Kodus tehtav Beef Jerky
Avaleht » Forums » Toitumine » Retseptinurk » Kodus tehtav Beef Jerky
- This topic has 23 replies, 17 voices, and was last updated 16 years, 2 months tagasi by
sigakoer.
-
AutorPostitused
-
oktoober 7, 2009 at 9:24 e.l. #225016
sigakoer
MemberSelline rest, mis horisontaalselt ahju käib sarnaselt küpsetusplaadiga. Mul vähemasti on see umbes taolise kujuga
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>|
||
||
||
| <---- ahju ventilaator puhub siitpoolt|
||
||
|Sinna on siis hea liha lihtsalt peale riputada.
p.s. Saunalaval kuivatamisse ma ei usu. Ei tea kuidas niiskusega on, aga sauna temperatuur kõigub kõvasti ning vajab pidevat kütmist, samuti on õhu liikumine küsitav. Selleks et liha söödavalt kuivaks, peab teda kuivatama intensiivselt, liikuva õhu käes, et ta jõuaks piisavalt ära kuivada enne kui seal mingi mikrofloora või -fauna arenema suudab hakata.
Järgmisel nädalal on plaanis omal üks laar teha, siis teen vast mõne pildi.
oktoober 7, 2009 at 10:13 e.l. #225030meetodimees
MemberSelline rest, mis horisontaalselt ahju käib sarnaselt küpsetusplaadiga. Mul vähemasti on see umbes taolise kujuga
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
|
||
||
||
| <---- ahju ventilaator puhub siitpoolt|
||
||
|Sinna on siis hea liha lihtsalt peale riputada.
p.s. Saunalaval kuivatamisse ma ei usu. Ei tea kuidas niiskusega on, aga sauna temperatuur kõigub kõvasti ning vajab pidevat kütmist, samuti on õhu liikumine küsitav. Selleks et liha söödavalt kuivaks, peab teda kuivatama intensiivselt, liikuva õhu käes, et ta jõuaks piisavalt ära kuivada enne kui seal mingi mikrofloora või -fauna arenema suudab hakata.
Järgmisel nädalal on plaanis omal üks laar teha, siis teen vast mõne pildi.
Sauna teemat võib proovida. Ise olen suitsusaunas suitsuliha küpsetanud: sauna küttes panen lae alla rippuma, ise samaaegselt saunatades, hommikuks on valmis.
oktoober 7, 2009 at 10:18 e.l. #225035InsaneQlimax
MemberSauna teemat võib proovida. Ise olen suitsusaunas suitsuliha küpsetanud: sauna küttes panen lae alla rippuma, ise samaaegselt saunatades, hommikuks on valmis.Lükkad aga leili-vette julgelt mentooli ka juurde, ja hommikul “Flavoured Jerky” valmis
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 5, 2009 at 10:14 p.l. #232725Belfort
Membermõtlesin teha, aga pole vajalikku varustust.. poes 50g 30.-
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>ise tehes paljupalju odavam.. ja mis kõige tähtsam, ise tehtud, hästi tehtud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 5, 2009 at 10:57 p.l. #232730Lemka
MemberLambajalg käis suitsuahjust läbi, nüüd ripub ja kuivab köögis juba teist nädalat. Hea käia vaheda noaga liistakaid lõikamas.
november 6, 2009 at 1:38 e.l. #23273413
MemberMul on väga hea meel, et sa siia sellise retsepti lisasid. Hiljuti tahtsin isegi seda proovida, aga ei teadnud kuidas seda tegema peaks, nii et see ka välja tuleks. Hetkel ei asu Eestis, seega ei tea kuidas siin sellise liha hind on, aga kui tasub tegemist siis kindlasti proovin järgi ja annan ka teda kuidas läks
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Siiski, küsimus ikkagi selle resti teemal. Ma saan aru milline see rest on, aga kas sa laotad lihatükid restile või paned need sinna nii, et need jääksid rippuma?
november 19, 2009 at 7:01 e.l. #235658sigakoer
MemberMul tegemise käigus tehtud pildid hästi välja ei tulnud, aga valmis peast ripuvad need võrel sedasi. Võre oli alguses täitsa täis laotud.

Tegelikult annab liha edukalt ka lihtsalt küpsetuspaberiga kaetud plaadile panna, sedasi jääb tulemus isegi kaubanduslikuma välimusega. Ent sel juhul tuleb neid kuivatamise käigus vähemalt korra keerata.

See on resultaat ca 2 kilost lihast; lisatud õllepudel mastaapide jaoks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 19, 2009 at 7:11 e.l. #235660Aile
MemberSuur t2nu retsepti jagamast!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kas see liha s2ilub probleemideta? Sinu kogemus?
Marinaadi osas saab teha omi korrektiive. Igatsugu valmis kastmeid ma ei s88… eks ma punni miskit oma. Tuleb hea, siis kirjutan.
november 19, 2009 at 7:33 e.l. #235669sigakoer
MemberSoja ja worchestershire’i kastmed on pigem komponendid kui valmis kastmed. Ma olen proovinud ka mõne tavalise valmis kastme ja grillmarinaadiseguga marineerida, aga need on selleks otstarbeks liiga lahjad.
Liha ei säilu probleemideta, sest süüakse otsekohe ära
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Kuigi põhimõtteliselt kuivas kohas kinnises purgis hoides peaks säilima mitu kuud. -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.