Kohtunike diskvalifitseerimise tingimused.
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » Kohtunike diskvalifitseerimise tingimused.
- This topic has 37 replies, 8 voices, and was last updated 16 years, 5 months tagasi by
Raivo Piiber.
-
AutorPostitused
-
august 31, 2009 at 11:23 e.l. #18234
Aile
MemberMa lootsin, et ma ei pea seda teemat yles v6tma…
Viimasel korral fitness.ee laagris olles sai naljatatud, et bodyfitnessis k2ib nyyd hindamine juuksev2rvi alusel, et ei tea, kas minu karvad l2hevad ikka sordi alla v6i ei
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Juttu sai aetud Natalja Kiivikasega, kes siis arvas, et eelk6ige ei tohi me lasta tegutseda siin kohtunikel, kes ei ole suutnud vastavat eksamit positiivselt l2bida.
Kas Eestis oleks v6tta seitset kvalifitseerunud kohtunikku? Kui me loeme ebaeetiliseks situatsiooni, kus treener peaks hindama oma treenitavat siis kindlasti mitte…
Kas on plaanis kohtunikke importima hakata?
Probleem on isegi laiem, pyytakse ka psyhholoogiliselt m6jutada v6istlejaid, kes suudavad konkurentsi pakkuda ja siis istutakse rahulikult veel kohtunikupinki ja hinnatakse k6ige ohtlikum v6istleja nii alla kui v6imalik ja enda treenitav nii yles kui saab.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Selline k2itumine annab meie spordile v2ga inetu varjundi.V6istlejatel on 6igus saada hinnatud asjatundlikult. K6ik, kes suhtuvad hindamisse avalikult eelarvamusega (hindamine on juba enne v6istlusi nende jaoks l6ppenud…) peaksid olema kindlalt diskvalifitseeritud.
13.10 Accuracy in Judging:
The following rules pertain to judging accuracy:
1. The Code of Ethics obligate our sport’s officials to ensure that all athletes are
adjudicated by the most qualified judges available. The IFBB Judges Committee is
empowered to take whatever measures it deems necessary to ensure that this
obligation is met by selecting and panelling only those judges who meet or exceed
the minimum accepted standard of judging accuracy approved by the IFBB.
2. The minimum acceptable standard is an overall average score of 70% at
Prejudging.
3. Judging accuracy is calculated using the “Deviation Method”. This method
calculates the “deviation” between an individual judge’s placement of an athlete and
the entire regular judge’s panel placement of that same athlete.
14.5 Conduct of Judges:
Once the judging panel is seated, the Judges Secretary will remind the judges of the
rules of conduct, said rules which must be strictly followed throughout the Prejudging
and Finals. Under penalty of immediate dismissal from the judging panel, no judge
will:
1. Converse with any other judge, or judges;
2. Attempt to influence the decisions of any other judge, or judges;
3. Take photographs while the judging is in progress;
4. Coach any competitor
august 31, 2009 at 11:50 e.l. #216509rennosport
MemberAssa pagan sellist julgustükki ma küll ei oleks osanud kelleltki oodata
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga mis seal salata teema on hetkel ikkagi väga aktuaalne
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ootan huviga mis siia kõik nüüd kirja pannakse
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 31, 2009 at 12:04 p.l. #216511Raivo Piiber
MemberMinu teada sai eelmisel aastal EKFL juhatuse poolt vastu võetud otsus, et vähemal 2 kohtunikku peaks olema väljastpoolt … On sul näited tuua Sinu poolt osutatud kohtunike käitumise kohta (kui see juba jutuks tuli … )
august 31, 2009 at 1:19 p.l. #216520Aile
MemberMinu teada sai eelmisel aastal EKFL juhatuse poolt vastu võetud otsus, et vähemal 2 kohtunikku peaks olema väljastpoolt … On sul näited tuua Sinu poolt osutatud kohtunike käitumise kohta (kui see juba jutuks tuli … )Yksikjuhtumitega personaalselt hakkame tegelema v2iksemas ringis. Kui juba, siis juba…
Siin arutame asja yldiselt, mis on eetiline, mis on ebaeetiline.
