Kettaheide.
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Kettaheide.
- This topic has 53 replies, 16 voices, and was last updated 16 years, 3 months tagasi by
Mikk4.
-
AutorPostitused
-
oktoober 8, 2009 at 7:55 p.l. #225599
maxcar
Member17 aastastel on ketas heal päeval võidu tulemuseks 50m. Uuri enne asja kui suu lahti teed. 53m. umbes oli üldse aasta parim tulemus.Kui sa just maailma tasemel tulemustest ei räägi.
Ja kui sa mõtled seda 60m võidutulemus mis enne kirjutasin see on oda kohta loe enne kui midagi kirjutad.
oktoober 8, 2009 at 10:48 p.l. #225628Treudenbauer
MemberIlma piisava füüsilise vormita ei ole võimalik head tehnikat saavutada. Ei oska öelda, kuidas see juunioride tasemel on, aga meeste tipus on küll nii, et kui jõudu ei ole, siis ei tule tehnika ka välja.
oktoober 9, 2009 at 10:32 e.l. #225694Mikk4
MemberIlma piisava füüsilise vormita ei ole võimalik head tehnikat saavutada. Ei oska öelda, kuidas see juunioride tasemel on, aga meeste tipus on küll nii, et kui jõudu ei ole, siis ei tule tehnika ka välja.Esimine lause on väär.
Teine lause on õigem, kuna meeste ketas ja juunioride 1,5kg on hoopis erinevad, alustades massist, mis meeste ketta puhul tähendab seda, et seda korralikult lendama saada( maailma meeste tasemel) vajab väga head väljalennu kiirust.
Miks ma ütlesin “õigem”, sest jõud(mõtlesid sa maksimaaljõudu?) ei ole määrav. Määravaks saab sünergiline liikumine ehk kui hästi keha suudab erinevaid jõude(maks. jõud, plahvatuslik jõud) kasutada ja ühest jõust üle minna teisele.
Antud näitel(15-aastane noormees) ei soovita ma jõusaalis rassida, kui siis teha kergelt( 50-60%) et keha harjuks.Miks? Millegi pärast ei ole tule ükski juunioride MM-er meeste klassi aksepteeritavate tulemustega üle. Seda ma lahata ei oska miks, kas siis tapetakse organism liigse jõusaaliga ära või on siin mingid muud põhjused. Huvitav oleks kuulda mõne targema inimse arvamust selle kohta.
Veel üks tähelepanek, lihas millel on palju jõudu ei tähenda seda et see lihas tugev oleks. Seepärast treenitakse keha mitmekülgselt.
oktoober 9, 2009 at 10:55 e.l. #225697Treudenbauer
MemberJah, pole juuniorite tasemega kursis. Aga tean seevastu päris hästi, mis toimub meeste klassis. Ja seal liigutakse hooaja jooksul suhteliselt maksimaaljõu lähedale. Mingitel hetkedel on jõuseeriates 3-5 kordust, mis pole tõepoolest puhas maksimaalse jõu treening, aga sinna kanti ta kipub juba olema küll.
Absoluutne maksimum ei näita tõepoolest midagi. Tean vene kettaheitjat, kelle jõusaali näitajad on paremad kui mitmel meie mehel, kuid tulemused on vaevu 60m kanti. Siiski jään aga selle juurde, et kui enda tasemel olev sportlane kaotab mingil põhjusel olulise osa jõust, siis laguneb tehnika ka ära. See sünergilisuse jutt on muidu tore küll, aga millises väljaku spordialas me saaksime rääkida, et läheb vaja ainult ühte tüüpi jõudu? Seal on igal pool mängimine jõuõla pikkuse, rakenduvate jõudude ning kiirendustega.
Üks asi on ikkagi jõusaal ja teine kõik need jännid ja sprindid ja heited erinevate vahenditega.
oktoober 9, 2009 at 4:58 p.l. #225802Mikk4
MemberJah, pole juuniorite tasemega kursis. Aga tean seevastu päris hästi, mis toimub meeste klassis. Ja seal liigutakse hooaja jooksul suhteliselt maksimaaljõu lähedale. Mingitel hetkedel on jõuseeriates 3-5 kordust, mis pole tõepoolest puhas maksimaalse jõu treening, aga sinna kanti ta kipub juba olema küll.Absoluutne maksimum ei näita tõepoolest midagi. Tean vene kettaheitjat, kelle jõusaali näitajad on paremad kui mitmel meie mehel, kuid tulemused on vaevu 60m kanti. Siiski jään aga selle juurde, et kui enda tasemel olev sportlane kaotab mingil põhjusel olulise osa jõust, siis laguneb tehnika ka ära. See sünergilisuse jutt on muidu tore küll, aga millises väljaku spordialas me saaksime rääkida, et läheb vaja ainult ühte tüüpi jõudu? Seal on igal pool mängimine jõuõla pikkuse, rakenduvate jõudude ning kiirendustega.
Üks asi on ikkagi jõusaal ja teine kõik need jännid ja sprindid ja heited erinevate vahenditega.
