Kodujõusaal
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Kodujõusaal
- This topic has 27 replies, 17 voices, and was last updated 15 years, 5 months tagasi by
mattheas.
-
AutorPostitused
-
august 29, 2010 at 8:26 p.l. #274477
aivo1359
MemberKodus treeningu eeliseks masu ajal on raha kokku hoidmine.Motivatsiooniks oled endale ise.Soovitav on muidugi algajatele mõni aeg kogemuste saamiseks jõusaalis käia treeneri juhendamise all.Siis võib vaikselt omale inventari soetada ja hakata tegutsema iseseisvalt.Olen aastaid kodus isesesvalt teinud ning tasapisi täiendanud inventari.
august 29, 2010 at 8:33 p.l. #274478H2TheO-Z
MemberTreenin kodus ja olen endale ise ka treeningvarustust meisterdanud, ükski harjutus pole tegematta jäänud.
Kodus lasen sellist muusikat nagu endale meeldib ja kui valjusti tahan (naabrid ei ela ligidal ja nendel on savi)
Ruumi on palju, treenin enda hoovis maja taga. On olemas lõuatõmbamistorud, tõsteplatvorm, kükipuur, pink, raskused, ketid…
Pealegi kodus saan ma paremini keskenduda ja pole segavaid faktoreid, oote-järjekordasid jne. Pealegi kui millegagi ebaõnnestuma hakkan, siis lihtsalt viskan
täie pauguga raskused maha, jõusaalis vist nii´ei teeks, või mis?
“>//aa jah, muidugi raha hoiab ka kokku kui muidu läheks jõusaali peale 10k aastas, siis nüüd 0EEK.
august 30, 2010 at 7:09 e.l. #274503Supercharger
MemberTänan vastuste eest. Minu arvates kaob motivatsioon jõusaalis kergemini kui kodus (nt suvel käisin jooksmas pea iga päev, jõusaali üle 2x nädalas minna küll ei viitsi).
Lisaks selline küsimus, mis oleks üldfüüsilise parandamise ja rasva kaotamise jaoks parim/kiireim rattaga sõitmisest, jooksmisest, sõudmisest. Mulle tundub sõudmine parim, sest see peaks mõjuma kogu kehale, võtab kiiresti läbi ning ei pane põlvi pinge alla?
Kui palju annab poksikoti tagumine üldse?
august 30, 2010 at 8:09 e.l. #274511Sadist2
MemberNo ma poleks nii öelnud, kui poleks endal kogemusi üksi treenimises.
Võibolla on asi minu inventaris, mis on üsna vähene ja et baasharjutusi teha ei saa (kui siis ainult väikeste raskustega)
Ise arvan, et jõusaalis on juba selline atmosfäär, laseks kasvõi mitu tundi jutti.
Kodus selline lugu, et trenni alustamisega on tihtipeale probleeme ja kuidagi “igav” on üksi teha paar tundi. (ma ei ütle, et jõusaalis käisin lihtsalt juttu ajamas)
Kodus olen nüüd juba aasta treeninud, esialgu oli motivatsioon väga kõrge ja juba paari kuu pärast muutus asi tüütuks rutiiniks, aga jõusaalis pole mul mitte kunagi motivatsioonist puudust olnud.
Aga sellegipoolest soovin teemaalgatajale edu
august 30, 2010 at 10:59 e.l. #274516Istuv Sõnn
MemberMa ei saa ikka aru, kuidas saab mott üksi treenides ära kaduda? Kas see on mingi edevuse värk? No kui läheb igavaks, siis tegeled ju vale asjaga. Küll see asi on kõrvade vahel kinni.
august 30, 2010 at 11:12 e.l. #274519vend vähk
ModeratorMa ei saa ikka aru, kuidas saab mott üksi treenides ära kaduda? Kas see on mingi edevuse värk? No kui läheb igavaks, siis tegeled ju vale asjaga. Küll see asi on kõrvade vahel kinni.Vaidleks vastu!
“>Oma 18 treeningaasta jooksul on mul olnud korduvalt perioode, kui ei taha, ei jõua, ei viitsi enam… Eriti enne suurvõistluseid ja siis peab endale kogu aeg jalaga p.rsse tampima ja tagant sundima, aga teinekord ei aita ka see. Sellel ajal on koormus maksimaalne ja siis eelistan kindlasti treenida sellises saalis kus on rohkem rahvast ja kui midagi peaks juhtuma, siis on vähemalt keegi, kes abi kutsub.
Kui on rohkem rahvast, siis teinekord tuleb ka selline võistlusmoment peale, mis arengu seisukohalt on muidugi hea.
august 30, 2010 at 12:57 p.l. #274525daemonium
MemberMa ei saa ikka aru, kuidas saab mott üksi treenides ära kaduda? Kas see on mingi edevuse värk? No kui läheb igavaks, siis tegeled ju vale asjaga. Küll see asi on kõrvade vahel kinni.Sa ju ise vastasid oma küsimusele,
“>No kui inimene tegeleb asjaga mitte huvist või vajadusest vaid et olla nagu teised või et sõpradega koos olla või on trenn inimese jaoks lihtsalt kosmeetikavahend.