Kui kellelgi on v6istlemisest halb maik j22nud, v6ib ka m2rku anda.
august 31, 2009 at 1:22 p.l. #216521Raivo Piiber
MemberMa täitsa põnevil kohe …
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 31, 2009 at 1:35 p.l. #216523Raivo Piiber
MemberJa kui nüüd kristalselt aus olla, siis töö kohtunikega (ma ise üks nendest) lonkab mitut jalga. Tavaline nn. töö piirdub vaid instruktaažiga enne võistlust kestvusega 20 min ka kogu lugu. Koolitus, mis pidi Kääriku laagris toimuma, jäi ära, kuna asendajat esialgsele koolitajale ei olnud võtta. Ott viskas siin õhku kinda, et “davai, kohtunikud, tehke rahvusvaheline ära”, kuid kuidas teha, kui koolitussüsteem ei toimi (pole olemaski) ning välismaal suurvõistlustel praktiseerimas käia on suht kirves. Ise osalesin sel aastal EM-l Bratislavas ning kuna tagasiside minu tegevusele proovikohtunikuna puudub, siis eeldan, et sellel eksamil ma põrusin. Sellele vaatamata tuli maksta aastamaks summas 70 Euri, mis teadagi tagastamisele ei kuulu. Hetkel meil 2 inimest, kes võivad rahvusvahelistel võistlustel õigust mõista – Arnold Tokko, kes tegutseb lisaks ka IFBB ametliku fotograafina ning Natalja Nazarenko-Kiivikas, kes ise võistleb ja väga harva (kui üldse) pääseb hindama. Millisest tasemest me siin räägime? Mitmed meie kohtunikud on proovinud kätt suurvõistlustel, kuid siiani tulemuseta. Ja tulemust ei tule, kui ei panda paika kohtunike koolitussüsteemi!
Kohtunikena meil Eestis tegutsevadki praktiseerivad treenerid ja enamasti teevad seda oma vabast ajast ja tahtest ning tasuta. Leida kusagilt ala kõrvalt keegi inimene, kes ei oleks seotud treeneritööga või siis oleks ala suhtes neutraalne kõrvaltvaataja – siin konnatiigis see ei õnnestu.
august 31, 2009 at 1:38 p.l. #216525rennosport
MemberMa saan nii aru, et Aile tahab teada et mis teie arvate, kas viimasel ajal kulturistide vorm laval ja nende lõpptulemus protokollis on võrdõiguslikus kooskõlas.
Kui sain valesti aru siis andke andeks
august 31, 2009 at 1:40 p.l. #216526Raivo Piiber
MemberMa saan nii aru, et Aile tahab teada et mis teie arvate, kas viimasel ajal kulturistide vorm laval ja nende lõpptulemus protokollis on võrdõiguslikus kooskõlas.Kui sain valesti aru siis andke andeks
august 31, 2009 at 2:08 p.l. #216527Aile
MemberJa kui nüüd kristalselt aus olla, siis töö kohtunikega (ma ise üks nendest) lonkab mitut jalga. Tavaline nn. töö piirdub vaid instruktaažiga enne võistlust kestvusega 20 min ka kogu lugu. Koolitus, mis pidi Kääriku laagris toimuma, jäi ära, kuna asendajat esialgsele koolitajale ei olnud võtta. Ott viskas siin õhku kinda, et “davai, kohtunikud, tehke rahvusvaheline ära”, kuid kuidas teha, kui koolitussüsteem ei toimi (pole olemaski) ning välismaal suurvõistlustel praktiseerimas käia on suht kirves. Ise osalesin sel aastal EM-l Bratislavas ning kuna tagasiside minu tegevusele proovikohtunikuna puudub, siis eeldan, et sellel eksamil ma põrusin. Sellele vaatamata tuli maksta aastamaks summas 70 Euri, mis teadagi tagastamisele ei kuulu. Hetkel meil 2 inimest, kes võivad rahvusvahelistel võistlustel õigust mõista – Arnold Tokko, kes tegutseb lisaks ka IFBB ametliku fotograafina ning Natalja Nazarenko-Kiivikas, kes ise võistleb ja väga harva (kui üldse) pääseb hindama. Millisest tasemest me siin räägime? Mitmed meie kohtunikud on proovinud kätt suurvõistlustel, kuid siiani tulemuseta. Ja tulemust ei tule, kui ei panda paika kohtunike koolitussüsteemi!Kohtunikena meil Eestis tegutsevadki praktiseerivad treenerid ja enamasti teevad seda oma vabast ajast ja tahtest ning tasuta. Leida kusagilt ala kõrvalt keegi inimene, kes ei oleks seotud treeneritööga või siis oleks ala suhtes neutraalne kõrvaltvaataja – siin konnatiigis see ei õnnestu.
