Ketogeenne dieet, ketoos, ketoosi saavutamine, ketoosiseisundi diagnoosimine
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Ketogeenne dieet, ketoos, ketoosi saavutamine, ketoosiseisundi diagnoosimine
- This topic has 161 replies, 51 voices, and was last updated 12 years, 1 month tagasi by
Archangel.
-
AutorPostitused
-
veebruar 21, 2010 at 7:38 p.l. #258164
kuuliks
MemberIse söön max 150g süskareid päevas. Rohkem pole vaja imo
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Väga super kaalu hoidmiseks.Njah, see on ketost väga kaugel.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 21, 2010 at 7:40 p.l. #258165Samakamees
MemberNjah, see on ketost väga kaugel.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Suht jah
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga minu puhul töötab suht okeilt.veebruar 22, 2010 at 10:15 e.l. #258291kuuliks
MemberKuidas sa tavaliselt kaloreid hoiad? Ca 500 miinuses.. või plussis isegi?Sul tunduvad head tulemused olevat selle toitumislaadiga, näidismenüüd ei raatsi jagada?
Näidismenüü oleks tõesti super.
Mina saan aru, et ntx muna, kuhu kallan hapukoort peale ja praen õliga või siis võiga. Igasugu juurikad ja muud rasvad. Kodujuust, hapukoor jne.
veebruar 22, 2010 at 4:36 p.l. #258387LaizeN
MemberAusalt ei raatsi jah
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> kui ise oleks tead’ , et see nii tõhusalt hea on oleks maksnud
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Uuri lihtsalt selle teemalisi astikleid, mitte ainult dieedi-teemadel, vaid ketogeensest toitumisest üldse, saad aru kus, kuidas ja miks ning siis on lihtsalt endale modifitseerida kindlalt töötav kava.
200kcal miinuses on hea, kui tahad äkilisemalt rasva kaotada ja teed väiksema raskustega/suuretemate kordustega trenne ja aeroobseid rohkem, siis saad -500kcal lasta. põleb rasv. Plussis on Tsüklilise ketogeense dieedi laadimis päeval. Kui CKD teed, siis nädalavahetustel on laadimine, siis on kõvasti 500-700kcal plussis, et saada superkompensatsioon, aga siis on treeningud samuti vastavad.

No ma olen seda teinud ja uurin küll, aga mul loll komme valgud esiplaanile tõsta ja laadimisi millegipärast ei raatsi, või unustan ja siis on jälle varsti tuksis.
Praegu teen nädalakese ketoosi, proovin lihtsalt, et saan menüü paika. Siis keskendun jõule paar kuud ja siis on juba pagas, kuidas kuivemaks saada, ei pea pärast katsetama hakkama
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mul näeb välja
Hommik : 3 muna, suitsugooti, 150g, must kohv, lonks oliivõli
O : peotäis mandleid
L : 250g rasvast kana, 40g kookoshelbeid
O: lehtsalat 200g, kurk 50g,15g oliivõli, 2 sibulat, 180g hakkliha, 1 muna, kohv
Trenn
pärast trenni : 15g Muscle+’i veega, 30g kookoshelbeid
Kodujuust, tomat, roheline sibul,2 viilu juustu, hapukoor, lonks kalamaksaõli, peotäis mustikaid
veebruar 22, 2010 at 7:22 p.l. #258429LaizeN
Member
ma just vaatasin Muscle+ on ju 1:1 süsivesikud/valk.. see lööb ketosist nii kähku välja, et ei näegi kui läks
ärge parem hakake tegema ketogeenset dieeti, vähemalt ära nimetage seda nii.
Noniinonii
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>, hea, et keegi teadjam meil siin on, ma ise ikka suht võhik siis – eks igalt poolt ikka loed, et VALGUD VALGUD VALGUD kõige enne.. hakkab kõrva lihtsalt.. 
Kuidas sa siis soovitaksid?
