Skip to main content

Kava kohta soovitusi?

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Kava kohta soovitusi?

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Autor
    Postitused
    Shox
    Member

Olen teinud suht ühe kava järgi päris kaua aega. Kava on jaotatud neljaks ja teen kordusi tavaliselt 6-8 kanti ja 3 seeriat, aga kui mõtlesin et vahepeal tuleks ka massi teha. Kas ma siis võiks teha sama kava ja teha näiteks 5 seeriat ja 12-15 kordust??

Tänan vastuste eest!!

inside14
    Member

Täpsusta oma kava! Massi tegemine on rohkem küll seotud toitumisega aga jah korduseid võid muidugi muuta, juba vahelduse mõttes. Aga miks arvad, et rohkem seeriad parem oleks?

Sarge
    Member

Nii palju, kui mina olen siin foorumis ringi surfanud, siis just loen, et tehakse lihase kasvatamiseks 4×4-8.

Totenkopf
    Member

Mina teen 4×8-12 ja mõne lihasgrupi jaoks 3×8-12 näiteks.

inside14
    Member

Ega siin mingit kindlat valemit ei olegi, tuleb pikapeale leida omale sobivaim aga muidugi mitte klammerduda vaid ühe külge!

Shox
    Member

päevade järgi oleks:

1 päev – rind

2 päev – triits

3 päev – puhkus

4 päev – selg/õlg

5 päev – jalad

Jalgu tglt saab rohkem teha kergejõustikus siis tuleb et 4 korda jõusaalis ja 3 korda kergejõustikus.

Amarillo
    Member

oleneb massi kavast aga kõige tüüpilisem ikka 4×8-12

+MAXTOIT ja 4-5x nädalas

maximus89
    Member

Ma ise leian, et seda põhiharjutust, mida antud lihasgrupile teha alguses, ehk siis mõnda rasket baasharjutust võiks teha 4-6 seeriat või püramiidina ja pärast neid isoleerivaid harjutusi peaks tegema vähem, 2-3 seeriat kuna need võtavad ühe lihase või osa sellest lihasest kiiresti läbi ja kui juba rohkem tegema hakata, kannatab vorm ja tehnika ja keha kasutab juba muid lihaseid selle harjutuse tegemiseks.Samas neid isoleerivad harjutusi peaks tegema mitu erinevat, et lihast erinevate külgede alt “tabada”.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.