Kava jaotus
- This topic has 22 replies, 13 voices, and was last updated 17 years, 1 month tagasi by
asdfghjkl.
-
AutorPostitused
-
detsember 30, 2008 at 12:34 p.l. #176977
Chilldog
MemberSelline küsimus tekkis veel, et kunas selle gannibali poolt väljapakutud jaotusel tuleks teha jõutõmmbet?
Näide: 1. rind, biitseps, 2. selg, trapets, 3. puhkus, 4. õlg, triitseps, 5. jalg, kõht, 6 ja 7. puhkus
detsember 30, 2008 at 12:47 p.l. #176979Bonsuna
MemberSelline küsimus tekkis veel, et kunas selle gannibali poolt väljapakutud jaotusel tuleks teha jõutõmmbet?Näide: 1. rind, biitseps, 2. selg, trapets, 3. puhkus, 4. õlg, triitseps, 5. jalg, kõht, 6 ja 7. puhkus
Olen ise teinud sellise jaotusega jõutõmbe panin selja päeva algusesse. Alguses küll kartsin, et sirutaja väsib ja seljatrenn kannatab aga ei midagi sellist, isegi kõvem seljatrenn tuleb.
Tegin 4 seeriat, suureneva raskusega kordused 15, 10, 6, 4
detsember 30, 2008 at 1:26 p.l. #176988timo116
MemberMul oleks siinkohal enda kava kohta küsimus…
Esmaspäev:
Rind (kõik kalded)
Triitseps
biitseps
Teisipäev:
Alaselg (jõutõmme)
Jalad(kükk)
Õlad
Kolmapäev:
ülaselg ehk siis lailihas
trapets
kõht
Neljapäev
Algab trall esmaspäevasega…
Reedest pühapäevani puhkan…ja esmaspäeval hakkab uuesti…Teen harjutusi võimaluste olemasolul.
detsember 30, 2008 at 2:52 p.l. #177005daemonium
MemberMul oleks siinkohal enda kava kohta küsimus…Esmaspäev:
Rind (kõik kalded)
Triitseps
biitseps
Teisipäev:
Alaselg (jõutõmme)
Jalad(kükk)
Õlad
Kolmapäev:
ülaselg ehk siis lailihas
trapets
kõht
Neljapäev
Algab trall esmaspäevasega…
Reedest pühapäevani puhkan…ja esmaspäeval hakkab uuesti…Teen harjutusi võimaluste olemasolul.
Miks siin viimasel ajal üritatakse panna jõutõmme ja kükk ühele päevale?Mingi trend või?
No ei suu-uu-da ette kujutada,et peale korralikku kükki on võimalik teha veel tasemel jõutõmmet ja vastupidi.
Ja milline võiks välja näha õlatrenn peale jõutõmmet …
arumaisaa …
no võib-olla mina loll,
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 30, 2008 at 3:12 p.l. #177012wola
MemberOtsida pidevalt mingit ime kava on suhteliselt mõtetu tegevus. /see on pigem sellisele sportlase tüübile kes ei talu rutiini, neile ehk annab pidev kavavahetus mingit kasu/ Kava koostamisel on peamine jälgida , et eelnevalt treenitud l grupp ei hakkaks järgmisel päeval treenitavat l gruppi väsimuse pärast takistama, pidurdama. Päris ideaalset kava selles suhtes kokku panna ei olegi võimalik, sest vähem või rohkem mõjutab mõni väsinud ja taastumata lihas järgmiste päevade treeninguid ikkagi. Kui seda tahetakse aga siiski vältida peaks l grupi taastumine venima kuni 8 päevale, ehk siis iga 9 päev korduks l grupp uuesti. Seda aga ei saa paljudele soovitada, sest ei osata trennist niipalju välja pigistada , kui selline jaotus ja taastumise pikkus eeldaks.Areng sõltub ikkagi suuresti sellest kuidas me sooritame harjutust tehniliselt ja kuipalju suudame seeriat sooritades endast välja anda võimsust ehk siis kui piirini me pingutusega suudame minna.
Olen veendunud, et sipsida mingeid kergeid seeriaid oma treeningus kus paneme välja 70-80% oma maxist on mõtetu lihast nii kasvama ei sunni. Loomulikult ei pea ma silmas soojendus, ettevalmistus seeriaid.
Teine oluline asi on toitumine. Kui tahame kasvada peab seda ikka jätkuma, st, et sööge julgelt võimalusel 2,5 – 3g valku keha kg kohta, seda iga päev, ka trennivabadel päevadel. Ärge pange rõhku süsivesikutele vaid valige rasvad, mehele 100g rasvu päevas oleks minimaalne. Süsivesikute kuhjad jätke kestvusalade sportlastele. Minnes üle järsku valkude ja rasvade dieedile on alguses, umbes 10päeva suht raske v-olla, ei pruugi, kuid keha harjub peagi oma energia saama peamiselt rasvadest ja teie vorm ja kehaline võimekus trennis kasvab paraneb märgatavalt. Tuletan teile meelde, et seda saavad lubada endale just kulturistid ja ka näiteks tõstjad jõutõstjad. /samuti sobiks ideaalselt rasvadele valkudele põhinev dieet kontoriinimesele kes v-olla 2-3x nädalas mingit sportimist harrastab/ Rammumeestele see vast päris ei sobiks, ja päris kindlasti ei saa sellist dieeti endale lubada kestvusalade sportlased, ehk ka päris noored kehaehitajad peaks saama mõnevõrra rohkem süsivesikuid kui täiskasvanud meeskulturist.