Hommiku : 4 muna, 3 viilu peekoni
Oode : 200g kaelakarbonaadi, peotäis mandleid
L : hakkliha sibulaga, lehtsalat, kurk, lonks oliivõli
Pärast trenni kodujuust mustikatega, kookoshelbed
Õ: tuunikala kalamaksaõliga
Nüüd ikka jookseb liigse valgu poole?
veebruar 23, 2010 at 2:54 e.l. #258483kuuliks
MemberNo mina sõin ntx:
1. toit: toorsalat
2. toit: 1 praemuna, kuhu valasin hapukoort ja kodujuustu, salatiks paprika jatomat
3. toit: kodujuust hapukoorega, marin.kurk
4. toit: vii juustu võiga+hapukoor
veebruar 23, 2010 at 5:39 e.l. #258488ROtter
MemberNo mina sõin ntx:1. toit: toorsalat
2. toit: 1 praemuna, kuhu valasin hapukoort ja kodujuustu, salatiks paprika jatomat
3. toit: kodujuust hapukoorega, marin.kurk
4. toit: vii juustu võiga+hapukoor
1. toit lisaks valku
4. toit lisaks köögivilja
veebruar 23, 2010 at 5:41 e.l. #258489Samakamees
MemberKuskilt ma lugesin, et aju vajab korralikult funktsioneerimiseks 100g süsikaid. Kas ma võin selle “mälestuse” nö peast minema visata?
veebruar 23, 2010 at 7:23 e.l. #258504HenryP
MemberMulle hakkas ka huvi pakkuma selline ketogeeni stiil, esmapilgul tundub veidi ekstreemne, loodan, et suudan korraliku kava paika panna ja ka seda 100% jälgida.
Esmalt tekkis artikli kohta küsimusi, järsku keegi targem oskab vastata.
1. On kirjas, et 75% peab olema rasvu ja 25% valke. Samas on kirjas suhe 1,5:1. Minu väike peake aga ütleb, et kui panna 1g valgu kohta kavasse 1,5 g rasvu, siis see ei tee mitte 75% rasvu vaid 60% ( kui matemaatika mind alt ei vea- 1,5/2,5*100 = 60% ) Kava koostamisel on päris suur vahe kas 60% või 75 %
2. Jääb pisut segaseks, et kas siis 0g süsivesikaid, nagu seal samas 90kg mehe näitel on toodud- “Nt. kui me oleme ketogeensel dieedil 2000 kcal, siis peame tarbima 165 g rasvu, 125 g valke, 0 g süsivesikuid. “ või siis oleks õigem tarbida veidi alla 30g süsivesikuid päevas ?
Panin fitnessi kalkulaatoris väikse kavakese kokku. Andke teada mis arvate.
Hommikusöök:
3 muna + 250g 20%hapukoort+ lonks 20g oliiviõli +
Vahepala:
50g mandleid
Lõuna:
200g tomatit kurki + 150g kanafileed+ 250g 20% hapukoort
Vahepala:
50g 30% juustu
Õhtu:
kanafilee 150g+ 30g majoneesi 80%+ 5kapslit omega 3 rasvu
Ennem magama minekut 50g mandleid
See siis sisaldab:
Kaloreid kokku: 2661.6 Kcal
Rasva: 212.2 g.
Valke: 133.9 g.
Süsivesikuid: 28.2 g.
Kiudaineid: 3.9 g.
Ehk siis see on sama suhe nagu artiklis, ehk 1,5g rasva 1g valgu kohta ja süsivesikuid veidi alla 30g.
Küsimus on veel ka majoneesis oleva rasva kohta? Kas tasub ?
Süsivesiku laadimise perioodi peale pole veel mõelda jõudnud, kuid kas seal peaks olema kaloraaz siiski pisut negatiivne ? Glükogeeni sisaldusest toitudes ei ole väga kursis, keegi võiks siis soovitada, mida süüa 1. päeval süsivesikutest ja mida teisel päeval ? Kas esimesel päeval oleks sobilikud sellised süsivesikud, mida tavaliselt ei soovitata süüa- valged süsivesikud. Saiad, riis, valge suhkur (kohviga jne) samuti puuvilja suhkur ning teisel päeval pigem köögiviljadest saadud ja tatra, neljaviljapudru omad ?
Kava mõtlesin jaotada järgmiselt: Esmaspäevast reedeni siis süsivesikud alla 30g ja laupäeval ja pühapäeval laadimine.
Kas neid testi ribasid saab osta pea igast apteegist või peab kuskilt välismaalt tellima ?