Teatud hetkest alates ei ole nii motivatsioonist enam juttugi.
august 30, 2010 at 1:44 p.l. #274530Arx07
MemberEndalgi oli mingi aeg kava selline, et käte päev oli kodus hantlitega teha. Kuid samuti ei viitsinud kodus teha ja peab kõik päevad ikka jõusaalis tegema, edevuses asi ei ole, sest ma käin jõusaalis kus hommikuti inimesi tavaliselt ei ole. Kodus on selline teine õhkkond, keskkond kus oled harjunud lõõgastuma jne
“>august 30, 2010 at 5:35 p.l. #274535Jumal666
Memberkodus on hea treenida siis keegi ei tea ,et sa trenni teed:D
august 30, 2010 at 8:20 p.l. #274545Hirmus Ants
MemberMitte et mul endal motivatsiooniga suuri probleeme oleks, aga selles mõttes äkki jõusaal on parem, et mõnikord kui trenni minnes tunend, et ei viitsi täna eriti teha midagi, siis ikkagi teed korralikult ära, sest oled juba oma aega kulutanud ja kohale tulnud ning raha maksnud. Veidi imelik oleks ka teiste silme all lihtsalt paar korda hantlitega vehkida ja siis pesema minna, teed ikka korraliku trenni ära. Samas situatsioonis kodus olles äkki teeks paar liigutust, siis tunned et ei jõua/viitsi täna ja prantsataks tugitooli/diivanile ja vaataks telekast filmi vms, enne tooks köögist midagi söödavat/joodavat ka.
“>Jõusaalis ikkagi mingil määral see motiveerib, et sa pole üksi, teised näevad ja vaatavad, ei taha ju äpu välja näha, teed ikka korralikult. Mõnikord võibolla kui keegi viimaste korduste ajal pilgu su poole pöörab, jõuad 1 korduse rohkemgi kui muidu oleks jõudnud.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 31, 2010 at 6:33 e.l. #274558Nony
MemberAga tegelikult ongi ju kodujõusaalil nii plusse kui miinuseid. Teemaalgataja ei maininud muidugi põhjust, miks ta koju jõusaali tahab teha, aga… Kui ei ole võimalik jõusaalis käia, siis parem ikka kodus teha, kui üldse mitte
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ise tahaks ka jõusaalis käia, aga hetkel ei ole sellist võimalust/sobivat aega. Siis teengi pigem kodus! Kui eesmärgid suuremad ja trenn toimub pidevalt nö piire katsetades, siis muidugi üks pusida ei maksaks
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga kui nüüd meenutada, siis ei küsinud teemaalgataja vist üldse motivatsiooni või kas teha/mitte kohta, vaid soovis soovitusi, mida kodusesse jõusaali hankida
“> Seda teemat ma ise väga kõva häälega ei kommenteeri (pole nii kogenud
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ), aga eks see ju oleneb ka mõnes mõttes eesmärkidest…august 31, 2010 at 7:24 p.l. #274638Istuv Sõnn
MemberVäga hea, et teema algse mõtte juurde tagasi tüürib. Ja ongi nii, et varustus sõltub suuresti eesmärkidest. Kui eesmärk on tegeleda jõutreeninguga tervisespordi mõttes, kus seatud sihid ei pruugi olla samas sugugi kergesti saavutatavad, siis ei ole tõesti palju kola vaja. Harjutuste valikut hoolega läbi mõeldes saab üsna vähesega hakkama. Ja ei muutu ka tüütuks ja üksluiseks kui oskad kava huvitavalt üles ehitada.
september 1, 2010 at 7:58 p.l. #274718mattheas
MemberTere!Hiljuti tuli mõte tekitada koju väike jõusaal. Veloergomeeter on vanemast ajast olemas, mõte oli soetada sõudeergomeeter ja poksikott üldfüüsilise jaoks. Lisaks mõtlesin osta vahetavate raskustega hantleid, lõuatõmbamiskangi ja nn. “mitu ühes” trenažööri ülakeha ja jalge jaoks. Kui hüppenöör juurde arvestada peaks minu arvates tekkima koduste tingimuste kohta üpriski mitmekülgsed võimalused. Siit ka küsimus: mida võiks Teie arvates lisada, muuta, vähemaks võtta. Teretulnud on kõik soovitused!
Lugupidamisega,
S
http://forums.fitness.ee/index.php?showtop…mp;#entry266077
ehk leiad siit veel midagi, mul seisavad garasiis ees… küll hinnas kaubale saame.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.