Skip to main content

Kettaheide.

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Kettaheide.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 54 total)
  • Autor
    Postitused
    maxcar
    Member

Tere olen mõtlend hakata tõsisemalt kettaheitega tegelema .Millised lihasgruppe peaks rohkem treenima jõusaalis? Millised annavad kettaheitele rohkem juurde?

InsaneQlimax
    Member

Jalad (üldiselt), kerelihased, randmed, käsivarred, rind, õlad jne.

Tunnetad, mis lihasgrupid tööd teevad ja selle järgi vaatad, muidugi ei piisa ainult jõusaalist.

matjusm
    Member

Kindlasti on kasu sellisest harjutusest nagu power clean:

maxcar
    Member

http://www.youtube.com/watch?v=PGRKJFcbbFY mis neist harjutustest arvate mis selles videos?

Fännan ka ise kettaheidet, täpsemalt hakkas see mind paeluma sellel suvel. Nüüdseks olen 2 – 2.5 kuud käinud heitmas ja olen oma rekordi selle lühikese ajaga suutnud viia 30 meetrilt 45.50 – le. Eesmärgiks on järgmisel suvel saada 50 m kätte…ja tulevikus miks mitte enamgi. Tänaseks päevaks, see juurdekasv, mis tulnud, on tulnud sisuliselt kõik tehnika täiustumise arvelt ja selle arvelt tuleb ilmselgelt veel. Mind huvitaks aga see, et kui teen just heitetrenni, siis pärast soojendust, mitu täisvõimsusel kaart oleks optimaalne treeningul teha??? Suvel sai vahest tehtud 30 – 35 ja vahel ehk nelikümmendki kaart.

Rassu
    Member

Vast täisvõimsusel ei maksagi eriti, aga mingil 85-90%, 40-60 heidet võistlusperioodil ehk enamasti suvel. Muidu vast 30-40 heidet hooaja väliselt, paar korda nädalas, oleneb tasemest.

maxcar
    Member

Fännan ka ise kettaheidet, täpsemalt hakkas see mind paeluma sellel suvel. Nüüdseks olen 2 – 2.5 kuud käinud heitmas ja olen oma rekordi selle lühikese ajaga suutnud viia 30 meetrilt 45.50 – le. Eesmärgiks on järgmisel suvel saada 50 m kätte…ja tulevikus miks mitte enamgi. Tänaseks päevaks, see juurdekasv, mis tulnud, on tulnud sisuliselt kõik tehnika täiustumise arvelt ja selle arvelt tuleb ilmselgelt veel. Mind huvitaks aga see, et kui teen just heitetrenni, siis pärast soojendust, mitu täisvõimsusel kaart oleks optimaalne treeningul teha??? Suvel sai vahest tehtud 30 – 35 ja vahel ehk nelikümmendki kaart.

Heidad 2kg kettaga? Tehnika põhiliseld loebki kui käia juuniorite võistlusel siis vaatad kuidas kõhnad poisid oma tehnikaga võidavad;)Ning suure kaaluga ja suure jõuga viimased:D

2 kg – sega ikka.

maxcar
    Member

2 kg – sega ikka.

Ma see aasta 1kg, järgmine aasta 1,5kg, olin juuniorid b klass ,nüüd lähen juuniorid a klassi:) Loodan järgmisel aastal üle 40m kätte saada:)

JamesC
    Member

Mina teen trenni 1,5kg kuskil 10 heidet 35 m peale… 2 kg 25-30 heidet 28-30 m peale!

JamesC
    Member

Ma teen rohkem oda trenni, 800g oda lennutan 45-47 m!

maxcar
    Member

ja vana oled?

Thomas
    Member

ei tahaks küll kiidelda, aga 15selt ma viskasin sama palju, rohkemgi, kuigi oda olin vaid mõned korrad elus varem kätte võtnud (kehalise tundides 2x aastas umb.)

e: aastatega paremaks pole ta siiani läinud samas.

maxcar
    Member

ei tahaks küll kiidelda, aga 15selt ma viskasin sama palju, rohkemgi, kuigi oda olin vaid mõned korrad elus varem kätte võtnud (kehalise tundides 2x aastas umb.)

e: aastatega paremaks pole ta siiani läinud samas.

siis sa pidi kõva palliviskaja olema:D

Alger025
    Member

Kettaheide tore ala, treenima peaksid rohkem kiirust juurde, see annab heitele pikkust.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 54 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.