Jättes nüüd kõrvale viimasel ajal endale tehtud “reklaami” soovitan vägagi oma toitumist selles suunas katsetada kõigil, sest see töötab ühtviisi hästi nii naturaali kui keemiku puhul.
/gannibali pakutud jaotus oleks aga täiesti ok/
Sa mainid, et süsivesikute kuhjad tuleb ära jätta. Nojah, ma ei teagi, mida mõtled sõna “kuhjade” all aga kindlasti on vaja tarbida korralikult süsivesikuid, sest süsivesik täidab nö. transpordi funktsiooni viies valgu rakku. Mul selline kogemus, et läksin üsna süsivesikute vaesele dieedile, sõin kõvasti valku ja rasvu ning tulemuseks oli, et rasva% hakkas tõusma. Mõtlesin, et mis kuradi jama on ning vähendasin veelgi süsivesikute kogust ning rasva% tõusis veelgi. Keha oli kuidagi stressis ning ka meeleolu pold kõikse parem. Kuskilt pidin hakkama midagi muutma ning väga teisiti tegema. Lõpuks proovisin nii, et hakkasin hulgaliselt süsivesikuid tarbima ning siis tuli keha “stressi seisundist” välja. St et ma ei tarbinud piisavalt süsivesikuid, et valk jõuaks rakku ning valkudest saadud energia aldestus rasvana.
Tahan öelda, et väga olulisel kohal on rasvad, just nagu Kalmus ütles, aga ka väga olulisel kohal on süsivesikud. Kõik sõltub inimese organismist – me kõik oleme erinevad! Peame kõik katsetama erinevaid variante ning TUNNETAMA oma KEHA ning leidma kuldse kesktee. Universaalselt parimat treening- ja toitumiskava ei ole ega saagi ka kunagi olema! Jõudu
detsember 30, 2008 at 10:00 p.l. #177051timo116
MemberMiks siin viimasel ajal üritatakse panna jõutõmme ja kükk ühele päevale?Mingi trend või?No ei suu-uu-da ette kujutada,et peale korralikku kükki on võimalik teha veel tasemel jõutõmmet ja vastupidi.
Ja milline võiks välja näha õlatrenn peale jõutõmmet …
arumaisaa …
no võib-olla mina loll,
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Et siis võiks jõutõmbe panna kolmapäevale ?
detsember 31, 2008 at 4:39 e.l. #177056daemonium
MemberEt siis võiks jõutõmbe panna kolmapäevale ?Mina paneks,
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 31, 2008 at 12:44 p.l. #177112asdfghjkl
Member1. Rind, õla esiosa, triitseps2. Õlg, biitseps
3. Selg, õla tagaosa, trapets, biitseps
4. Rind, triitseps, jalad
Vajaksin abi jaotuses, kuna mulle tõsiselt ei meeldi nende treeningkavade järgi treenida mis siis fitnessi, ja tulemused pole ka just kiita. Kas selline jaotus oleks väga jube? Ootaks arukaid vastuseid
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Esmapilgul tundub trenn “4. Rind, triitseps, jalad” ülejõukäiv, kui eeldada, et treenid ikka korralikult kõiki lihaseid selles trennis. Aga, kui sul on salaplaaniks jalga kergemalt treenida, olgu siis põhjuseks “eelisarendamine mõne lihase jaoks mõnda aega”, või “niigi hea jala hetkeseis”, siis kergelt jalga tehes, oleks see trenn mõeldav küll, minu nägemist mööda.
Näib, et õlg on sul kolme päeva peale jaotatud, et teoreetiliselt vaadatuna näib, et tegelikult saab õlg vatti kõikidel päevadel, ka 4jandal. See igapäevane õla treenimine on kahtlane, parem teha õlga ühel päeval ja korralikult, näiteks päeval nr 2, teed õlale 25 minutit kvaliteetset trenni, ja rohkem õlga ei puutu nädalas, minuarust oleks nii tulemuslikum, selle õlaga on veel nii, et ega seda isoleerida nö ei saa ka nii hästi minuarust, et töötled vaid õla esiosa, seal ma arvan, et kaasatakse õle kesk-osa kah, et ei saa lihast ikka nii teoreetiliselt lahti jaotada. Sarnane on ka biitsepsiga näiteks, et teoreetiliselt saab seal ühe raamatu jutu järgi haarde laiust mõjutades välimist ja sisemist pead rohkem isoleerida, st mõjutada, tegelikult aga praktilsielt see üsna võimatu, töötavad mõlemad ikka korraga.
Tolle biitsepsiga mul hakkas silma mõni aeg tagasi asjaolu, et ühte pead/kimpu nimetatakse pikaks, teist lühikeseks, ei mäletagi kumb siis kumb oli, aga vaatasin siis pilti, ja minuarust halvad nimed antud neile, too mida biitsepsi lühikeseks peaks niemtati, tundus mulle ikka pikem olema, kui too, mida pikaks peaks kutsutakse. Kas vaatasin v-b vähe halba joonist siis, kus sedalaadi illusioo ntekkis, aga nii ta tundus, kuidas nende peadega on, kas pikk pea on pikem kui lühike pea?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.