Skip to main content

Kes oskaks aidata?

Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Kes oskaks aidata?

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Autor
    Postitused
    soomusk
    Member

Siinsetes foorumites soovitatakse pidevalt tellida toitumis- ja treeningkava. Polevat isegi vahet, millise siinse webtreeneri käest kavad tellida, kõik töötavat ühtmoodi hästi (kui neid järgida) ja olevat sealjuures palju odavamad, kui ise põlve otsas katsetamine. Tänasest Postimehest võib lugeda, et toitumisprobleemidega puutuvad kokku ka tippsportlased. Võib-olla aitaks just selle probleemi lahendamine suurendada sportlase enesekindlust ja jõuda kiiremini maailma absoluutsesse tippu?

Sa oled Eesti mõistes staar ja sind jälgitakse tähelepanelikult. Kas tunned, et oled naise ja sportlasena heas vormis?

Usun, et tavalise inimesena ei oleks mul mingeid probleeme, aga tennisistina… Ilmselt saavad kõik aru, et ma ei ole kõige paremas kehalises vormis mängija. Aga ma ei anna alla, tahaksin olla parem.

Kas kehakaal on sinu jaoks tõsine probleem, mis vaevab ja millest sa tahaksid üle saada?

Kui ma midagi ei teeks, poleks mingi probleem alla võtta. Aga kui pean võistlema, tegema trenni ja samas sööma ka korralikult, et jaksasin treenida, pole kaalu langetamine lihtne. Oleksin ma tavaline inimene, käiksin kolm korda päevas kiirkõndi tegemas ja pärast kella kuut ei sööks, oleks teine asi.

Sa siis pole leidnud tasakaalu, kuidas saavutada head vormi niimoodi, et mänguline pool ei kannataks?

Iga inimene on erinev ja mis mulle sobib, seda ei oska keegi täpselt öelda. Käisin just Prantsusmaal toitumisspetsialisti juures, ta andis omad soovitused. Pean proovima, kuidas need mõjuvad ja kas saan selle põhjal alla võetud. Olen elu jooksul käinud tuhande erineva spetsialisti juures, kes on kõik mulle eri juttu rääkinud, seda informatsiooni on peas nii palju, et vahel on tõesti üle visanud.

Loe veel…

ROtter
    Member

Olen elu jooksul käinud tuhande erineva spetsialisti juures, kes on kõik mulle eri juttu rääkinud, seda informatsiooni on peas nii palju, et vahel on tõesti üle visanud.

Loe veel…

Õpetada saab ainult neid inimesi, kes tahavad õppida, teiste õpetamine on raisatud aeg.

asdfghjkl
    Member

toitumisprobleemidega puutuvad kokku ka tippsportlased. Võib-olla aitaks just selle probleemi lahendamine suurendada sportlase enesekindlust ja jõuda kiiremini maailma absoluutsesse tippu?

Mida täpsemalt küsid? Saan aru, et pakud, et kui Kaia toitumist korrigeeriks, siis oleks ta edukam?

Mõtteterasid on mitmesuguseid, ja enamasti alati saab neist leida vasturääkivusi jms. Õpetamise suhtes olen ise kahel korral edu saavutanud. Oli 2 isikut, üks 1996a käitumisprobleemidega eriti halva õppe-edukusega isik, ja teine 2000a mõõdukalt halva õppe-edukusega isik, mõlemal püsivalt halvad tulemused oma alal (õppe-edukus koolis), mingit õppimis-soovi seal kahtlemata polnud. Tegelesin nende õpetamisega, ja selel käigus läks aega, et leida õiged metoodikad nende jaoks, tulemuseks oli, et esimene isik saavutas aasta-pooleteistkümne pärast maakondlikult füüsika olümpiaadil esikoha, teine isik astus paari aasta pärast TTÜ’sse väga kenale inseneri-alale, tehniline füüsika vms, ei mäleta enam nime, ja saavutas seal hea õppe-edukuse. Kooliõpetus nendele isikutele ei sobinud, personaalne töö nendega sobis aga hästi, õppe-edukus hakkas ühel hetkel paranema, ja eriti üllatav oli, et täiesti luuserid* ja halbade tulemustega isikud omal alal jõudsid väga hea arenguni, väga üllatav. Milles siis moraal? Selles, et pole lahendamatuid probleeme, see on ka taas mõttetera, mida saab ümber lükata mõne aspektiga kui on soovi, nagu enamusi aforismi, aga lahendada saab, tuleb õige lahendusviisi juurde jõuda, see võib olla piits, präänik, toidukava, või mis iganes subjektiivselt sobib. Kas Kaial tõesti toitumiskava oleks vaja, seda ma ei spekuleerida, pakun, et tal see olemas on niikuinii, ja vajalikud teadmsied kah, muidu ta nii palju saavutanud vast poleks.

soomusk
    Member

Mida täpsemalt küsid? Saan aru, et pakud, et kui Kaia toitumist korrigeeriks, siis oleks ta edukam?

Mõtteterasid on mitmesuguseid, ja enamasti alati saab neist leida vasturääkivusi jms. Õpetamise suhtes olen ise kahel korral edu saavutanud. Oli 2 isikut, üks 1996a käitumisprobleemidega eriti halva õppe-edukusega isik, ja teine 2000a mõõdukalt halva õppe-edukusega isik, mõlemal püsivalt halvad tulemused oma alal (õppe-edukus koolis), mingit õppimis-soovi seal kahtlemata polnud. Tegelesin nende õpetamisega, ja selel käigus läks aega, et leida õiged metoodikad nende jaoks, tulemuseks oli, et esimene isik saavutas aasta-pooleteistkümne pärast maakondlikult füüsika olümpiaadil esikoha, teine isik astus paari aasta pärast TTÜ’sse väga kenale inseneri-alale, tehniline füüsika vms, ei mäleta enam nime, ja saavutas seal hea õppe-edukuse. Kooliõpetus nendele isikutele ei sobinud, personaalne töö nendega sobis aga hästi, õppe-edukus hakkas ühel hetkel paranema, ja eriti üllatav oli, et täiesti luuserid* ja halbade tulemustega isikud omal alal jõudsid väga hea arenguni, väga üllatav. Milles siis moraal? Selles, et pole lahendamatuid probleeme, see on ka taas mõttetera, mida saab ümber lükata mõne aspektiga kui on soovi, nagu enamusi aforismi, aga lahendada saab, tuleb õige lahendusviisi juurde jõuda, see võib olla piits, präänik, toidukava, või mis iganes subjektiivselt sobib. Kas Kaial tõesti toitumiskava oleks vaja, seda ma ei spekuleerida, pakun, et tal see olemas on niikuinii, ja vajalikud teadmsied kah, muidu ta nii palju saavutanud vast poleks.

Mind üllatas, et sellisel tasemel treenides selline probleem üldse esineb, kes on need spetsialistid, kellega ta konsulteerib? Artiklist kumas läbi, et ta ei ole sportlasena oma kehaga rahul, kindlasti mõjutab see tema enesehinnangut ja ka sportlikke tulemusi.

Sõlm
    Member

Üldjuhul pole keegi oma kehaga rahul, väga kõrge enesehinnang võib küll erand olla.

Inimese loomuses on ennast igal võimalusel täiendada (olelusvõitlus). Sellep. on raske leida kedagi, kes oleks oma füüsilise vormiga rahul. (minu arvamus)

Eelkõige on kõige vähem oma kehaga rahul profisportlased, kelle tulemus sõltub nende vormist, ja alati tahetakse paremaid tulemusi.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.