Käsivarre-randmevalu
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Käsivarre-randmevalu
- This topic has 184 replies, 96 voices, and was last updated 11 years, 9 months tagasi by
joonast.
-
AutorPostitused
-
märts 4, 2011 at 7:32 e.l. #291869
Ott Kiivikas
MemberEga seal muud paranemise varianti ei ole, kui koormuse vähendamine ja leida seliise nurga alt sooritus, kus valu tunda eriti ei ole kui jätkate läbi valu kangutamist, siis asi ainult süveneb. Mäletan ,et kunagi treenisin ka käsivarsi eraldi – vaatamata sellele, et nad saavad koormust kogu aeg ükskõik mida me tõstame või käes hoiame, loobuge mõneks ajaks käsivarte spetsiaaltreeningust, ka see aitab käsivartel kiiremini taastuda. Peale seda kui käsivarsi enam eraldi ei treeni, ei ole mul seda käsivarte jama enam olnud ka.
märts 4, 2011 at 10:13 e.l. #291914Sarge
MemberEga seal muud paranemise varianti ei ole, kui koormuse vähendamine ja leida seliise nurga alt sooritus, kus valu tunda eriti ei ole kui jätkate läbi valu kangutamist, siis asi ainult süveneb. Mäletan ,et kunagi treenisin ka käsivarsi eraldi – vaatamata sellele, et nad saavad koormust kogu aeg ükskõik mida me tõstame või käes hoiame, loobuge mõneks ajaks käsivarte spetsiaaltreeningust, ka see aitab käsivartel kiiremini taastuda. Peale seda kui käsivarsi enam eraldi ei treeni, ei ole mul seda käsivarte jama enam olnud ka.Pole kunagi käsivart eraldi treeninud ja tuli ränk valu sisse. Andsin kuu aega puhkust, et üldse koormust ei andnud. Ikka ei midagist. Nüüd tegin kava nii, et rind + triitseps ja selg + biitseps. Kui hakkan triitsa tegema, ei saagi suuri raskuseid kasutada, kuna juba väsinud rinnast. Ja seljaga sama. Et jõuan biitsa teha ainult väikeste raskustega. Nii juba mitu kuud treeninud ja tundub, et asi läheb paremaks. Saan juba läpakad ilma valuta tõsta
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 4, 2011 at 11:40 e.l. #291935smack
MemberKui randmed on väga kinni, siis need randme sirutused ja kõverdused teevad ainult hullemaks.
Sirge kangiga biitsepsi tegemine paneb randmed ebamugavasse asendisse.
Teen jõutõmmet pealthaardega ja veel köitel lõuatõmbeid(kellel seda võimalust pole, võib 2 rätikuga teha). Ranne pole kunagi nii tugev olnud….
Aga enne, kui kõik seda teha, tuleb puhata, põletikust(c-vitamiin, väske õhk) lahti saada ja randmete mobiilsus taastada. Soovitan randmelihaseid rullida ja seejärel venitada.
märts 4, 2011 at 4:30 p.l. #291957palmiall
Memberminul tuli samasugune valu siis kui kasutasin winstroli, see viib vee liigeste vahelt välja ( tuleb rohkem vett tarvida aga ikka valus)
igaksjuhuks kirjutasin
samade harjutustega valutas
märts 4, 2011 at 5:09 p.l. #291960AlanBStard
ModeratorVesi ei puutu asjasse, win suurendab põletikulist signaliseerimist.
aprill 14, 2011 at 11:40 e.l. #297428Jakom
MemberTekkis veel küsimus selle kohta, et mil ma teen selga ja õlgu just kangi või antlitega siis mul hakkavad randme kohad valutama, kas asi on selles, et mul randmed nõrgad(kui on siis kuda seda saab treenida?) või siis asi selles, et teen lihtsalt harjutusi valesti? on keegi kellel on olnud sama probleem ja oskaks aidata?
aprill 14, 2011 at 12:36 p.l. #297436eesti mees
MemberTekkis veel küsimus selle kohta, et mil ma teen selga ja õlgu just kangi või antlitega siis mul hakkavad randme kohad valutama, kas asi on selles, et mul randmed nõrgad(kui on siis kuda seda saab treenida?) või siis asi selles, et teen lihtsalt harjutusi valesti? on keegi kellel on olnud sama probleem ja oskaks aidata?Oleneb kus kohast sul hakkab valutama. Kui lihas siis lihtsalt istud pingile ja võtad hantli või kangi kätte ja hakkad randmeid üles all liigutama.
aprill 14, 2011 at 12:43 p.l. #297443gmaster
MemberTekkis veel küsimus selle kohta, et mil ma teen selga ja õlgu just kangi või antlitega siis mul hakkavad randme kohad valutama, kas asi on selles, et mul randmed nõrgad(kui on siis kuda seda saab treenida?) või siis asi selles, et teen lihtsalt harjutusi valesti? on keegi kellel on olnud sama probleem ja oskaks aidata?Pakuks et mõlemad.