Sa ei peagi juuniorite klassi tulemustega kursis olema, sest need omavad vähe tähtsust, kuna üldjuhul pole neist kellesti meeste hulgas asja, erand on hetkel Nesterenko, kes meeste ketta on ka üle 60m heitnud, aga näis mis temast tuleb, kas boldilik talent või lihtsalt ere sähvatus. Võta või Margus Hunt, kuidagi ei tahtnud meeste ketas lennata, kuigi 1,5 lendas, oioi, kaugele.
Kuidas siis aastane treeningplaan üles on ehitatud kui sa tead kuidas meeste klassis asi käib?
See sünergilisuse ei ole ainult ilus jutt, vaid see sportlase sooritust mõjutabki. Seda ma ütlesingi et erinevad jõud ja nendelt üleminek soorituse hetkel määravadki tulemuse.
Aga oled sa minuga nõus et jõusaal, ilma jännide ja värkideta ei too olulist tulemust?
Mina olen kindel, et see kes teeb jänne ja erinevaid sooritusi heidab kaugemale kui see kes rassib jõusaalis.
oktoober 9, 2009 at 5:44 p.l. #225828matti
MemberMina olen kindel, et see kes teeb jänne ja erinevaid sooritusi heidab kaugemale kui see kes rassib jõusaalis.Kas sama kehtib ka kuulitõuke kohta?
oktoober 9, 2009 at 6:39 p.l. #225858Treudenbauer
MemberSa ei peagi juuniorite klassi tulemustega kursis olema, sest need omavad vähe tähtsust, kuna üldjuhul pole neist kellesti meeste hulgas asja, erand on hetkel Nesterenko, kes meeste ketta on ka üle 60m heitnud, aga näis mis temast tuleb, kas boldilik talent või lihtsalt ere sähvatus. Võta või Margus Hunt, kuidagi ei tahtnud meeste ketas lennata, kuigi 1,5 lendas, oioi, kaugele.Kuidas siis aastane treeningplaan üles on ehitatud kui sa tead kuidas meeste klassis asi käib?
See sünergilisuse ei ole ainult ilus jutt, vaid see sportlase sooritust mõjutabki. Seda ma ütlesingi et erinevad jõud ja nendelt üleminek soorituse hetkel määravadki tulemuse.
Aga oled sa minuga nõus et jõusaal, ilma jännide ja värkideta ei too olulist tulemust?
Mina olen kindel, et see kes teeb jänne ja erinevaid sooritusi heidab kaugemale kui see kes rassib jõusaalis.
Olen Nesterenkoga dopingukontrolli järjekorras mõne sõna vahetanud ja tundub küllalt sümpaatne sportlane. Vähe sellest, et ta on ka üle 60m heitnud, siis isiklik rekord on tal 65 ja midagi peale. Veel kaugemale on heitnud Hadadi, kes suheldes küll selline küps sportlane ei tundu, aga näe, heita on suutnud küll. Hundi puhul on tegemist minu arvates justnimelt tehnika probleemidega. Eks neid noori andekaid on palju ja tõenäoliselt mõni neist jõuab kunagi ka meeste klassis tippu.
Aga tulles tagasi jõu juurde, siis võibolla oleks sobiv termin erialane jõud? Ja sellega nõustun loomulikult, et lihtsalt jõusaalis rassides arvestatavat tulemust ei saa.
oktoober 9, 2009 at 7:17 p.l. #225873maxcar
MemberNo ega ma tippu ei taha jõuda päris ,tahaks maakondlikul kunagi esi kolme hulka tulla, ning 2kg ületada 55m joone, mitte maailma tasemel heitjaks hakata
oktoober 18, 2009 at 4:38 p.l. #228525Mikk4
MemberAleksander Tammert on öelnud: ” Noorele kettaheitjale on kõige olulisem torso tugevdamine. Paljud treenerid lasevad noortel suruda rinnalt kangi ja teha kangiga kükke, kuid unustatakse ühenduslüli jalgade ja heitevahendi vahel. Seetõttu soovitan teha erinevate vahenditega( kettad, topispallid) pöördeid küljelt küljele. Neid võib teha seistes või istudes. Ja kindlasti soovitan kõigile heiteid sooritada mõlema käega”
Üldise treenimise kohta leiab sellest artiklist veel infot. Korrapärane treeningperiood algab detsembris. Trenni tehakse 2 korda päevas, 6 päeva nädalas. Kolmel päeval tegeletakse hommikuti jooksuharjutustega, kolmel heidetega. Õhtused treeningud jagunevad jõusaali ja “kergelt higiseks ajamise” vahel, mis tähendab kas ujumist või väiksemate lihasgruppide järeleaitamist.
Veebruaris alustatakse välitreeninguid( loomulikult on see Tammerti näitel, kui nemad lähevad LAV-i treenima). Paar nädalat enne välitreeninguid võetakse tõsiselt plaani kettaheide. Treenitakse ketaste, erineva raskustega pallide ja muudest materjalidest heitevahenditega. Eesmärgiks on mitmekesisus.
See info pärineb 2007.aasta veebruari Sporditähest.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.