Kes on kõige targemad sportlased?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Uudiste ja artiklite järelkaja » Kes on kõige targemad sportlased?
- This topic has 66 replies, 15 voices, and was last updated 18 years, 1 month tagasi by
hehee.
-
AutorPostitused
-
detsember 10, 2007 at 10:01 p.l. #134006
Vägivaldur
MemberEi ole see nii erandlik grupp midagi. Näiteid palju maailmaspordist, kui ka meilt endalt kodust. Nimesid ei ole vaja loetleda – igaüks leiab need meedia vahendusel igapäevaselt tahtmatuid kalambuure pilduvad spordikangelased ise üles.
Palju olulisemaks pean sinu viimati nimetatud omadust sportlase juures – tahet, tahtejõudu. Kui ilma terava mõistuseta saab vabalt, siis ilma tahtmata ei saa. Peale tahet tuleb anne ja alles seejärel ehk mõttevõime. Tyson oli sportlane, kellel kaks esimest omadust olid väga võimsad, aga kui tema kõrvalt kasusid ajud, siis kadus ka kõik muu. Seega ei olnud päris nii, et teeb mis tahab ja ikka on parim. Ühel hetkel enam ei olnud ja kõik. Arvan, et siin oli probleem justnimelt ühes teises peas asuvates ajudes. Cus D’Amato omades nimelt.
detsember 11, 2007 at 6:27 e.l. #134018Aile
MemberKus ma kuulen h2irekelli? Kulturist ei ole tavaliselt oma fyysisega l6plikult rahul, alati v6iks olla paremas vormis, suurem, parema proportsiooniga jne.
Tarkuse yle vaidlete aga nagu see oleks miski, mis teil kas juba on olemas (miski j22v suurus???) v6i ei ole
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> …ja v6iks teada ka asju, mis ei puuduta ei seedeprotsesse ega ka raua t6stmist.Fyysika 6petaja s6nad mulle olid:” Algul 8eldakse, et sa oled andekas aga laisk. Hiljem 8eldakse, et sa oled loll ja laisk.”
detsember 11, 2007 at 6:41 e.l. #134022MEE
MemberKus ma kuulen h2irekelli? Kulturist ei ole tavaliselt oma fyysisega l6plikult rahul, alati v6iks olla paremas vormis, suurem, parema proportsiooniga jne.Tarkuse yle vaidlete aga nagu see oleks miski, mis teil kas juba on olemas (miski j22v suurus???) v6i ei ole
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> …ja v6iks teada ka asju, mis ei puuduta ei seedeprotsesse ega ka raua t6stmist.Fyysika 6petaja s6nad mulle olid:” Algul 8eldakse, et sa oled andekas aga laisk. Hiljem 8eldakse, et sa oled loll ja laisk.”
no seda ma kirjutaisn alguseski, et ENNE peame määratlema mis on see “tark” st kokkuleppima piirides milles diskussioon käib. Vastasel juhul saab olema raske väita üht või teist ilma, et kellegi “tark” kontseptsiooniga kollisiooni minna.
Anyway… tarkus on mõõdetav kui kokkuleppida mõõdulindi sisus ja “pikkuses”. See, et kulturist võiks ikka rohkem teada kui ainuüksi toitumine ja treeningmeetod kuidas SUUREMAKS saada on vana tõde.. mida paljud ei viitsi enam korrata.
Mis puutub kulturisti pidevasse rahulolematusesse siis mina tahaks küll teada kust krt neil see ego tuleb ?!?! Täitsa jube kohati, kui kuulata mõne täiskasvanud kulturisti juttu. Paneb imestama lihtsalt. Meie ala peal on millegi pärast enamjaolt vastupidi, st mehed muutuvad rahulikiumaks ja aupärasemaks ja alandlikumaks. St suhtumine on tõsiselt mõnus, kuna jagatud on midagi “erilist” ehk koos on valust ja tulest läbi käidud. Kulturism (ma ei väsita rõhutamast) on ala kus sa oled üksik hunt (olen artikli autoriga nõus) seega ei saagi kulturismi puhul arendada seda spordisotsiaalset poolt ilma, et oleks pidev võistlus “kellel on suurem ja kellel on pikem”
Ma arvan, et oleme kõik arusaamale jõudnud, et artikli autor pingutas natuke üle oma ristiretkega kulturiste tarkadeks kuulutades, pigem on siin arenguruumi küllaga ning mida mina soovitaks kõikidele rauatõstjatele – rohkem alandlikkust ja sõbralikkust.
