Skip to main content

Keelenurk – diskussioon

Avaleht » Forums » Tehniline Info » Fitness.ee » Keelenurk – diskussioon

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 41 total)
  • Autor
    Postitused
    jrx
    Member

Kuulge see on mööda ju… z ja ž hääldatakse nagu s ja š… misasja?

Aile
    Member

Jah, sest ma võib-olla tahaks su postitusi edaspidi lugeda (nad aeg-ajalt võivad tõesti midagi kasulikku sisaldada), aga sina ei ole ikka kangekaelselt nõus ennast muutma, ja terve foorum peab su hieroglüüfe kannatama. Me võiks ju sulle ultimaatumi teha, et kui sa normaalselt kirjutama ei hakka, siis kõik su postitused lähevad prügikasti, aga me ei tee seda. Me ikka loodame, et sa saad lõpuks aru, et käitud valesti, ja parandad ennast.

emmimees: see on minu arust suure küsimärgi all, kas C ja Q on ikka EESTI tähestikus. Mina ei tea ühtegi eestikeelset sõna, mis neid tähti sisaldaks.

alessandro, ma tuletan sulle meelde, et me oleme erineva eriala esindajad.

Minul oleks v2gagi palju mugavam, kui ma saaks ilma kopeerimata ka t2pit2hed k2tte. Otsingumootorites on see h2davajalik. Ma pean ka koolit88d ja ametlikke kirju kirjutama… sellesama arvutiga.

Ma olen teemaga tegelenud, arvuti tahab windows xp diski…mida mul ei ole.

Nojah, selle peale ma tahaks kangesti lugeda loengut piraattarkvara kasutamise ebaeetilisusest, aga vist ei ole mõtet. Ürita siis kelleltki laenata CD-d näiteks?

daemonium
    Member

alessandro, ma tuletan sulle meelde, et me oleme erineva eriala esindajad.

Minul oleks v2gagi palju mugavam, kui ma saaks ilma kopeerimata ka t2pit2hed k2tte. Otsingumootorites on see h2davajalik. Ma pean ka koolit88d ja ametlikke kirju kirjutama… sellesama arvutiga.

oot …

mis xp-plaat?!

Ei ole küll windoozat nina all,aga kas mitte kõige lihtsam viis keele lisamiseks ei ole seal paremklikk language bar’ile taskbar’il->add language->lisad soovitud keele ja määrad,miliste klahvidega saab keelt vahetada.

Operatsioon võtab aega ~minuti …,

Aile
    Member

Kuulge see on mööda ju… z ja ž hääldatakse nagu s ja š… misasja?

…et oleks eestlasele suup2rasem?

Stardust
    Member

Jah…ma oleks selle kopeerinud ja kleepinud. Andsin ka vastava lingi, kust ma selle v6tsin. Te vist j2tsite selle kahe silma vahele… Muidu oleks teil ka teadmine, et sealt ei saanud kopeerida.

Mida-mida? Tsiteerimiseks ei pea kopeerima, piisab ka lihtsalt õigesti kirjutamisest. Sul jäi vist kahe silma vahele, et ma andsin soovituse vajalikud tähemärgid mujalt kopeerida (näe, võid julgelt kasutada – õ, ä, ö, ü). Teine võimalus on ka: kui originaalmaterjali pole, siis ära kasuta tsiteerimist, vaid refereeri. Ja ära loe nii valikuliselt.

Alkoholi teema l2ks ilmselgelt valuliseks. Noorte s6ltuvustest on alati valus lugeda. Millega teie aga tegelesite seda teemat lugedes? Kas teile t6esti ei l2inud korda?

