Koduse treeningu edasiminek
- This topic has 7 replies, 5 voices, and was last updated 14 years, 11 months tagasi by
JungaTroll.
-
AutorPostitused
-
veebruar 16, 2011 at 4:19 p.l. #16298
haamer
MemberTeen trenni alates tänasest selle kava järgi:
http://scoobysworkshop.com/schedintermediate.htm
Üks asi mis hakkas muret valmistama, et siiamaani on ennem jõutrenni soojendust tehtud ca 10 minutit hüppenööri vms… natuke vehkimist ja lähebki. Aga selline soojendus töötab minuarust ainult siis kui esimeseks harjutuseks on kätekõverdused, lõuatõmbed vms (ühesõnaga keharaskusega harjutused) mille käigus pole erilist tõenäosust ennast ära vigastada.
Küll aga kui näiteks harjutus algab kohe lendamine hantlitega külgedele mida mina isiklikult kodus teen umbes 15 kilostega, siis natuke kardan et selle hüppenööri soojendusest võib väheks jääda, kui näiteks kodus on olemas sõudetreazöör, kas see lahendaks mure ära, kui näiteks esimesed harjutused kavas algavad kohe raskustega ?
Olen kuulnud muidu sellisest meetodiest et alustatakse lihtsalt kergemate seeriatega… et tehakse alguses näiteks 20% siis 40% 60% jne… aga kui ma niimodi soojendan, kas siis õige seeriate lugemine algab alles siis, kui teen 100% oma raskusest?
veebruar 16, 2011 at 4:22 p.l. #290172protein_pets
MemberLihtsalt huvi pärast tahaks näha seda kuidas sa õla keskosa 15 kg hantlitega teed
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Igatahes on alati võimalus soojenduseks seeria või kaks madalama raskusega teha, kui muidugi paarikiloste hantlitega vehkimine ego külge ei hakka.
veebruar 16, 2011 at 4:28 p.l. #290177haamer
Memberoih raskusega panin puusse veits siiski 10-12 kilo vahel peaks umbes olema
Niiiet näiteks 50% sellest, näiteks 5 kiloste hantlitega 2 seeriat ennem ära teha annaks juba korraliku soojenduse? Ja korduste arv kergematega siis ikka 15?
veebruar 16, 2011 at 4:44 p.l. #290178Alexander Andrusenko
ModeratorLihtsalt huvi pärast tahaks näha seda kuidas sa õla keskosa 15 kg hantlitega teed
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Igatahes on alati võimalus soojenduseks seeria või kaks madalama raskusega teha, kui muidugi paarikiloste hantlitega vehkimine ego külge ei hakka.
Mina olen paarikiloste roosade hantlitega vehkinud küll ja küll. Pole ego külge hakanud
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Enne tööraskusteni jõudmist tuleb kindlasti mõned soojendusseeriad teha. Minu soojendus enne lamades surumist on näiteks selline: 1. igasugused dünaamilised venitused pulgaga 2. võimlemine 3. harjutused õlgadele hantlitega 4. harjutused kummidega 5. soojendusseeriad kangiga (kui tööraskus on suur, siis neid soojendusseeriaid võib olla kuni 5). Ainuüksi soojendusele läheb vähemalt 20min.
Enne hantlitega harjutust võib-olla nii pikka soojendust vaja ei ole, aga korralik soojendus on vajalik igal juhul.
veebruar 16, 2011 at 6:40 p.l. #290188eesti mees
Memberoih raskusega panin puusse veits siiski 10-12 kilo vahel peaks umbes olemaNiiiet näiteks 50% sellest, näiteks 5 kiloste hantlitega 2 seeriat ennem ära teha annaks juba korraliku soojenduse? Ja korduste arv kergematega siis ikka 15?
No see annab küll juba soojenduse aga mina soovitaks ennem kui ültse raskused kätte võtad teha õlaringe ja õlatõsteid jms., kasutades lihtsalt oma keha.
veebruar 18, 2011 at 7:52 e.l. #290336haamer
MemberKolmapäeval sai trenni tehtud (selg, kõht, biitseps) ja täna peaks olema jalad ja õlg…. aga õlad on siiamaani suhteliselt valusad seega otsustasin teha lihtsalt täisjalapäeva ja lisada sääremarjalihase ja muud harjutused veel et kava täiustada.
