Skip to main content

Kas vastab tõele mingil määral?

Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Kas vastab tõele mingil määral?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • Autor
    Postitused
    ristokru
    Member

Hakkasin huvipärast mõtlema, et olen kuulnud ,et räägitakse kui peale trennipäeva lihas mida treenisid ei valuta siis ka lihas eriti ei kasva!

SHOXi
    Member

See nüüd küll tõsi pole, juba enda kogemusest, sest mul valutavad suht harva.

Capricorn
    Member

Valu oli vist pigem lihasrakkude mikrorebenditega seotud, mitte piimhappega? Miks see piimhape peaks alles järgmisel päeval lihasesse kogunema, ta läheb hoopis trenni ajal.

Ma arvan, et mingil määral peaks ikka treenitud lihas valulik olema järgmisel või (ja) ülejärgmisel päeval, kui kohe üldse ei ole, siis pole järelikult korralikult trenni teinud. Mul on tavaliselt ikka lihased jõhkralt haiged u. 2-3 päeva peale igat trenni, eriti õla esiosa, rind, käsivars, lailihas, selja sirutajalihas, reie kakspea. Reie nelipea, säär, biitseps jms harilikult vähemal määral.

Existence
    Member

Mingi teema siin foorumis seletas väga hästi ja spetsiifiliselt lihastest (lihase ehitus,mikrorebendid,lihasvalu,piimhape jms) aga kahjuks ei leia seda enam üles

SHOXi
    Member

Valu oli vist pigem lihasrakkude mikrorebenditega seotud, mitte piimhappega? Miks see piimhape peaks alles järgmisel päeval lihasesse kogunema, ta läheb hoopis trenni ajal.

Ma arvan, et mingil määral peaks ikka treenitud lihas valulik olema järgmisel või (ja) ülejärgmisel päeval, kui kohe üldse ei ole, siis pole järelikult korralikult trenni teinud. Mul on tavaliselt ikka lihased jõhkralt haiged u. 2-3 päeva peale igat trenni, eriti õla esiosa, rind, käsivars, lailihas, selja sirutajalihas, reie kakspea. Reie nelipea, säär, biitseps jms harilikult vähemal määral.

ma pigistan küll ikka viimase välja, terve päev jalad värisevad ja jõudu ei ole pärast jala päeva, aga lihasvalu ise ei tunne küll…

Capricorn
    Member

ma pigistan küll ikka viimase välja, terve päev jalad värisevad ja jõudu ei ole pärast jala päeva, aga lihasvalu ise ei tunne küll…

Kui tihti jalgade trenn kordub (mitme päeva tagant)?

Sarge
    Member

Mikrorebenditega tekib põletus ja haigus. Et ikka asi piimhappes.

No.. See piimhape koguneb, siis kui pole kaua aega trenni teinud teatud osale.

tomster
    Member

No.. See piimhape koguneb, siis kui pole kaua aega trenni teinud teatud osale.

no nii must-valge see asi ikka pole küll

AlanBStard
    Moderator

Mikrorebenditega tekib põletus ja haigus. Et ikka asi piimhappes.

Lihase areng (ületaastumine) ongi põletikuline protsess, mida valuvaigistavad ja põletikku alandavad ained, ka C-vitamiin, takistavad.

Nii et jah, mida valusam seda parem areng. Algajatel on väga valus, ja väga kiire areng.

Liinu
    Member

No kui pärast trenni ikka lihaseid korralikult venitada, siis järgmine päev nad nii valusad ei ole või pole üldse valusad.

Taavi701
    Member

Isiklikult küll väga valus pole, pigem on lihased järgmine päev kanged, kuid mitte valusad.

punu
    Member

Nohh, ma arvan samamoodi kui Liinu. Valu hoiab ära üks korralik venitus. Lisaks hoiab see ära ka invaliidistumise (nt et jalad on nii kanged, et sõber üeab trepist üles aitama

UmbIsik
    Member

Ei ole kunagi märganud, et venitamine kuidagi lihasvalu vähendaks.

daman
    Member

Sama siin, suhtun venitusse skeptiliselt. Pole need mind kunagi aidanud ega ka valu vähendanud.

UmbIsik
    Member

Sama siin, suhtun venitusse skeptiliselt. Pole need mind kunagi aidanud ega ka valu vähendanud.

Mina ei suhtu venitamisse skeptiliselt. Venitamine on vajalik painduvuse säilitamiseks.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.