detsember 11, 2007 at 6:59 e.l. #134023Vägivaldur
MemberFyysika 6petaja s6nad mulle olid:” Algul 8eldakse, et sa oled andekas aga laisk. Hiljem 8eldakse, et sa oled loll ja laisk.”Ja kas siis öeldakse?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 11, 2007 at 7:42 e.l. #134028Aile
MemberJa kas siis öeldakse?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ise ikka vahest ytlen… Ma m2letan, kuidas matemaatika oli minu jaoks “elav” aine, harmoonia… hetkel?? ei julgeks kyll nii v2ita. K6ik tahab tegelemist.
Kui aus olla enese vastu, siis ei ole ma oma hallollust kyll piisavalt 2ra kasutanud. R22kimata 8ppej6ududele p6hjustatud meeleh2rmist.
detsember 11, 2007 at 9:44 e.l. #134040jrx
MemberMa tahan lihtsalt kommenteerida, et head postitused @MEE, hea teematõstatus @ Oskar, ent siiski nats mööda:)
detsember 11, 2007 at 10:42 e.l. #134044Janar Rückenberg
Member“Ma tahan lihtsalt kommenteerida, et head postitused @MEE, hea teematõstatus @ Oskar, ent siiski nats mööda:)” – see on sinu arvamus
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>). Arvan endiselt nii nagu kirjutasin!!!detsember 11, 2007 at 11:51 e.l. #134021jrx
Member“Ma tahan lihtsalt kommenteerida, et head postitused @MEE, hea teematõstatus @ Oskar, ent siiski nats mööda:)” – see on sinu arvamus
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>). Arvan endiselt nii nagu kirjutasin!!!Muidugi minu arvamus:) Ma võtaks pikemalt sõna, aga kiire töönädal on, nii et käin ainult vilksamisi vaatamas foorumit:)
detsember 11, 2007 at 1:36 p.l. #134057Freshmeat
MemberMa tahaks näha seda maletajat, kelle ajud treeneri peas on:D
Arvan, et igast maletajast võiks teadmiste ning eelkõige ettenägelikuse poolest kulturist saada, iseasi on muidugi tahtejõus. Samas julgen väita, et igast kulturistist maletajat küll ei saa. Lugedes siin blogisid, artikleid, foorumi postitusid, siis jääb küll mulje, et iga kulturist peab enne korralikult “ämbrisse” astuma, kui asjadele pihta hakkab saama. Tippkulturistidel on lihtsalt vilumust palju, nad on kõik need “vead” omal nahal läbi elanud. Rahvasõna ütleb, et tark õpib teiste vigadest, loll enda omadest.
detsember 11, 2007 at 1:39 p.l. #134058matti
MemberLugedes siin blogisid, artikleid, foorumi postitusid, siis jääb küll mulje, et iga kulturist peab enne korralikult “ämbrisse” astuma, kui asjadele pihta hakkab saama. Tippkulturistidel on lihtsalt vilumust palju, nad on kõik need “vead” omal nahal läbi elanud. Rahvasõna ütleb, et tark õpib teiste vigadest, loll enda omadest.Vaevalt,et see maletajate puhulgi teistmoodi on …
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 11, 2007 at 2:01 p.l. #134061Anonüümne
GuestKulturism (ma ei väsita rõhutamast) on ala kus sa oled üksik hunt .Kellele ema, kellele tütar. Spordialasid on erinevaid, nii on ka muusikaid erinevaid, st kui sulle ei meeldi klassika, et see kohe jama muusika on.
Minule isiklikult meeldibki olla sõltumatu ja sõltuda ainult enda tahtest, vaevast, teen ennast selleks kelleks ma saan, ilma, et kellestki sõltuksin.
detsember 11, 2007 at 3:05 p.l. #134069MEE
MemberKellele ema, kellele tütar. Spordialasid on erinevaid, nii on ka muusikaid erinevaid, st kui sulle ei meeldi klassika, et see kohe jama muusika on.