Kuna toitumine on paigas, siis on vist 2 põhjust miks tänaseks taastunud pole, võibolla et uus kava ja oli väga intensiivne trenn või siis soojendus oli vale.
Kuna kava algas kohe laiahaardeliste lõuatõmbamistega siis ennem seda oli tehtud ainult ~10 min hüppenööri ja see kah intervalltreeninguga, jalad vist said korralikult soojaks aga ülakehal jäi vajaka.
Seega küsimus, kui esimesed harjutused kavas on näiteks lõuatõmbed, millised oleks head soojendusharjutused ennem seda?`Sõudekas tundub hea lahendus… aga kui näiteks 5 minti sõudekat tõmmata peaks küll soojenduse kätte saama, aga siis võtab juba sooritusvõimet lõuatõmmetest maha mis pole ka hea…
veebruar 23, 2011 at 12:51 p.l. #290877eesti mees
MemberKolmapäeval sai trenni tehtud (selg, kõht, biitseps) ja täna peaks olema jalad ja õlg…. aga õlad on siiamaani suhteliselt valusad seega otsustasin teha lihtsalt täisjalapäeva ja lisada sääremarjalihase ja muud harjutused veel et kava täiustada.Kuna toitumine on paigas, siis on vist 2 põhjust miks tänaseks taastunud pole, võibolla et uus kava ja oli väga intensiivne trenn või siis soojendus oli vale.
Kuna kava algas kohe laiahaardeliste lõuatõmbamistega siis ennem seda oli tehtud ainult ~10 min hüppenööri ja see kah intervalltreeninguga, jalad vist said korralikult soojaks aga ülakehal jäi vajaka.
Seega küsimus, kui esimesed harjutused kavas on näiteks lõuatõmbed, millised oleks head soojendusharjutused ennem seda?`Sõudekas tundub hea lahendus… aga kui näiteks 5 minti sõudekat tõmmata peaks küll soojenduse kätte saama, aga siis võtab juba sooritusvõimet lõuatõmmetest maha mis pole ka hea…
Hüppenööriga keksides saad peale jalalihaste ka oma randmed soojaks ja minu teada kui sa sõuad sõudeergomeetril siis töötab kogu su keha . Jalalihased, tuharalihas, seljasirutaja, õlalihased, käelihased ja ka seljalihased. Ega sa siis sõudes ometi saali rekordit ei püüa
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> aga ma arvan ,et kõik võimlemis harjutused ülakehale soojendavad ka su selga nt. tuuleveskid, tuuleveskid ettekummardudes, puusaderingid jne. Samas kui soovid ilusti ülakeha soojaks tee varjupoksi või kui on võimalus tao natsa kotti, töötab ilusti kogu su õlavööde ja selg ka.veebruar 23, 2011 at 1:28 p.l. #290882JungaTroll
MemberTeen trenni alates tänasest selle kava järgi:http://scoobysworkshop.com/schedintermediate.htm
Üks asi mis hakkas muret valmistama, et siiamaani on ennem jõutrenni soojendust tehtud ca 10 minutit hüppenööri vms… natuke vehkimist ja lähebki. Aga selline soojendus töötab minuarust ainult siis kui esimeseks harjutuseks on kätekõverdused, lõuatõmbed vms (ühesõnaga keharaskusega harjutused) mille käigus pole erilist tõenäosust ennast ära vigastada.
Küll aga kui näiteks harjutus algab kohe lendamine hantlitega külgedele mida mina isiklikult kodus teen umbes 15 kilostega, siis natuke kardan et selle hüppenööri soojendusest võib väheks jääda, kui näiteks kodus on olemas sõudetreazöör, kas see lahendaks mure ära, kui näiteks esimesed harjutused kavas algavad kohe raskustega ?
Soojenduse ülesanne laiemalt ei ole ainuüksi lihaste ja liigeste ette valmistamine treeninguks, vaid ka kogu südame- ja veresoonkonna tööreziimile viimine. Selle jaoks on aga hüppenöör ja kõik sarnased liigutused, mis kaasavad suuri lihasgruppe, head. Aeroobse energiatootmise reziimi käivitamist ei tohiks soojendusest päris välja jätta.
Ja kui hüppenöörile lisada ka soojendusseeriad, peaks kõik ju väga ok olema.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.