Skip to main content

Keha rasvaprotsendi alandamine

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Keha rasvaprotsendi alandamine

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 24 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Tere! Olen 24 aastane naine, kaalun 59 kg, olen 172 cm pikk. Langetasin mõistlikus tempos (mitte rohkem kui kilo nädalas) kaalu 65 kg-lt 59 kg-le ja kaal on kenasti püsima jäänud. Mul on küll normaalne kehamassindeks, aga liiga kõrge rasvaprotsent (34,5%). Millises vahekorras peaksin toitaineid tarbima, et oma rasvaprotsenti normi saada? Praegune toitainete keskmine vahekord päevas on järgmine: süsivesikuid 57-60%, valke 17 – 21%, rasvu 20-22 %. Kas peaksin valkude tarbimist suurendama ja süsivesikute ja rasvade tarbimist vähendama? Või peaksin vähendama ainult süsivesikute tarbimist ja suurendama valkude tarbimist? Kas rasvade tarbimist on üldse mõistlik viia alla 20%? Kas on võimalik, et rasv hakkab selle tulemusel hoopis kogunema?

Kõrge rasvaprotsent on ilmselt tingitud sellest, et armastasin enne kaalu langetamist tihti šokolaadi süüa ja valke ei tarbinud peaaegu üldse. Nüüd tarbin ainult kasulikke rasvu (oliiviõli, linaseemneõli, mandlid, päevalilleseemned, sarapuupähklid), rasvast hakkliha ja piimatooteid, mille rasvasisaldus on üle 2,5%, toiduks ei tarbi. Eelistan kanaliha ja kala (kus on palju kasulikke omega3 rasvhappeid) ja selliseid piimatooteid, mille rasvasisaldus jääb alla 1%.

Leidsin järgmiselt aadressilt http://www.kaalustalla.ee/calc/rasvaprotsent.html keha rasvaprotsendi määramiseks mõeldud kalkulaatori. Keha rasvaprotsendi teada saamiseks on sinna vaja sisestada pikkus, kaela ümbermõõt ja vööümbermõõt (naistel ka puusaümbermõõt). Kas selle kalkulaatori tulemusi võib usaldada või on parem usaldada ainult spetsiaalset rasvaprotsendi määramiseks mõeldud aparaati? Mis põhimõttel see aparaat üldse töötab?

daemonium
    Member

Tere! Olen 24 aastane naine, kaalun 59 kg, olen 172 cm pikk. Langetasin mõistlikus tempos (mitte rohkem kui kilo nädalas) kaalu 65 kg-lt 59 kg-le ja kaal on kenasti püsima jäänud. Mul on küll normaalne kehamassindeks, aga liiga kõrge rasvaprotsent (34,5%). Millises vahekorras peaksin toitaineid tarbima, et oma rasvaprotsenti normi saada? Praegune toitainete keskmine vahekord päevas on järgmine: süsivesikuid 57-60%, valke 17 – 21%, rasvu 20-22 %. Kas peaksin valkude tarbimist suurendama ja süsivesikute ja rasvade tarbimist vähendama? Või peaksin vähendama ainult süsivesikute tarbimist ja suurendama valkude tarbimist? Kas rasvade tarbimist on üldse mõistlik viia alla 20%? Kas on võimalik, et rasv hakkab selle tulemusel hoopis kogunema?

Kõrge rasvaprotsent on ilmselt tingitud sellest, et armastasin enne kaalu langetamist tihti šokolaadi süüa ja valke ei tarbinud peaaegu üldse. Nüüd tarbin ainult kasulikke rasvu (oliiviõli, linaseemneõli, mandlid, päevalilleseemned, sarapuupähklid), rasvast hakkliha ja piimatooteid, mille rasvasisaldus on üle 2,5%, toiduks ei tarbi. Eelistan kanaliha ja kala (kus on palju kasulikke omega3 rasvhappeid) ja selliseid piimatooteid, mille rasvasisaldus jääb alla 1%.

Leidsin järgmiselt aadressilt http://www.kaalustalla.ee/calc/rasvaprotsent.html keha rasvaprotsendi määramiseks mõeldud kalkulaatori. Keha rasvaprotsendi teada saamiseks on sinna vaja sisestada pikkus, kaela ümbermõõt ja vööümbermõõt (naistel ka puusaümbermõõt). Kas selle kalkulaatori tulemusi võib usaldada või on parem usaldada ainult spetsiaalset rasvaprotsendi määramiseks mõeldud aparaati? Mis põhimõttel see aparaat üldse töötab?

Kõrge rasvaprotsent on tingitud sul sellest,et oled tänu oma menüüle – palju süsivesikuid ja vähe valke-rasvu – oled kaotanud kaalu peamiselt lihaste arvelt.

Fred Antson otsingusse ja lugema!

Aile
    Member

Minule andis see kalkulaator 1-2 % rohkem kui muud mõõteriistad, st töötab enam-vähem.

Ma usun, et rasvu sa sööd liiga vähe, süsivesikuid jälle liiga palju.

Pead sööma ka selliseid häid rasvu nagu või, munakollane, kookosrasv ja rasvasem liha. Hapukoor on siin üleüldine lemmik.

