Kirjandi teemad 2010
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Kirjandi teemad 2010
- This topic has 23 replies, 21 voices, and was last updated 15 years, 9 months tagasi by
matjusm.
-
AutorPostitused
-
aprill 24, 2010 at 6:59 p.l. #237801
proTest
MemberTäitsa huvitavaid teemasid on see aasta. Kui ma õigesti mäletan, siis ise valisin eelmine aasta „Sündmused muudavad inimest” (Alexandre Dumas).
Supper lahe on tõesti, et viimastel aastatel on pandud kirjeldused juurde, mille järgi saad pmst kogu kirjandi kondikava juba kokku panna, ise eriti mõtlematagi. Kõige rohkem meeldib endale just “Võid tõlgendada teemat ka muul moel” osa
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mulle sümpatiseerivad kõige rohkem 3,4,5. Päris kindel on, et paljud võtavad 4. teema, millest ma järeldaks, et seda ei oleks tasunud võtta, kui üritada maksimeerida oma punkte ja on teadmisi mõnd teist teemat piisavalt lahata.
Mäggi Postimehe artikkel on õige, kuid nii on aastast aastasse. Ega iga teema ei peagi ülidiip olema. Sellised teemad annavad võimaluse keskkooli lõpetada ka võib-olla mitte nii headel kirjanikel. Mingeid eelnevaid teadmisi eriti vaja pole. Jutustad, mis peaks olema.
Edu eksaminandidele!
aprill 24, 2010 at 7:12 p.l. #237843timo116
Member“Võid tõlgendada teemat ka muul moel”Ise lugesin ka seda, et teemast mööda kirjutamine on nagu võimatu..
aprill 24, 2010 at 8:22 p.l. #237846Viiking
MemberVõtsin 7. teema. 3 lehte ja paar rida peale tuli, kuskil 900 sõna, lahkusin 12.50
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>, TkoG.aprill 24, 2010 at 10:34 p.l. #237140uskumatu
MemberMa arvan küll, et ei ole lahe kui teemadele on lisatud kirjeldus, et millest täpsemalt rääkida. Õpilaste kirjandid tulevad siis kõik nii sarnased, et hindajal on sinu kirjandit lugedes tunne, et ta on seda kirjandit juba mitu korda lugenud- seega vaatab et mingi tavaline kirjand ning hindab madalamalt.
Ma ise kirjutasin 4 aastat tagasi ja siis oli mu eesmärgiks kirjutada selline kordumatu ja huvitav kirjand. Tulemuse sain siis ligilähedale 100´le. Sporditeemat ei valinud siis, ega valik ka nüüd, kuna kujutan ette, et mu kirjandit loeb 50 aastane tädike, kellel on kindlasti muud huvid- seega üle 80’ne on üsna võimatu saada.
Täitsa huvitavaid teemasid on see aasta. Kui ma õigesti mäletan, siis ise valisin eelmine aasta „Sündmused muudavad inimest” (Alexandre Dumas).Supper lahe on tõesti, et viimastel aastatel on pandud kirjeldused juurde, mille järgi saad pmst kogu kirjandi kondikava juba kokku panna, ise eriti mõtlematagi. Kõige rohkem meeldib endale just “Võid tõlgendada teemat ka muul moel” osa
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mulle sümpatiseerivad kõige rohkem 3,4,5. Päris kindel on, et paljud võtavad 4. teema, millest ma järeldaks, et seda ei oleks tasunud võtta, kui üritada maksimeerida oma punkte ja on teadmisi mõnd teist teemat piisavalt lahata.
Mäggi Postimehe artikkel on õige, kuid nii on aastast aastasse. Ega iga teema ei peagi ülidiip olema. Sellised teemad annavad võimaluse keskkooli lõpetada ka võib-olla mitte nii headel kirjanikel. Mingeid eelnevaid teadmisi eriti vaja pole. Jutustad, mis peaks olema.
Edu eksaminandidele!
aprill 25, 2010 at 2:14 e.l. #237448Archangel
MemberKui 6 aastat tagasi tegin siis polnud veel mingeid selgitusi. Mõnes mõttes tõesti hea, et nüüd on. Vähemalt ei saa teemat täiesti mööda tõlgendada. Sõltub ju milline su enda mõttemaailm on.
Ise tegin kirjandi mingi 1,5h valmis
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> – pidin Tartusse kontserdile minema. Heh… tagantjärgi oleks võinud ju vaeva näha. Aga ütleme nii, et mida kauem seda kuradi teksti põrnitsed seda rohkem jookseb juhe kokku.Sellegi poolest sain 66 punkti. Niiet käras küll
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Edu siis kõikidele selle aasta kirjutajatele. Saage palju punkte
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 25, 2010 at 7:50 e.l. #236843Amarillo
MemberNeed selgitused on neile mõeldud, kes ikka väga sitad kirjutajad , ja midagi elust aru ei saa.
ma valisin 6. teema ja kitsendasin seda teemat sõdade tagajärgedest järelpõlvele…
aprill 25, 2010 at 7:57 e.l. #236844roman00
MemberTeemad olid üpris head see aasta. Ise valisin 4. teema ja arvan, et läks üpris hästi, aga eks näha.
aprill 25, 2010 at 7:37 p.l. #220883Jõukahoolik
MemberKirjutasin esimesel teemal ja vist liiga palju teemast mööda. Kirjand oli hea ja arvatavasti üsna veatu, aga kirjutasin liiga palju meedia mõjust ja unustasin teemakohasemate probleemide käsitlemise. Loodan, et tänu sellele läbi ei kuku nüüd.
aprill 27, 2010 at 8:17 e.l. #233859tmks88
Membervõtsin kümnenda teema kuigi mõtlesin tükk aega, et äkki kirjutaks spordi teemal
alla kolme tunni tegin seda seal veidi ja üle 600 sõna natuke, suht minu tavaline kirjand tuli ehk 30-60 punkti vahele jääb ilmselt
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.