Olen märganud, et väga paljudel surudes ja õlga tehes käsi käsivarre suhtes jube suure nurga juures, nii et on kohe näha, kuidas randmes struktuurid välja punnitavad.
Käe asend ergonoomilisemaks ja rannet tugevdada, tõlkisin artikli ka kunagi selle kohta, Kung fu haare vist. Haardetugevus ja randme jõud on omavahel seotud.

Pooltel tegelastel 2x suurem nurk sees kui vasakpoolsel pildil.
aprill 14, 2011 at 12:49 p.l. #297449Archangel
MemberPakuks et mõlemad.Olen märganud, et väga paljudel surudes ja õlga tehes käsi käsivarre suhtes jube suure nurga juures, nii et on kohe näha, kuidas randmes struktuurid välja punnitavad.
Käe asend ergonoomilisemaks ja rannet tugevdada, tõlkisin artikli ka kunagi selle kohta, Kung fu haare vist. Haardetugevus ja randme jõud on omavahel seotud.

Pooltel tegelastel 2x suurem nurk sees kui vasakpoolsel pildil.
Täpselt. Ranne peab olema sirge. Seda õpetatakse ka näiteks poksitrennides. Löö paar tugevat lööki kõvera randmega ning puru ta sul ongi varsti.
Rinnalt surumine on see koht kus eksitakse palju selles suhtes. Kõik professionaalsed surujad ütlevad, et ranne peab olema sirge, siis langeb koormus õigesti – kõver ranne tähendab, et kogu raskus on kõige vähem raskust taluva koha peal.
Muidugi paljud kulturistid naudivad kõverate randmetega tegemist – ilma pöialt lukustamata, mis on minu meelest täielik soov kangiga piki hambaid saada mingi hetk.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> – Pidavad tunnetust parandama vms.Randmesidemed on suurte raskuste juures abiks – kui õigesti peale panna, siis ei lase randmel läbi vajuda. Hoiab korralikult sirgena.
Aga kergemate raskuste puhul oleks kindlasti kasulik ilma sidemeteta teha, et ranne tugevamaks muutuks. Vaata, et tehnika oleks õige ning vaikselt tõsta raskusi mille puhul sidemeid ei kasuta.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 14, 2011 at 1:18 p.l. #297464smack
MemberValesti kangi hoidmine ei lõhu ainult rannet, vaid ka ekstra koormus läheb triitsepsile, mis pole just kõige tugevam lihas võrreldes rinna ja õlaga. Nii et kes vähegi tahab raskust liigutada, peab õppima õige haarde. Kõige lihtsam on lihtsalt seda kangi pigistada nii tugevalt kui saab, see paneb ka kogu keha pingule.
aprill 14, 2011 at 4:57 p.l. #297526Killhoven
MemberKusjuures ma olen analoogset haaret kasutanud rinnalt surumiseks. Proovimiseks. Liiges valutama ei hakanud ja aru ei saanud, et ranne erilist kasulikku trenni oleks saanud. Võib-olla oleks pidanud rohkem katsetama, aga ei julenud riskida. Samas prantsuse surumises käib mul ranne pidevalt nii all asendis.
aprill 14, 2011 at 5:18 p.l. #297530gmaster
MemberKusjuures ma olen analoogset haaret kasutanud rinnalt surumiseks. Proovimiseks. Liiges valutama ei hakanud ja aru ei saanud, et ranne erilist kasulikku trenni oleks saanud. Võib-olla oleks pidanud rohkem katsetama, aga ei julenud riskida. Samas prantsuse surumises käib mul ranne pidevalt nii all asendis.Seal polegi eesmärgiks randmele koormuse panemine või selle treening, see koormus on pigem negatiivne.
Prantsuse surumises on veidi teised raskused ja ranne pole ilmselt ka pidevalt selles asendis.
aprill 14, 2011 at 6:57 p.l. #297549Jakom
MemberAitähh, Eks ma püüan siis käe asendit jälgida, aga kui see ei aita siis vist on ikka asi randme lihastes nagu ma aru saan .
mai 17, 2011 at 7:18 e.l. #302592Arx07
MemberTekkis vasakusse randmesse Ganglion ehk närvisõlm ehk närvitänk. On kellegil sellega kogemusi? Kaua ei tohiks rannet koormata või võib kergemalt trenni edasi teha?
mai 17, 2011 at 8:20 e.l. #302601AlanBStard
ModeratorTekkis vasakusse randmesse Ganglion ehk närvisõlm ehk närvitänk. On kellegil sellega kogemusi? Kaua ei tohiks rannet koormata või võib kergemalt trenni edasi teha?Tekkis ?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ma usun et need olid sul kõik juba sündides 
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.