Vilps
    Member

Rasvaprotsent rasvaprotsendiks, aga kuidas peegelpildiga rahul oled? 172 cm ja 59 kg pole nüüd, mis teab ülekaal. Kui julged, siis võid alati mõne ilma näota pildi panna. Lihtsam arvamust avaldada. Kindlasti võiksid mõne usaldusväärsema aparaadiga rasvaprotsendi ära mõõta, samas need on ka kallimad. Naistel ongi suurem rasvaprotsent, kuid nõustun, et 34% on natuke suur. Eriti sinu noore vanuse puhul. See võiks jääda vahemikku 21-31. Sportlastel on juba protsent juba 14-20 vahel.

Valkude osakaal on praegu normaalne. Langeta süsivesikuid ja tõsta rasvade hulka. Kuidas sul üldine kaloraaž praegu on?

metsa_kutsu
    Member

Kehakaalu pärast ei muretse, aga kõrge rasvaprotsent teeb küll murelikuks. Päevane kaloraaž jääb 1800 – 2000 vahele.

Minul andis ka see netikalkulaator ligikaudu sama tulemuse, mis keha rasvaprotsendi mõõtja, aga huvitav oleks just teada, et mis põhimõttel see päris mõõtja ikkagi töötab. Olen netist selle kohta infot otsinud, aga pole kahjuks midagi leidnud.

priit002
    Member

Mulle tundub see rasvaprotsenti arvutav tööriist küll suhteliselt kahtlane, kuna minu mõõtmete juures andis mulle tulemuseks 17.4% kuigi masinaga mõõtes oli tulemus 8%. Mõõtsin kõik uuesti üle ja kõik klappis. Nii et äkki oleks kasulik kuskil muus kohas mõõta enne kui selle tulemuse pärast muretsema hakata?

Esimene postitus siin foorumis!

Aile
    Member

Mulle tundub see rasvaprotsenti arvutav tööriist küll suhteliselt kahtlane, kuna minu mõõtmete juures andis mulle tulemuseks 17.4% kuigi masinaga mõõtes oli tulemus 8%. Mõõtsin kõik uuesti üle ja kõik klappis. Nii et äkki oleks kasulik kuskil muus kohas mõõta enne kui selle tulemuse pärast muretsema hakata?

Võibolla on kehakaal väike? Sellest ka nii madal tulemus…

…ja samas vöökoht ikkagi suurevõitu, sellest see 17 %

metsa_kutsu
    Member

Olen mõõtmiseks mõlemat vahendit kasutanud – nii netikalkulaatorit kui õiget mõõtjat – tulemus on peaaegu sama. Õige mõõtja andiski 34.5%, netikalkulaator, millel viitasin, annab natuke rohkem – 35,8%.

Kas keha rasvaprotsendi arvutamiseks piisab tõesti ainult sellest, et meil on olemas inimese pikkus, kaelaümbermööt ja vööümbermõõt?

gmaster
    Member

Kehakaalu pärast ei muretse, aga kõrge rasvaprotsent teeb küll murelikuks. Päevane kaloraaž jääb 1800 – 2000 vahele.

Minul andis ka see netikalkulaator ligikaudu sama tulemuse, mis keha rasvaprotsendi mõõtja, aga huvitav oleks just teada, et mis põhimõttel see päris mõõtja ikkagi töötab. Olen netist selle kohta infot otsinud, aga pole kahjuks midagi leidnud.

Elektrijuhtivus. Mida rohkem vett ja rasva, seda parem elektrijuhtivus.

priit002
    Member

Piruett
    Member

Minul näitas see kalkulaator 22, kuid masin 16. Lihtsalt olen jämeda keskkohaga ja peene kondiga. Masina arvates mul siseelundite ümber rasva praktiliselt polnud. Muide kehamassiindeks mul palju suurem kui teemaalgatajal.

Ei tea, kas peaks ikka oma elu mingite kalkulaatorite järgi seadma?

Aile
    Member

Elektrijuhtivus. Mida rohkem vett ja rasva, seda parem elektrijuhtivus.

Siin läks küll valesti. Mida rohkem vett, seda aktiivsem kude. Lihaskude on veerikas. Mehed on seetõttu veerikkamad kui naised.

Minul näitas see kalkulaator 22, kuid masin 16. Lihtsalt olen jämeda keskkohaga ja peene kondiga. Masina arvates mul siseelundite ümber rasva praktiliselt polnud. Muide kehamassiindeks mul palju suurem kui teemaalgatajal.

Ei tea, kas peaks ikka oma elu mingite kalkulaatorite järgi seadma?

Ah tühja nendest numbritest, kuid numbri muutustele tuleb küll tähelepanu pöörata.

MoloM
    Member

Mina seda netikalkulatorit küll ei usu, sisestasin ka numbrid, sain 20.4. Krt ei taha uskuda, ei ole ees nagu 1paak, täitsa 6pakk on näha. Ei taha uskuda, et sellisel juhul on rasvaprotsent 20.4? Või siisk?

gmaster
    Member

Siin läks küll valesti. Mida rohkem vett, seda aktiivsem kude. Lihaskude on veerikas. Mehed on seetõttu veerikkamad kui naised.

Aga mis siin valesti on? Ei vaidle vastu, et lihaskude veerikas, aga minuteada see aparaat väga ei teegi veel, rasval ja lihasel vahet.

Sellega on võistluseelsel perioodil küll ja küll müstilisi numbreid saadud.

Risto Uuk
    Member

Millist trenni ja kui palju sa teed?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 24 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.