Minule isiklikult meeldibki olla sõltumatu ja sõltuda ainult enda tahtest, vaevast, teen ennast selleks kelleks ma saan, ilma, et kellestki sõltuksin.
oeh, loe mu jutt uuesti ma ausõna ei viitsi ümber jutustada. Kui aru ei saanud, et tegu ei olnud “meeldib, ei meeldi” teemaga siis pane kang maha ja võta raamat
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 11, 2007 at 4:54 p.l. #134079Anonüümne
GuestMa ei mõelnudki sinu mõtet vaidlustada, mingit pidi vaid lihtsalt ütlesin miks see mulle meeldib.
ok, point taken
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> by MEEdetsember 11, 2007 at 9:19 p.l. #134105marit
Memberno seda ma kirjutaisn alguseski, et ENNE peame määratlema mis on see “tark” st kokkuleppima piirides milles diskussioon käib. Vastasel juhul saab olema raske väita üht või teist ilma, et kellegi “tark” kontseptsiooniga kollisiooni minna.Anyway… tarkus on mõõdetav kui kokkuleppida mõõdulindi sisus ja “pikkuses”.
pigem on siin arenguruumi küllaga ning mida mina soovitaks kõikidele rauatõstjatele – rohkem alandlikkust ja sõbralikkust.
Tahaks kah midagi tarka kirjutada, aga väärtuslikumad asjad on juba ära mõeldud ja välja öeldud.
Professionaliseerumine ja spetsialiseerumine jätab oma pitseri, generalistidele on vähe ruumi. Elukutselisel sportlasel, näitlejal, pillimehel reeglina ei jätku aega ega energiat enda viimiseks matemaatika mingis harus ühele tasemele elukutselise matemaatiku või südameasjades südamearstiga. Ja vastupidi. Siiski, mõned võivad enamat: Talts, Tarmak, Hackenschmidt, Salumäe; neid on. Kuid ka nemad ei suutnud mitme asjaga tegeleda samaaegselt.
Kogu arutluse viimine (või jätmine?) indiviidi tasandile on süsteemne viga, mille tõttu adekvaatsete tulemuste saamise tõenäosus on samasugune nagu pimedal kanal tera leidmise või heinakuhjast nõela leidmise tn (mida kindlasti ei saa välistada). Vaat’ kui huvitav – võin seda öelda, teadmata midagi pommide tõstmisest, söömisest, matemaatikast või südameasjadest. Ja ega siin tulemuste saamine olegi ju eesmärgiks. Keerulistel küsimustel on lihtsad, aga valed vastused…
detsember 12, 2007 at 5:09 e.l. #134120MEE
MemberTahaks kah midagi tarka kirjutada, aga väärtuslikumad asjad on juba ära mõeldud ja välja öeldud.Professionaliseerumine ja spetsialiseerumine jätab oma pitseri, generalistidele on vähe ruumi. Elukutselisel sportlasel, näitlejal, pillimehel reeglina ei jätku aega ega energiat enda viimiseks matemaatika mingis harus ühele tasemele elukutselise matemaatiku või südameasjades südamearstiga. Ja vastupidi. Siiski, mõned võivad enamat: Talts, Tarmak, Hackenschmidt, Salumäe; neid on. Kuid ka nemad ei suutnud mitme asjaga tegeleda samaaegselt.
Kogu arutluse viimine (või jätmine?) indiviidi tasandile on süsteemne viga, mille tõttu adekvaatsete tulemuste saamise tõenäosus on samasugune nagu pimedal kanal tera leidmise või heinakuhjast nõela leidmise tn (mida kindlasti ei saa välistada). Vaat’ kui huvitav – võin seda öelda, teadmata midagi pommide tõstmisest, söömisest, matemaatikast või südameasjadest. Ja ega siin tulemuste saamine olegi ju eesmärgiks. Keerulistel küsimustel on lihtsad, aga valed vastused…
palju ilusat filosoofiat, a kus see konkretiseeritud mõte jäi? või oli see vastus mõeldud kõigile erinevalt tõlgendamiseks?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>PS! väga tervitatav on see, et antud teemal mõtlevad kaasa ka naised
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- The topic ‘Kes on kõige targemad sportlased?’ is closed to new replies.