Skip to main content

Kasv?

Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » Kasv?

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Autor
    Postitused
    david
    Member

Tere. Ma loodan, et ma olen oma pikkuse täis kasvanud, kuid kuivõrd mõjub kulturism kasvavale orgamismile kasvu pidurdumise seisukohalt. Kui mõjub, siis kuidas on seda mõju võimalik vähendada (mida tuleks treeningu juures silmas pidada).

Tänan

david
    Member

Möh, kas keegi siis ei oska vastata :ph34r: ?

dr.Zook
    Member

See on vana (ja tõestamata) arvamus, et jõu- ja kulturismi trenn pidurdab kasvu. Igalühel oma päranduseks saadav kasv ja kui lapseeas väga alatoitluse käes ei kannata, siis kasvab igaüks nii pikaks kui ette nähtud.

Loogiliselt võttes hoopis jõutrenn stimuleerib kasvuhormooni ja anaboolseid hormoonide eritumist ning adekvaatse toitumise foonil kasv väiksemaks küll ei tohiks jääda. Lisaks – vt. kui palju on pikakasvulisi kulturiste (Schwatzenegger ise!, Tinerino jpt.) kes on juba varases pubeka-eas tugevat trenni teinud ja pole kuigi lühikeseks jäänud. USA’s soovitatakse korvpalluritel juba küllalt noorelt jõutrenni teha, lühemaks jäämist ei kardeta.

Lühematel on küll lihaskasv silmatorkavam ja jõunäitajad (tänu lühikesele jõuõlale) paranevad kiiremalt kui pikkadel (nii et võistlustel on oma töö teinud pigem silmatorkav selektsioon). Kui aga pikk lõpuks omale lihase selga kasvatab, siis on see efektne küll.

david
    Member

tänan. Pilt selgem

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.