Skip to main content

kasv?

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Autor
    Postitused
    priiter
    Member

Mu sõbrad ajavad mulle sellist juttu, et kui hakkad liiga noorelt jõudu tegema siis jääb kasv kinni. Kas selline jutt on tõsi?

Ma arvan küll, et suhtelist lapse eas ei tohiks suuri raskusi tõsta. Umbes 14 aastaselt võiks hakata juba midagi raskemat tõstma.

Scorpius
    Member

Jah ega enne 14-16 aastat ei soovitata alustada jõutreeninguga.

kame
    Moderator

minu teada ei tohi teha massi kasvatusele vastavalt trenni ega ka jõutõstjate treeningule! aeroobne trenn mis ei koorma selgroogu ei pidanud midagi tegema!

ochii
    Member

ei tee ta mitte midagi! mingised jõuharjutused küll luustikku sul ei puuduta, v.a see, et teeb tugevamaks. ütles ju härra kalmus ise, et hakkas kükke kangiga tegema väga noorena. on ta kasv kinni jäänud?

kame
    Moderator

liigestel on sees mingid kasvulülid või jätked ja kui kasutada suuri raskusi siis need ei pidanud enam vastavalt arenema! nii olen mina aru saanud ja kuulnud erinevate inimeste käest! aga muidugi see ei ole absoluutne et nüüd enam ei kasvagi!

ochii
    Member

tundub, et peab järjekordselt leppima mõistega ’individuaalsus’

Ott Kiivikas
    Member

Suits see pidavat ka kasvu kinni panema, enamus noori alustab sellega suhteliselt vara, noored minu arust lähevad aina pikemaks. Väiteid on olnud erinevaid, raske kommenteerida, kindlasti on spordisaalis kasulikum käia kasvu seisukohast (kui ei lähe pikkusesse, siis laiusesse ikka) kui niisama ringihulkuda ja loota et kasvate pikemaks.

Mati Une
    Member

kui vana sa priiter oled?

Miin
    Member

Makaveli
    Member

Alustasin 13 aastaselt , olin mingi 170cm. Nüüd olen 15 ja kasv umb. 190.

ochii
    Member

suits peaks sel juhul olema mingisugune mutageen

kasvujutt on lapsevanemate müüt hirmutamaks oma lapsi

M.M.
    Member

See on tõesti üks järjekordne müüt. Seda järeldatakse sellest, et enamus mehi kes tegelevad laias laastus raskejõustikuga on lühikest kasvu. Lühemat kasvu meestel on lihtsalt natuke suuremad väljavaated läbi lüüa nendel aladel, mida ei saa öelda muidugi rammumeeste kohta. Samas võiks ju öelda, et vaatake, et te jumala eest korvpalli ei hakka mängima, muidu kasvate veel liiga pikkaks.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.