Keelenurk – diskussioon
Avaleht » Forums » Tehniline Info » Fitness.ee » Keelenurk – diskussioon
- This topic has 40 replies, 17 voices, and was last updated 11 years, 9 months tagasi by
ragzi.
-
AutorPostitused
-
detsember 13, 2009 at 8:14 e.l. #20633
Aile
MemberKas oleks v6imalik foorumisse teha yks 6igekirjale pyhendatud nupuke. Keegi filoloogidest v6iks olla n8 spetsialisti rollis.
Nupukese juurde v6iksid olla viited keeleabi linkidele. J22ks koormus v2iksemaks.
detsember 13, 2009 at 8:45 e.l. #242004Alexander Andrusenko
ModeratorMa ei ole küll spetsialist, aga:
Aa, Bb, Dd, Ee, Ff, Gg, Hh, Ii, Jj, Kk, Ll, Mm, Nn, Oo, Pp, Rr, Ss, Šš, Zz, Žž, Tt, Uu, Vv, Õõ, Ää, Öö, Üü.
detsember 13, 2009 at 9:06 e.l. #242011hehee
MemberÕõ, Ää, Öö, Üü.Ma mäletan, kui kord Aile juba sarnase märkuse peale ütles, et tal pole täpitähtedega klaviatuuri.
detsember 13, 2009 at 9:10 e.l. #242014Alexander Andrusenko
ModeratorMa mäletan, kui kord Aile juba sarnase märkuse peale ütles, et tal pole täpitähtedega klaviatuuri.Ta on seda juba mitu korda öelnud, aga minu arust 4 klahvi asukohta oleks võinud mitme aastaga juba meelde jätta, kui vähegi viitsimist oleks olnud.
detsember 13, 2009 at 9:25 e.l. #242017pumper
MemberTa on seda juba mitu korda öelnud, aga minu arust 4 klahvi asukohta oleks võinud mitme aastaga juba meelde jätta, kui vähegi viitsimist oleks olnud.WXYZ unustasid varasemas postis –
detsember 13, 2009 at 9:30 e.l. #242020Alexander Andrusenko
ModeratorWXYZ unustasid varasemas postis –
detsember 13, 2009 at 9:33 e.l. #242021Stardust
MemberRääkides Aile täppidest ja õigekirjast…
Enno Kross on kirjutanud: ” “Levinud on seisukoht, et m66dukas alkoholitarbimine v2hendab isheemiliste sydamehaiguste riski. See toime ilmneb v2hem kui 10 g etanooli tarvitamisel p2evas ja vanuses yle 40, 50 aasta. Ka siis on sellele vastun2idustused nagu arteriaalne hypertoonia, sydame rytmih2ired ja ainevahetush2ired. “Mitte iial ei tohi kellegi väidet, milles on kasvõi üks tähemärk muudetud, panna jutumärkidesse. Ja veel väita, et “on kirjutanud”, kui Enno Kross ilmselgelt ei kasuta täppide asemel numbreid või teisi tähti. Häbiväärne. Tsitaadi jaoks võiks kasvõi nii palju viitsimist olla, et vajalikud tähemärgid mujalt kopeerida.
detsember 13, 2009 at 9:41 e.l. #242024Arnie
MemberAile,
“Be the change you want to see in the world” (M.Gandhi)
Miks teised peaksid viitsima õigesti kirjutada, kui sina isegi ei kasuta täpitähti?
detsember 13, 2009 at 10:06 e.l. #242029Aile
MemberAile,“Be the change you want to see in the world” (M.Gandhi)
Miks teised peaksid viitsima õigesti kirjutada, kui sina isegi ei kasuta täpitähti?
US ist ostetud arvuti… ja mitte ka minu isiklik.
Mis te jaurate?
Ega see topik ei olnud m6eldud etteheidete tegemiseks. See oli m6eldud inimestele nagu mina, kes vahest kahtlevad, kas nad kirjutavad 6igesti v6i mitte.
T2nud k6igile, kes t2helepanu p88ravad ja parandavad.
Minu numbrite kasutus t2pit2htede asemel ei ole juhuslik. Juba aastaid ma kasutan samu numbreid samade t2htede asemel. Ma loodan, et m6ned
detsember 13, 2009 at 10:07 e.l. #242030Aile
MemberMa panen vähe teemasse ka. Juhuks kui veel keegi ei tea, siis 2006. aasta ÕS on netis vabalt saadavalTaolised lingid v6iksidki keelenurgas saadaval olla.
detsember 13, 2009 at 10:13 e.l. #242031Aile
MemberRääkides Aile täppidest ja õigekirjast…Mitte iial ei tohi kellegi väidet, milles on kasvõi üks tähemärk muudetud, panna jutumärkidesse. Ja veel väita, et “on kirjutanud”, kui Enno Kross ilmselgelt ei kasuta täppide asemel numbreid või teisi tähti. Häbiväärne. Tsitaadi jaoks võiks kasvõi nii palju viitsimist olla, et vajalikud tähemärgid mujalt kopeerida.
Jah…ma oleks selle kopeerinud ja kleepinud. Andsin ka vastava lingi, kust ma selle v6tsin. Te vist j2tsite selle kahe silma vahele… Muidu oleks teil ka teadmine, et sealt ei saanud kopeerida.
Alkoholi teema l2ks ilmselgelt valuliseks. Noorte s6ltuvustest on alati valus lugeda. Millega teie aga tegelesite seda teemat lugedes? Kas teile t6esti ei l2inud korda?
detsember 13, 2009 at 10:19 e.l. #242034Alexander Andrusenko
ModeratorMinu numbrite kasutus t2pit2htede asemel ei ole juhuslik. Juba aastaid ma kasutan samu numbreid samade t2htede asemel. Ma loodan, et m6ned
detsember 13, 2009 at 10:28 e.l. #242037emmimees
MemberMa ei ole küll spetsialist, aga:Aa, Bb, Dd, Ee, Ff, Gg, Hh, Ii, Jj, Kk, Ll, Mm, Nn, Oo, Pp, Rr, Ss, Šš, Zz, Žž, Tt, Uu, Vv, Õõ, Ää, Öö, Üü.
Lisaks eelpoolmainitule on puudu veel C ja Q
detsember 13, 2009 at 10:29 e.l. #242039Aile
MemberNoh, kui nüüd aus olla, siis mina tavaliselt su koledasse teksti süveneda ei viitsi, kuna need numbrid ikkagi raskendavad lugemist olulisel määral. Mul ei ole nii palju aega, et ma veel postitusi dešifreerima peaks. Ma ka kunagi kasutasin numbreid tähtede asemel ja ka ei mõistnud, miks teised seda mulle pidevalt ette heitsid. Hiljem sain siiski aru ja harjusin ümber. Võib-olla ka sina saad kunagi aru. Ja kui sina ei viitsi normaalselt kirjutada, siis miks peaks keegi viitsima su teksti lugeda?Sinu vabadus… ja sul on viitsimist minu t2pit2htede kasutamise peale nii pikka tiraadi pidada.
detsember 13, 2009 at 10:35 e.l. #242044Alexander Andrusenko
Moderator