Skip to main content

Kava

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Kava

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Autor
    Postitused
    Aadu56
    Member

Tervist, tahaksin mingisugust kinnitust, et mu kava on “õige”. Vanasti tegin kolm korda nädalas trenni jõusaalis ja see võttis kuskil 2 tundi, võimalik, et isegi rohkem. Muutsin oma kava nii, et käin viis korda nädalas jõusaalis aga olen seal kuskil tund või vähem, nii on vähe meeldivam minu jaoks. Kava on siis selline:

Esmaspäev: Rind ja kõht

-Lamades kangi hantlitega surumine 4×8

-Kaldpinnal hantlitega surumine 4×6-8

-Ületõmbed kangiga 4×8

-Käsikute lennutamine 4×6-8

-Käsikute lennutamine kaldpinnal 4×6-8

-Kätekõverdused jalad toolile asetatud 4×8-10

-Keretõsted kõhupingil 4×15-20

-Jalgade tõsted kaldpinnal 4×10-20

Teisipäev: Selg, trapets ja alaselg

-Jõutõmme 4×6-8

-Ploki tõmbed ülalt laia haardega 4×8-10

-Ploki tõmbed ülalt kitsa haardega 4×8-10

-Tõmbed käsikuga, ettekallutatult 4×8-10

-Trapetsile õlakehitus kang ees 4×10

-Alaseljale keretõsted pukil lisaraskusega 4×8-10

-Ettekallutatult kangi tõmbed vastu kõhtu 4×8-10

-Ploki tõmbed kukla taha 4×8-10

Kolmapäev: Jalad

-Säärte sirutamine ette 4×8-10

-Kükk kang turjal 4×6-8

-Jalapress 4×8-10

-Säärtele seistes hantel käes 4×10-15

-Sirgete jalgadega jõutõmme 4×8-10

-Etteaste kükk käsikutega 4×8-10

Neljapäev: Vaba

Reede:Triitseps ja õlg

-Istudes hantlite surumine(Military Press) 4×8-10

-lendamine küljele, seistes 4×8-10

-Lendamine ette kangiga või hantlitega, seistes 4×8-10

-Lendamine küljele, ettekallutatult 4×8-10

-kangi tõmbamine lõua alla, kits haardega 3×8-10

-Lamades prantsuse surumine 4×8-10

-Ploki alla surumine, seistes 4×8-10

-Küünarvarre sirutamine käsikuga 4×8-10

.Küünarvarre sirutamine taha, ettekallutatult 4×8-10

Laupäev: Biitseps ja kõht

-Istudes kaldpinnal hantlitega küünarvarte kõverdus 4×8-10

-Seistes kangiga küünarvarte kõverdus 4×8-10

-Seistes hantlitega küünarvarte kõverdus 4×8-10

-Ühe käega hantliga konsentreeritult 4×8-10

-Käsivartele randmep. althaare kang 4×8-10

-Küünarvarte kõverdamine alaplokil, seistes 4×8-10

-Küünarvarre kõverdamine alaplokil 4×8-10

Pühapäev: Vaba

jaagok
    Member

Arvestades seda, et kui väike on biitseps, siis eraldi trennipäeva talle küll ei teeks ja arvan et üle 3 harjutuse pole mõtet biitsepsit teha – ületreening võib tulla. Ise kasutan muidu nelja päeva kava ja päevad on ka suhteliselt lühikesed.

tereummikust
    Member

Arvestades seda, et kui väike on biitseps, siis eraldi trennipäeva talle küll ei teeks ja arvan et üle 3 harjutuse pole mõtet biitsepsit teha – ületreening võib tulla. Ise kasutan muidu nelja päeva kava ja päevad on ka suhteliselt lühikesed.

Nõustun, milleks treenida biitsepsit rohkem, kui triitsepsit? Mõtle, kui väärakas su käsi välja võib näha, kui biitseps tunduvalt suurem, kui triitseps?

Aadu56
    Member

Nüüd kui ma sellele mõtlen, siis see oleks tõesti natukene imelik. Siis jagan kava neljaks.

matjusm
    Member

1) Kaks erinevat hantlitega lendamist on ka täiesti mõttetu ettevõtmine. Tee ainult ühte ühe trenni jooksul.

2) Mis vahet on bloki tõmmetel ülalt ning bloki tõmmetel kukla taha? Tundub nagu sa kirjeldad sama harjutust ning praegu jääb mulje nagu sa teeksid koguni kolme väga sarnast harjutust.

Ei ole vaja teha palju väga sarnaseid harjutusi sest nad ei erine üksteisest nüüd nii väga. Mida võid teha on teha ühel nädalal ühte tüüpi tõmmet/pressi/lendamist ja teisel nädalal teist tüüpi.

Aadu56
    Member

Ploki tõmbed ülalt laia ja kitsa haardega nii, et põlvili tõmban vastu rinda. Üks on nagu lõuatõmme laia ja pealt haardega ja teine on kitsa ja alt haardega. nagu ma olen aru saanud, siis need kaks harjutust on üsnagi erinevad? Ja siis ploki tõmbed kukla taha on masina peal istudes.

Ja kuidas kaks lendamist mõttetud on? Jah, õlg töötab, aga erinev osa õlast mõlemal harjutusel. Küljele ja ette peaksid olema väga erinevad ja neid mõlemaid soovitati mul teha aga samas mul oli väga saamatu õpetaja.

matjusm
    Member

Ploki tõmbed ülalt laia ja kitsa haardega nii, et põlvili tõmban vastu rinda. Üks on nagu lõuatõmme laia ja pealt haardega ja teine on kitsa ja alt haardega. nagu ma olen aru saanud, siis need kaks harjutust on üsnagi erinevad? Ja siis ploki tõmbed kukla taha on masina peal istudes.

Ploki tõmbed laia ja kitsa haardega (oletades et sa vaheldad ka seda mis pidi su peopesad on suunatud) on mõnevõrra erinevad kuid mitte ka nii väga. Üldiselt teevad tööd samad lihasgrupid. Ning see kukla taha tõmbamine nendele kahele harjutusele veel otsa on ilmselge overkill sest kangi tõmbamine kukla ette või taha teeb väga vähe vahet.

Ja kuidas kaks lendamist mõttetud on? Jah, õlg töötab, aga erinev osa õlast mõlemal harjutusel. Küljele ja ette peaksid olema väga erinevad ja neid mõlemaid soovitati mul teha aga samas mul oli väga saamatu õpetaja.

Mis õlast sa räägid? Ma viitan praegu su rinnakavale kus on kirjas sellised asjad:

-Käsikute lennutamine 4×6-8

-Käsikute lennutamine kaldpinnal 4×6-8

Tee ühte lennutusharjutust (võid ka masinaga teha) aga kaks on jällegi overkill. Ning vaatan, et sul on hetkel 5 erinevad rinna harjutust rinnapäeval. Seda tundub kuidagi väga palju olevat. Kui sa suudad 5t harjutust teha, siis sa ei tee baasharjutusi nagu rinnalt surumisi piisavalt raskelt või intensiivselt. Harjutusi ei pea olema palju, need peavad lihtsalt olema korralikult tehtud.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.