jne. Me t6ime alati endale parimad kohvioad ja ma jahvatasin igal hommikul uue ja v2rske
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tybee saarel on meil palmidega ymbritsetud r6du, kus on kahekohaline kiik igatsugu pehmete patjadega. Linnud laulavad
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kofeiini hulk…oli v2he k6rgem, kui normaalseks v6ib pidada (umb 600 mg p2evas).
Ma ei ole ju kogu aeg kodus. Reisil olles ei keeda keegi mulle lennukis kohvi, millega ma harjunud olen. See t2hendab, et niikuinii on 27 tunniseid reise raske taluda, minul on aga lisaks veel v66rutusn2hud…
…ja kui igahommikune hea enesetunde tekitamine on vaid pelgalt
kofeiini võõrutusnähtude leevendamine.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Siis tekib kysimus, et milleks?
Vaatame aga edasi… Edu ka teistele!
veebruar 17, 2008 at 10:37 e.l. #141187Aile
Memberhehee
MemberSuured t2nud!Ma v6iks pikalt r22kida, miks ma kohvi j6in… Rituaal jne. Me t6ime alati endale parimad kohvioad ja ma jahvatasin igal hommikul uue ja v2rske
Tybee saarel on meil palmidega ymbritsetud r6du, kus on kahekohaline kiik igatsugu pehmete patjadega. Linnud laulavad
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kofeiini hulk…oli v2he k6rgem, kui normaalseks v6ib pidada (umb 600 mg p2evas).
Ma ei ole ju kogu aeg kodus. Reisil olles ei keeda keegi mulle lennukis kohvi, millega ma harjunud olen. See t2hendab, et niikuinii on 27 tunniseid reise raske taluda, minul on aga lisaks veel v66rutusn2hud…
…ja kui igahommikune hea enesetunde tekitamine on vaid pelgalt
kofeiini võõrutusnähtude leevendamine.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Siis tekib kysimus, et milleks?
Vaatame aga edasi… Edu ka teistele!
Ka mina olen sõltuvuses oma rituaalist ja naudingust, mis leiab küll aset kas Tallinna kesklinnas ilma rõduta Pätsu-aegses puumajas (kus köögiaknast avaneb vaade naabermaja köökidesse, toaaknast hoovi kuuridereale) või kodus maal, kus võib varasel tunnil aknast aeg-ajalt kitsi vaadelda, ning nii kaua kuni hommikune tass koorekohvi mulle otseselt tervisele ei hakka, siis ei kavatse ma sellest mõnust ka loobuda

Aga Ailele tõesti jõudu!
veebruar 17, 2008 at 12:32 p.l. #141194windsurfer
Memberpidavat vererõhule halvasti mõjuma(kellel probleeme sellega), eriti veel räägitakse kui seda palju enne trenni juua, siis võib lausa südame peesse keerata kuna trennis saab süda ikka kõvasti vatti.Kas siis etem on enne trenni nt energiajooke juua, ei usu. Parem ikka vast juua kohvi kui energiajooke.
veebruar 17, 2008 at 12:38 p.l. #141196asdfghjkl
MemberMa teen too juures nii, et lasen vaikse koguse koore ja suhkruta kohvi automaadist, ja sellepeale lasen kakaod, selline mix siis. Igatahes peaks kasulikum* olema, kui suur tassitais vaid kohvi, kakaos pidi ju rohkelt magneesiumi ka olema:) Enamikele see kokteil pole maitsenud kui olen kusinud, aga mulle see segu kull meeldib ja voiks moelda, et olen vahem soltlane kui see, kes samas koguses vaid kohvi joob.
veebruar 17, 2008 at 12:51 p.l. #141197brain
MemberAga kas siis roheline tee annab kah samamoodi energiat nagu kohv?
veebruar 17, 2008 at 1:00 p.l. #141199Samakamees
MemberAga kas siis roheline tee annab kah samamoodi energiat nagu kohv?Must tee annab vast rohkem , kui roheline
veebruar 17, 2008 at 1:56 p.l. #141201daman
MemberTe räägite siin osad et kohv mingi 1h enne trenni vms, aga proovige enne head korraliku aeroobset trenni yks kohv ära lajatada ja ma usun et siis küll enam keegi sellist lolli ideed välja ei paku…Kui ei tea, ära lahmi. Väga paljud triatleedid joovad kohvi enne pikemaid võistlusi. Ise olen samuti avastanud, et mulle kohvi mõjub pigem stimuleerivalt ja annab energiat kui et pärsib mu sooritust. (Trenni pikkus näiteks 3-4h).
Samuti on paljudes barides ning geelides, mis mõeldud muuseas tarbimiseks just mingi kestvusala tegijale, üheks koostisosaks kofeiin. Mõnele sobib, mõnele mitte, seega sa ei saa nii pinnapealne olla.
veebruar 17, 2008 at 2:16 p.l. #141204teras
Memberväljavõte http://www.horisont.ee/node/118 :
Kofeiin laguneb maksas kolmeks peamiseks metaboliidiks: paraksantiin (84%), teobromiin (12%) ja teofülliin (4%), millest igaühel on organismile oma mõju. Üldiselt toetavad need metaboliidid kofeiini toimet. Teobromiin laiendab veresooni ning suurendab hapniku ja glükoosi transporti ajus ja lihastes. Paraksantiin suurendab rasvade lammutamist, mille tulemusena vereplasmas suureneb triglütseriidide ja vabade rasvhapete sisaldus.
veebruar 17, 2008 at 4:00 p.l. #141213Aile
MemberAga kas siis roheline tee annab kah samamoodi energiat nagu kohv?Energiat ei anna kumbki. Kohv ergutab. Rohelise tee omadused aga s6ltuvad sellest, millise rohelise teega tegemist on. Mate tee sisaldab kofeiini…st ta ergutab
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.