Klassikaline tõstmine, mis harjutustega treenida
- This topic has 26 replies, 16 voices, and was last updated 15 years, 10 months tagasi by
batmannu.
-
AutorPostitused
-
veebruar 14, 2010 at 2:09 p.l. #256098
matjusm
MemberPaistab et klassikaline tõstmine polegi päris surnud ala. Vahest on jõusaalis natuke veider tunne kui ma seal kangi lennutan klassikaliste harjutustega ning kogu saal vahib mind pilguga “mida see veidrik teeb”.
Tõukamise ning rinnalevõtu olen enam vähem selgeks saanud, rebimine vajab veel harjutamist. Tihti teen ma hoopis “split snatch”e, mitte tavalist rebimist sest niimodi on minul lihtsalt kangi pea kohal stabiliseerida.
Eelmised postitused on täheldanud õigesti, kui väidavad, et klassikaline tõstmine on põhiliselt jalgade töö.Omalt poolt teeks paar ääremärkust, mis toetavad eelmisi postitusi.
Kui klassikaline tõstmine on tehniliselt selge, siis on võib kerge matemaatikaga leida oma tulemuse:
Kükk turjal x 0,8 = kükk rinnal = tõukamine.
Tõukamine x 0,8 = rebimine.
Jõutõmme = 1,5 x tõukamine.
Nagu näha, valemitest ei leia eriti surumisi, mis näitab, et ülakeha treenimine on pigem propotsiooni ja vigastuste vältimise kui tulemuse tõstmise eesmärgil.
Seega, kui minu turjal küki maksimum on 200 kg, siis rinnal võiks klassikamees kükkida 160 kg, tõugata 160 kg, rebida 130 kg ning maast tõmmata 240 kg.
Kus kohast täpsemalt need numbrid võetud on?
Huvi pärast tahaksin näha kas on mingeid numbreid rinnalevõtu kohta, kuidas see on võrreldes teiste harjutustega.
veebruar 15, 2010 at 7:33 p.l. #256441animal
MemberTänapäeval torkab silma tõstjate ülakeha mahajäämus võrreldes alakehaga.ma ei saa su lausest aru… äkki täpsustaksid? natuke loll jutt tundub SPETZIALISTI kohta…
veebruar 15, 2010 at 7:53 p.l. #256449Jarmo Oberst
Memberma ei saa su lausest aru… äkki täpsustaksid? natuke loll jutt tundub SPETZIALISTI kohta…Natuke loll tundud hoopis sina mullle.
Alakeha on rohkem arenenud kui ülakeha, pole tasakaalus.
veebruar 15, 2010 at 7:58 p.l. #256450animal
MemberNatuke loll tundud hoopis sina mullle.Alakeha on rohkem arenenud kui ülakeha, pole tasakaalus.
kas sa arvad ,et ma ei saanud sellest aru?
ma lihtsalt arvan ,et see ei vasta tõele…
veebruar 15, 2010 at 8:03 p.l. #256455Jarmo Oberst
Memberkas sa arvad ,et ma ei saanud sellest aru?ma lihtsalt arvan ,et see ei vasta tõele…
Arvamisest on vähe kasu, lükka ümber väide, et see pole nii.
veebruar 15, 2010 at 8:10 p.l. #256457animal
MemberArvamisest on vähe kasu, lükka ümber väide, et see pole nii.kas sa arvad ,et kui mehed tõukavad 200kg siis see on ainult jalgadega ,et käed ei pea tugevad olema ,et kangi hoida?
veebruar 15, 2010 at 8:18 p.l. #256459timo116
MemberSa vist siiski ei saanud aru. Jutt on selles, et tõstjatel on jalad proportsiooniga võrreldes tükk maad suuremad kui ülakeha.
veebruar 15, 2010 at 8:21 p.l. #256460animal
MemberSa vist siiski ei saanud aru. Jutt on selles, et tõstjatel on jalad proportsiooniga võrreldes tükk maad suuremad kui ülakeha.kas siin olevatel inimestel on ainult suurus tähtis? sisu ei huvita kedagi nagu aru saan…
veebruar 15, 2010 at 8:23 p.l. #256461RihoK2go
MemberNeed numbrid on võetud elust enesest.
Tegelen klassikalise tõstmisega järjepidevalt ja olen nn. klassikamehi siin ja sealpool piiri näinud. Usalda neid numbreid.
Rinnale võtmine on sisuliselt sama tulemus, mis tõukamine. Oleneb, kui tugevad on su jalad – ideaalse rinnale võtu tehnika korral on tulemus sama, mis kükk rinnal või veidi üle selle.
Näide 1. Peeter Tammoja võtab rinnale 150 kg, kuid mina ei ole veel näinud, et ta seda raskust suudaks ka rinnal kükkida.
Muidugi, Pets on erandlik näide.
Näide 2. Minu rinnale võtu rekord on 163 kg. Rinnal küki rekord on 167 kg. http://www.joud.pri.ee/videod/2009_12_Kago_t_163_1.htm
Nii et, jõudu tööle!
veebruar 15, 2010 at 9:35 p.l. #256479Djud
Memberkas siin olevatel inimestel on ainult suurus tähtis? sisu ei huvita kedagi nagu aru saan…Ta ju rääkiski oma postituses,et proportsionaalselt on ülakeha väiksem kui jalad,keegi ei ütlend,et jõud pole oluline väljaarvatud sina ise
??:”>veebruar 15, 2010 at 9:46 p.l. #256485smack
MemberVanast,kui kl.tõstmise kavas oli kl.surumine,olid tõstjad proportsionaalselt arenenud.Tänapäeval torkab silma tõstjate ülakeha mahajäämus võrreldes alakehaga.Mina soovitaksin sul tegeleda jõutõstmisega,kui tahad tugevaks saada või kulturismiga,et arendada kõiki lihaseid.Vanasti olid neil seetõttu seljad kah katki, kuna üles surumine oli rohkem püsti rinnalt surumine…
märts 29, 2010 at 5:40 p.l. #263062batmannu
MemberTa ju rääkiski oma postituses,et proportsionaalselt on ülakeha väiksem kui jalad,keegi ei ütlend,et jõud pole oluline väljaarvatud sina ise
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>pigem käis närvidele vist ikka see, et spetsialisti poolt soovitati tegeleda teise spordialaga kuigi algatatud teema kui selline oli klassikaline tõstmine ning küsimused sellega seoses, mitte jõutõstmine või kulturism..
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.