Skip to main content

Kava ülevaade

Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kava ülevaade

Viewing 7 posts - 16 through 22 (of 22 total)
  • Autor
    Postitused
    Jaaniuzz
    Member

Mul on selline küsimus selle sama kava kohta, nimelt rinna/õla ja selja/biitsa päeva kohta, varem tegin ma selg/õlg ja teine päev siis rind/biits. Õlga jõudsin pärast seljaharjutusi ilusti teha, aga nii kui ma panin rinna kokku õlaga, ei jõua ma enam nii suurte raskustega õlga teha. Et pärast rinna harjutusi on õlg suhteliselt väsinud. Kui ma tahan võtta ikka maksimumi õlast ja biitsast siis kas on otstarbekam uuesti mul need ära vahetada, et rind/biits ja selg/õlg? Treenin igat lihast 1x nädalas läbi. (3x nädalas käin saalis).

matjusm
    Member

Mul on selline küsimus selle sama kava kohta, nimelt rinna/õla ja selja/biitsa päeva kohta, varem tegin ma selg/õlg ja teine päev siis rind/biits. Õlga jõudsin pärast seljaharjutusi ilusti teha, aga nii kui ma panin rinna kokku õlaga, ei jõua ma enam nii suurte raskustega õlga teha. Et pärast rinna harjutusi on õlg suhteliselt väsinud. Kui ma tahan võtta ikka maksimumi õlast ja biitsast siis kas on otstarbekam uuesti mul need ära vahetada, et rind/biits ja selg/õlg? Treenin igat lihast 1x nädalas läbi. (3x nädalas käin saalis).

Rinna trenn on ka õla trenn ja selja trenn on ka biitsepsi trenn. Seega isoleeritud harjutusi ei suuda sa neile ehk tõepoolest nii suurte raskustega teha kui sa treeniksid neid eraldiseisvalt kuid sellest pole otseselt hullu midagi sest nad on oma trenni juba kätte saanud.

gmaster
    Member

Rinna trenn on ka õla trenn ja selja trenn on ka biitsepsi trenn. Seega isoleeritud harjutusi ei suuda sa neile ehk tõepoolest nii suurte raskustega teha kui sa treeniksid neid eraldiseisvalt kuid sellest pole otseselt hullu midagi sest nad on oma trenni juba kätte saanud.

Kui päris aus olla, siis biceps brachii osaleb ka horisontaalfleksioonis, kuna ületab nii õlaliigest kui küünarliigest. (surumine) Samamoodi osaleb ta ka teistes õlaliitgutustes, näiteks õlavarre painutamine. Loomulikult pole see ta põhifunktsioon, ta lihtsalt aktiviseerub ja lüheneb:)

biceps%20brachii.jpg

Glenohumeral joint (shoulder) – Several weaker functions occur at the glenohumeral, or shoulder, joint. The biceps brachii weakly assists in forward flexion of the shoulder joint (bringing the arm forward and upwards). It may also contribute to abduction (bringing the arm out to the side) when the arm is externally (or laterally) rotated. The short head of the biceps brachii also assists with horizontal adduction (bringing the arm across the body) when the arm is internally (or medially) rotated. Finally, the long head of the biceps brachii, due to its attachment to the scapula (or shoulder blade), assists with stabilization of the shoulder joint when a heavy weight is carried in the arm.

Jaaniuzz
    Member

seda ma jah tean et lõuatõmmetes saab biits päris korraliku koormuse, annab trennis tunda ka. aga ma ei saanud siiski konkreetset vastust, võibolla ei olegi sellele nii ühest vastust, aga just arengupoolest, lihasmassi kasvatamise poole pealt. kuidas oleks parem teha, kas panna biitseps ja selg siis eraldi päevale ja ring ja õlg ka eraldi päevale. ehk siis omavahel ära vahetada biits ja õlg? Mulle kohe mitte ei meeldi kui ma ei suuda õlga treenida nende raskustega mis varem, lihas jääb küll korralikult valusaks, varem nii läbi ei võtnud kui õlg rinnast lahus oli.

Archangel
    Member

Variante on mitmeid. Paljud teevad tõesti Biitsa selja päeval kuna seljaga saab ta kerge koormuse ja on päris soe jube ning siis võid trenni viimase osa seda piinata. Sama tehakse ka Triitsa ja rinna trenni puhul tihti.

Ise teen õlga eraldi päeval, kuna õlg on piisavalt suur lihas mida erinevate harjutustega mõjutada ning usun, et eraldi päeval on rohkem mõtet.

Võimalusi on veel näiteks Jala päeval õlgu teha – eelis on see, et siis ei saa õlg erilist koormus trenni ajal ning võid seda korralikult piinata. Probleem selles, et jala trenn võtab teinekord keha nii läbi üldiselt, et ikka ei jõua Õlga sellise raskusega teha nagu tahaksid.

gmaster
    Member

Mõnel töötab rind-triits,selg-biits, jalad-õlg, mõnel just vastupidi, nagu minul eelmine kava: rind-biits, selg-triits, jalad, aeroobne-õlg

Veel variant rind-selg, jalg, õlg-triits-biits. Minul on need kaks viimast just parima tulemuse andnud.

Ühest vastust ei ole, ise pead proovima ja enda jaoks parima leidma

Jaaniuzz
    Member

Selge pilt, olge te tänatud. Proovin siis edaspidi uut kava: 1 päev:Selg, triits, kerge kõht. 2 päev: Jalg, Õlg. 3 päev: aeroobne, raske kõht. 4 päev: Rind, biits. järgmised päevad puhkan ja vahest jooksen + mõni kergem kõhu trenn ja siis uue ringiga peale.

Viewing 7 posts - 16 through 22 (of 22 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.