Skip to main content

Kel vähegi viitsimist, aidake hädast välja.

Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » Kel vähegi viitsimist, aidake hädast välja.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Autor
    Postitused
    pääru
    Member

Kas oleks keegi abivalmis inimene kes aitaks mul koostada korraliku treeningkava. Olen 17, kaalun 82kg, teinud trenni u. 1 aasta. Siiamaani olen treeninud 2 korda nädalas(esmaspäeval ja neljapäeval), mõlemal päevil kõiki lihasgruppe.Minu praegune treeningkava:

1.Kangi surumine rinnalt 7×10-80kiloga(Rinnalt surun 110kg)

2.Biitseps kangiga 6×10-35kiloga

3.õlad(kukla tagant kangiga) 5×10-30kiloga

4.Kangi surumine rinnalt kaldpingil 6×10-50kiloga

5.Biitseps hantlitega kaldpingil 6×10

6.Rind (trena?ööriga)

7.Triitseps )trena?ööriga)

8.Ranne (kangiga)

9.Selg (trena?ööriga)

10-11.Jalgu ja kõhtu vaheldumisi

Tõesti kuluks kellegi targema abi ära.Ette tänades!!!

Arnold
    Member

Kava on tõesti segane ja kaootiline.

Esiteks: tehakse pea alati ühe lihasgrupi harjutused koos , mitte ei pilluta neid mööda treeningut laiali.

Teiseks : treenitakse järjekorras; suuremad lihased esimestena ja väiksemad lõpus.

Allpool ,- erandina jala treening peale käelihaste harjutusi -kuna tegu pole samas kehaosas paiknevate lihastega on selline jaotus võimalik.

Samas pole mõtekas käsi treenida enne rinna või selja lihaseid.

Näitks võiks olla sinu jaotus järgmine.

Esimen päev: Rind + Selg + Säär + Kõht

Teine : Puhkepäev

Kolmas ; Õlg + Biitseps + Triitseps + Jalg

Neljas ; Puhkepäev

Viies : Esimesest uuesti.

Võiksid teha kaks harjutust `kokku umbes 6-8 seeriat ,suurtele lihasgruppidele ( rind , selg, jalg, õlg, kõht),

väikestel ühe harjutuse, a´ 3 seeriat( biits, triits, säär, alaselg, käsivars)

pääru
    Member

Tänan Arnold, proovin kindlasti!!!

eintsius
    Member

Ühtki harjutust ple mõtet teha üle 3 seeria. Sul on tase umbes sama, mis mul. Aga mina ei tee biitsepsile 2 hrajutust ühest aitab täiesti: soovitan lainelise biitsepsi kangiga treenida käsi

randmeid ple mõtet treenida eraldi, kui teed biitsepsit juba kuskil 40kg ringis raskustega, siis treenib see juba randmeid piisavalt. Treenida tuleb lihaseid suuruse kahanemise järjekorras. esimeseks lihaseks pane muidugi see lihas millest maksimumi väljapigistada soovid. Kui arengus peaks tekkima seisak, siis proovi sellist harjutust , nagu on jõutõmme. Mina ei soovita jagatud kava. Minu arust on effektiivsem kava, milles treenid kõiki lihasgruppe iga kord, kuid vahetad harjutust: ntx esmasp- lõuatõmbed trenzööril, kolmapäev- kuklatahatõmbed trenzööril,reede-lõuatõmbetrenazööril. Sul pole enam mõtet treenida rinnalihaseid trenazööril, kui tegemist on liblikmasinaga.

kasutaja
    Member

To Arnold:

Sinu antud kava on täitsa asjalik aga kas lihaste treening järjekord natuke teine ei peaks olema , nagu sa ise ütlesid:”suuremad lihased esimestena ja väiksemad lõpus” , eeldan et see lihtsalt väike näpukas ;-).Minu kava on põhimõtteliselt sama ,kuid teen seda 6x nädalas , ,pühapäeval on puhkus, on see ületreening ?

Küsiks veel et kaua üldse üks trenn kestma peaks , olen kuulnud et 2h on juba liig ?

Arnolts
    Member

Normaalne oleks treenida igat lihasegruppi nädalas 2 korda ja üks päev täielikult puhata. Suuremaid lihaseid, kui soovid neid veel kasvatada treeni raskusega mida jõuad tõsta näiteks seerias 12 korda seejärel puhka ning tee 10 x ja järjest 2 x vähem kuni 3,2,1ja 1. Kui lihas enam ei kasva ,siis pead raskust lisama ,seda eriti jalgade puhul. Head trenni

Anonüümne
    Guest

Lihast tuleb treenida nii tihti, et lihas järgmiseks treeninguks ära taastuks.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.