Skip to main content

Kehe proportsiooni..!

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Kehe proportsiooni..!

Viewing 3 posts - 16 through 18 (of 18 total)
  • Autor
    Postitused
    locki
    Member

Mul oleks ka uudishimulik küsimus kehapropotsioonide suhtes.

Milline on teie kogemus-arvamus selle kohta, kui väga hapra ja peene kondiga noormees näiteks kasvatab regulaarse jõutreeningu ja lihasmassi kasvatamiseks mõeldud eridieediga peale üsnagi arvestatava lihasmassi. On tugev ka – suudab suruda rinnalt kangi 150 kg.

Kuidas see võiks pikemas perspektiivis tema toestikule ikkagi mõjuda?

Ainsad kohad, mis reedavad veel tema luustiku peenekoelisust on siis pahkluu ja randmeluu, mis on peened nagu mõnel tüdrukul.

Minu arusaaama järgi pole selline luustik siiski geneetiliselt-loomupoolest kohane kandma suurt lihasmassi ja jõutreeningute suurt koormust?

Mul oleks ka uudishimulik küsimus kehapropotsioonide suhtes.

Milline on teie kogemus-arvamus selle kohta, kui väga hapra ja peene kondiga noormees näiteks kasvatab regulaarse jõutreeningu ja lihasmassi kasvatamiseks mõeldud eridieediga peale üsnagi arvestatava lihasmassi. On tugev ka – suudab suruda rinnalt kangi 150 kg.

Kuidas see võiks pikemas perspektiivis tema toestikule ikkagi mõjuda?

Ainsad kohad, mis reedavad veel tema luustiku peenekoelisust on siis pahkluu ja randmeluu, mis on peened nagu mõnel tüdrukul.

Minu arusaaama järgi pole selline luustik siiski geneetiliselt-loomupoolest kohane kandma suurt lihasmassi ja jõutreeningute suurt koormust?

Kui treeningud on hästi läbi mõeldud, siis ei näe probleemi miks ei võiks treenida. Randme või pahkluu ümbermõõdu järgi küll ei peaks keegi treeningust eemale jääma (muidugi kui tegu ei ole mingi patoloogiaga). Iseasi on aga see, palju see inimene saab endale lihast peale panna või jõudu juurde. Ehk siis mõnikord võib olla eesmärk ebareaalne.

Lühidalt: Kui see inimene pole loodud loomukohaselt suurt lihasmassi kandma, siis ta seda lihasmassi ka ei saa.

Lisan siis veel, et jõutreening üldiselt tugevdab luustikku, kui sellega kaasneb ka normalne toitumine.

locki
    Member

tänan selgitamast!

Viewing 3 posts - 16 through 18 (of 18 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.