Otsus ja Andla on ka mingid eksamid jne teinud 6ndsas sovieti ajas.
Mulle tundub, et ma olen hetkel ainuke s6ltumatu ja planeeritava ajagraafikuga…
august 31, 2009 at 2:11 p.l. #216529Raivo Piiber
MemberOtsus ja Andla on ka mingid eksamid jne teinud 6ndsas sovieti ajas.Mulle tundub, et ma olen hetkel ainuke s6ltumatu ja planeeritava ajagraafikuga…
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma ei ole kindel, kas Andla on tänasel päeval proovinud eksamit teha, kuid Indrek proovis ja ka ei saanud läbi (minu mäletamist mööda, kuid ma võin ka eksida). Aga Sa proovikana oled Eesti võistlustel osalenud? Ja ise ähvardasid ju lavalaudadele naasta, mis kohtunik Sa siis oled?
august 31, 2009 at 2:12 p.l. #216531Aile
MemberMa täitsa põnevil kohe …
Kuidas endal lood on? Kas k2si v2riseb ka, kui Alevile on vaja koht m22rata?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 31, 2009 at 2:13 p.l. #216532Aile
MemberMa ei ole kindel, kas Andla on tänasel päeval proovinud eksamit teha, kuid Indrek proovis ja ka ei saanud läbi (minu mäletamist mööda, kuid ma võin ka eksida). Aga Sa proovikana oled Eesti võistlustel osalenud? Ja ise ähvardasid ju lavalaudadele naasta, mis kohtunik Sa siis oled?
Ma ei ole oma juuksev2rvi osas nii kindel
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui tulla, siis ikka v6itma
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kord vist oli…ja siis olen olnud veel kaks korda fitnessi kohtunik. Hindamisel lahknemusi ei tekkinud
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 31, 2009 at 2:14 p.l. #216534Raivo Piiber
MemberKuidas endal lood on? Kas k2si v2riseb ka, kui Alevile on vaja koht m22rata?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ei värise, kuid lahing saab tulema põnev
Mul ple kunagi värisenud ja kui Alev oma ära teeb …. Siis mis mul siin öelda, lauas on ju veel 6 kohtunikku miinus kehvem ja parim tulemus ning viie kohtuniku koostöös sünnibki tulemus. Kui siin on nõudlejaid peale tema ikka mitu – Annika, Katrin, Tiina vähemalt!august 31, 2009 at 2:15 p.l. #216535Raivo Piiber
MemberMa ei ole oma juuksev2rvi osas nii kindel
Kui tulla, siis ikka v6itma
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kas juuksevärv võib olla takistuseks?
august 31, 2009 at 2:20 p.l. #216536Aile
MemberKas juuksevärv võib olla takistuseks?…kui see on p6hikriteerium, siis on igav.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.