Kergejõustiklased ja lihased
Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » Kergejõustiklased ja lihased
- This topic has 23 replies, 15 voices, and was last updated 21 years, 8 months tagasi by
hatebreed.
-
AutorPostitused
-
mai 7, 2004 at 11:52 e.l. #38297
paprica
Memberkergejõustiku treening sisaldab c.a 50% raskejõustiku, periooditi isegi c.a 80 %. sestap on loogiline, et jõusaali tavatreeniast on näitajad mõneti paremad. kas keegi oskab välja tuua meie esikulturistide PB-te rinnaltsurumises, regimises, täiskükis?
mai 7, 2004 at 1:30 p.l. #38298Runner_007
MemberIse kergejõusklasena saan teile täitsa kindlalt kinnitada, et perioodidi tõesti sisaldab meie treening pea 80% jõutrenni, eriti talvel. Kuna paljudes kohtades puudavad talvel absoluutselt kõiksugu võimalused seda ala harrastada ning seega peab leidma alternatiive, kuidas end vormis hoida. Ning otseloomulikult meie ei kasvata lihast sellepärast et põkim välja näha vaid tugevam, kiirem ning äkilisem olla teistest
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ise olen püüdnud neid kahte ala omavahel (kergejõustik ja jõusaal) kuidagi kombineerida. Kuna endale meeldib lihases keha ning samas tahan kiire olla. Seega sprint on selleks ideaalne ala
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Palju seda saiti üldse kergejõustiklased külastavad muidu?
mai 19, 2004 at 3:14 e.l. #38299tiitpld
Memberkuuldused kergejõustiklaste jõutreeningutest peavad paika

ka minu treeningud koosnesid teatud periooditi 4-st jõusaalitrennist nädalas. pealegi – kümnevõistlus on ala, kus jõul ja plahvatusel üsna suur tähtsus. näiteks 100m sprindi kohta ütlevad kergejõustikutreenerid – see ju puhtalt jõuala.
osadel aladel on kergej. vantidel päris kõvad tulemused – meil võistlesid kuulitõukaja ja kõrgushüppaja, kumb teeb suurema raskusega kükki. üks tegi 210, teine 200 kiloga. ei põrgand nad midagi, korralikult tegid. minu jaoks on need tulemused siiani kättesaamatuks jäänud, hoolimata 4 jõusaaliaastast.
aga lamadessurumises olin mina trenni rekordiomanik – tühise 105 kiloga. Nool aga on kindlasti kõvem mees kui mina sel ajal. nõustun Otiga ning arvan, et 130 võib ta ka “puhtalt” suruda.
mai 19, 2004 at 11:37 e.l. #38300Fred Antson
MemberMäletan selgesti ~ 10 aastat tagasi Seidelli spordiklubis toimunut,kui Erki Nool paar päeva peale haiguse läbipõdemist,olles üpriski kurnatud ja räsitud välimusega ning kaalust alla võtnud (~70 kilone),tõukas seistes PEA TAGANT koos harkkihüppega kindlalt ülesse 120 kilogrammise tõstkangi!Meie hiiglasekasvu üle sajakilone tolleaegne odaviskaja ei hakanud isegi proovima.
mai 19, 2004 at 8:36 p.l. #38301Runner_007
MemberEt olla kiire on vaja plahvatuslikku jõudu, seda saavutab täitsa hästi tõstesaalis n. kangi rebimine. Samas, et olla kiire on vaja ju lihaseid, tänu millele edasi liikuda, mida rohkem lihast seda kiirem mees (kuid see lihas peab samas jooksmiseks sobiv lihas olema). Jõusaalis kasvatame lihast, jooksurajal teeme selle lihase kiireks.
mai 20, 2004 at 9:32 e.l. #38302Ardo
Memberaga mis kergejõustiklased ütlete, kui näiteks tahaks ühendada kergejõustiku ja jõutrenni et siis ennem peax ikka tegema jooksud ja hüpped? ja siis proovima rauda tõsta? või kudapidi arvate
mai 20, 2004 at 11:37 e.l. #38303Runner_007
MemberSee oleneb täiesti eesmärkideks, kui tahad mõlemat ala enam-vähem võrdselt teha siis teed selle osa ära mida rohkem arendada tahad. Mina teen üks trenn jooksutrenni ennem ära ja siis asun jõudu tegema ning vahepeal ennem jõusaali ära ning siis jooksurajale. See oleneb ka periooditi. Kui mõni päev näeb, ette tõsist jooksutrenni siis teen otseloomulikult enne jooksu ära ja kergema jõutrenni otsa. Kuid minu praktika on näidanud, et kui ma korraliku jooksutrenni ära teinud olen siis ei ole jõu trennist enam midagi välja tulnud. Kõik oleneb eesmärkidest ühesõnaga.
mai 21, 2004 at 6:54 p.l. #38304tannu
Memberäge vaidlus käib teil siin:D.. aga omalt poolt lisaksin et kergejõustiklased ja kulturistid või jõutõstjad on hoopis erinevate eesmärkidega.. yhtedel on vaja plahvatust ja kiirust teistel aga lihast ja jõudu.. tegelt jõudu kõigil vaja:P.. aga lihtsalt ükski normaalne kergejõustiklane, maadleja, poksija, kes iganes ei saa ilma jõutreeninguta häid tulemusi. Ja suhtkoht mõttetu vaielda nende tulemuste yle.. et yx teeb yht paremini või teine teist.. Eriti jõudu on heitealadega tegelejatel vaja:P:. ntx Kanteri täiskyki rex on 260kg, peetrel 230kg… kuid samas jooxeb peetre 60m ajaga 7,6s … niiet jah..
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.. tegelt võix selle teema jätta:D…okay.. payce.. jõudu kõigile ja muskild punni:Pmai 21, 2004 at 7:52 p.l. #38305hatebreed
MemberErki Noole 150 rinnalt pole mingi utoopia, kuna ta juba 10 võistlusel maailmatasemel on siis on tal ka head treenerid olnu ja ka toitumine paigas+veel see et Nool on treeninud Taltsi käe all( endine Eesti tõstja, 43 maailmarekordi omanik tõstmises)+veel see keemia mis noole verest läbi on voolanud.capice
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.