Mida lisada, mida muuta, mida välja jätta ?
Andke julgelt teada oma arvamusest !
veebruar 23, 2010 at 7:31 e.l. #258506asdfghjkl
MemberPanin fitnessi kalkulaatoris väikse kavakese kokku. Andke teada mis arvate.Hommikusöök:
3 muna + 250g 20%hapukoort+ lonks 20g oliiviõli +
Vahepala:
50g mandleid
Lõuna:
200g tomatit kurki + 150g kanafileed+ 250g 20% hapukoort
Vahepala:
50g 30% juustu
Õhtu:
kanafilee 150g+ 30g majoneesi 80%+ 5kapslit omega 3 rasvu
Ennem magama minekut 50g mandleid
Andke julgelt teada oma arvamusest !
veebruar 23, 2010 at 7:41 e.l. #258508HenryP
MemberAitäh vastuse, eest.
Sellepärast küsisingi üle majoneesi kasulikkuse/kahjulikkuse. Jätan ta siis toidukorrast välja, tundus lihtsalt hea rasva allikas.
Mida soovitad asendada siis mandlitega või mida lisaks süüa, mis ei sisaldaks süsivesikuid, kuid oleks toitev ?
veebruar 23, 2010 at 7:49 e.l. #258509asdfghjkl
MemberAitäh vastuse, eest.Sellepärast küsisingi üle majoneesi kasulikkuse/kahjulikkuse. Jätan ta siis toidukorrast välja, tundus lihtsalt hea rasva allikas.
Mida soovitad asendada siis mandlitega või mida lisaks süüa, mis ei sisaldaks süsivesikuid, kuid oleks toitev ?
Kuula teiste vastused ka ära lähipäevadel siin, eriti kasutaja Monkeymon on rasva-dieetide temaatikal kompetentne.
Minu arvamus on, et tavaline toiduõli on halb valik, ja see on suuresti sisetundel põhinev arvamus. Lisaks on mul ka eel-arvamus, et Majoneesi sees on eriti kehv toiduõli veel, ja igalpool on eriti kehv sisaldus jak omponendid, kus on võimalik pakendi peal märkimata jätta, mis komponentidega tegu on. Majoneesid ma usun isiklikult küll, et pole head asjad. Kui oskaks neid oliiv-õlist ise teha, siis soovitaks proovida teha muidugi.
Mandlite suhtes enamasti on nii, et inimesed väidavad, et nad söövad neid, et see o nneil toidumenüüs, kuid mulle tundub, et see on enamasti vale, nad ostavad üheks nädalaks 3 pakki pähkleid, söövad, seejärel aga ülejäänud osa aastast pähkleid ei söö, kuna need on rahaliselt liiga kallid ja ka ebamaitsvad ja tekitavad seedeprobleeme, aga ikkagi räägivad foorumites, et nemad söövad pähklied, tegelikult ei söö, ja tegelikult kamaluga neid süia ei saagi, ja töidukorrana käsitleda ,tegu on halvasti seeduvate pudinatega, neid ajaviiteks süia mõnikord vahelduseks on normaalne ja usutav ma arvan.
Rasvased toiduained ongi toitvad. Näiteks kui oled palju liha söönud, siis on raske tunne, ja ega ei tahagi pikalt süia midagi, võid 6h tiksuda ilma söömata. Kui sõid aga putru, siis tuleks 3h pärast taas süia.
Sellised mõtted siis.
veebruar 23, 2010 at 1:30 p.l. #258596ishtar
Membermul on selline rumal küsimus, et kas lattet võib juua ketogeense dieedi ajal? seal ju palju piima, või jääda siiski vahukoore juurde?
veebruar 23, 2010 at 2:19 p.l. #258612kuuliks
Member1. toit lisaks valku4. toit lisaks köögivilja
No proovime. Kahjuks täna tulin juba liiga hilja siia, et hommikune jäi nagu ta jäi. Õhtused korrad aga ees veel.
veebruar 23, 2010 at 2:21 p.l. #258613kuuliks
Membermul on selline rumal küsimus, et kas lattet võib juua ketogeense dieedi ajal? seal ju palju piima, või jääda siiski vahukoore juurde?Parem võta siis juba cappucino või tõesti vahukoor.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.