Misasi mulle korda peaks minema? Et inimesed alkoholi tarbivad? Ei, tõesti, teiste alkoholitarbimine ei ole minu mure ega huvi. Sellise Jehoova tunnistaja roll, kes kinniste uste puhul kas või aknast sisse ronib, on juba täidetud ju…

Foorumis oli hiljuti üks lõbus möödapanek. (Ei leidnud enam postitust, võib-olla on ära kustutatud.) Nimelt soovitas keegi ajaga kursis olla ja 2006. aasta versiooni asemel veidi uuemat õigekeelsussõnaraamatut kasutada. Tjah, muudatusi muidugi tehakse pidevalt, ent praeguseks on meie kirjakeele normi aluseks ikkagi seesama 2006. aasta ÕS. Järgmine ÕS ilmub alles 2013. aastal. Uute sõnadega võib selle lehe abil kursis olla.

hehee
    Member

Teen ettepaneku jätta lingid alles (tõstes ühtlasi korduvad lingid üheks kokku, siiani on Eesti Keele Instituudile kolm viidet) ja muu kemplemine teise teemasse kolida.

Keelenurk iseenesest on minu arust vajalik. Mitte et ma usuks, et see nö keelelohakaid puudutaks, kuid head tahet näitab see ometi.

oxecot
    Member

Täpitähti saab US sõrmistikuga PC arvutil trükkida kui installida US International sõrmistik. Selle paigaldus- ja kasutamisjuhendi leiad siit: http://support.microsoft.com/kb/306560 .

Aile
    Member

Mida-mida? Tsiteerimiseks ei pea kopeerima, piisab ka lihtsalt õigesti kirjutamisest. Sul jäi vist kahe silma vahele, et ma andsin soovituse vajalikud tähemärgid mujalt kopeerida (näe, võid julgelt kasutada – õ, ä, ö, ü). Teine võimalus on ka: kui originaalmaterjali pole, siis ära kasuta tsiteerimist, vaid refereeri. Ja ära loe nii valikuliselt.

Meie ei ole sina peal… Sama siit, paluks mitte valikuliselt lugeda. Teema l2ks valuliseks…ja seet6ttu sai ka nii kirjutatud. Ma ei v2itnud, et ma kirjutasin 6igesti.

Ma usun, et tsiteeritaval enesel on pigem hea meel, et ma kirjutasin, hoolimata vigadest.

jorsik
    Member

oot …

mis xp-plaat?!

Ei ole küll windoozat nina all,aga kas mitte kõige lihtsam viis keele lisamiseks ei ole seal paremklikk language bar’ile taskbar’il->add language->lisad soovitud keele ja määrad,miliste klahvidega saab keelt vahetada.

Operatsioon võtab aega ~minuti …,

Rebane
    Keymaster

Tehtud kleepekas siiasamasse alamfoorumisse. Et siis saab linkida vms kui vaja peaks olema.

Alfonze
    Member

Eks jah, kui Baltic supporti pole, siis vaja win plaati. Kui legaalne installatsioon, siis pole ka patt korraks torrent punaseks ajada ja see image alla tõmmata. Saab korra külge mountida ja ette anda, ning hiljem eemaldada ja kustutada.

Rebane
    Keymaster

Eks jah, kui Baltic supporti pole, siis vaja win plaati. Kui legaalne installatsioon, siis pole ka patt korraks torrent punaseks ajada ja see image alla tõmmata. Saab korra külge mountida ja ette anda, ning hiljem eemaldada ja kustutada.

Tõenäoliselt oli see mitte arvutitega tegeleva inimese jaoks selline raketiteadlase jutt. Ehk siis kui sa samamoodi oma vanaemale ütleksid, kas ta oskaks endale eesti keele arvutisse manada

Alfonze
    Member

Saab ju alati küsida, pole midagi keerulist miski pisike juhis teha sellekohta.

Aile
    Member

Saab ju alati küsida, pole midagi keerulist miski pisike juhis teha sellekohta.

Ma ise proovisin siit antud veebilehelt kirjeldatud skeemi j2rgi..Run…siis tryki…bla bla.. Ei ole veel positiivset tulemust saanud.

Minu arvutitugi lubas tulla selle n2dala jooksul…

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 41 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.