Kas süüa kohupiima kohe peale trenni või 1h hiljem?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Kas süüa kohupiima kohe peale trenni või 1h hiljem?
- This topic has 39 replies, 16 voices, and was last updated 16 years tagasi by
vaher.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 15, 2010 at 8:53 e.l. #21102
Anonüümne
Guestkuidas oleks targem käituda siis kas peale trenni koheselt 200g kohupiima ja 200g maitsestamata kohupiima sisse ajada või teha seda peale 1h peale trenni ?
jaanuar 15, 2010 at 9:01 e.l. #249949swoosh
Membervalku on ikka kohe peale trenni vaja!
jaanuar 15, 2010 at 9:01 e.l. #249950veikot
MemberEriti vahet pole, aga kõige parem oleks peale trenni proteiinisheik ja 45min – tund hiljem mingi tahke proteiinirikas toit!
jaanuar 15, 2010 at 9:05 e.l. #249951rinaldo
Membervõiks süüa 1,5-2 banaani + 200g kohupiima. Kohupiim võib vabalt olla maitsestatud ja isegi rosinatega.
Lisan veel: Süüa tuleks pärast trenni nii ruttu kui võimalik. Ütleme poole tunni jooksul.. Pärast sellist sööki võiks järgneda mingi pooleteise tunni pärast korralik söök, näiteks praad.
jaanuar 15, 2010 at 9:30 e.l. #249969Madis232
Memberparem, kui kohe peale trenni, sest kohupiima imendumisega läheb niivõinaa suht kaua aega. Aga midagi hullu ei juhtu, kui KOHE peale trenni ei saa süüa seda. Kindlasti joo piisavalt palju vett / (kasvõi piima vms) kõrvale- vedelikku on ka vaja. Ja lisa kohupiima kõrvale banaani, jogurtit, rosinaid ja kõike muud sellist.
jaanuar 15, 2010 at 10:36 e.l. #249989Belfort
Memberminu kombo: kohupiim + 1-2 banaani (vahest banaan ja apelsin) + mahl (mis odavam on, aga millel süsivesikuid rohkem)
jaanuar 15, 2010 at 10:53 e.l. #250001wola
Membervõiks süüa 1,5-2 banaani + 200g kohupiima. Kohupiim võib vabalt olla maitsestatud ja isegi rosinatega.Lisan veel: Süüa tuleks pärast trenni nii ruttu kui võimalik. Ütleme poole tunni jooksul.. Pärast sellist sööki võiks järgneda mingi pooleteise tunni pärast korralik söök, näiteks praad.
Lihtsalt uskumatu on siin koguaeg lugeda, kuidas kõik lasevad ühe ja sama mustri järgi, mida näiteks Ott Kiivikas räägib – pärast trenni tuleb koheselt tarbida kiiresti imenduvaid süsivesikuid (dektroos nt) – kulla inimesed, olge nüüd tublid ning harige ennast veidi – lugege ise erinevaid raamatuid, tuhnige internetis, konsulteerige erinevate sportlastega, kes on juba üht-teist saavutanud – need asjad ei ole päris nii ühesed. On inimesi ja kehatüüpe, kes võivad koheselt pärast trenni endale hulgaliselt “kraami” sisse kallutada, sest nende keha nõuab seda ja nendel on väga keeruline lihasmassi ja rasva% tõsta (nt ektomorf). Aga võtame näiteks endomorfi: see inimene ei tohiks mitte mingil juhul pärast trenni tarvitada nt dekstroosi, sest tema kehatüübil toimub insuliini funktsioonid sootuks teist moodi kui ektomorfil. Samas on inimesi, kes võivad küll kehatüübilt olla ühed, kuid tegelikkus, kuidas keha reageerib trennile ja toidule, on sootuks teistsugune.
Näide Schwarzeneggerist: tema ajal matkisid teda enamik tema konkurentidest – tegid sama moodi trenni ja sõid sama moodi – aga sellepärast Schwarzenegger oligi teistest kõvem, et ta kuulas oma keha, tegutses vastavalt sellele, mida keha “nõudis” ja mis reageeris kõige paremini – aga teised arvasid, et see, mida teeb tema, on just õige ja see peab toimima kõigil. Aga nii see paraku polnud ega pole ka tänagi. Tulles Oti juurde tagasi, siis Ott on kehatüübilt ektomorf ning pole vahet, kas ta tarbib pärast trenni 1 või 3 banaani. Tema ainevahetus ja organismi funktsioneerimine on lihtsalt juba kord nii kiire ja selline, et ta võib seda teha ja see on talle vajalik. Aga kõik, kes te siin foorumis istute ja vastate algajatele, siis kõikide kehad ja organismid pole Otiga samaväärsed.
Ja vastus teema algatajale: kui Sa just soovid süüa kohupiima, siis tee seda kohe pärast trenni, soovitavalt pane kohupiim blenderisse, lisa vett, saad vedelama kuju. Ideaalseim oleks tarbida mõna isolaadi pulbrit, kuna see imendub kiiremini kui kohupiim (kohupiimas on 20% kiiresti imenduvat valku ja 80% aeglaselt imenduvat valku). Süsivesikutega pead enda peal kastetama – kas on vaja või mitte ning kas annab mingit tulemust või mitte. Tihtipeale polegi kiireid süsivesikuid kohe peale trenni vaja ning piisab, kui tarbid kohe pärast trenni šeigi ning tunni kuni pooleteise pärast korralikumat sööki, mis sisaldab nt pruuni riisi, kartulit vms ning liha ja salatit.
jaanuar 15, 2010 at 11:09 e.l. #250007rinaldo
MemberLihtsalt uskumatu on siin koguaeg lugeda, kuidas kõik lasevad ühe ja sama mustri järgi, mida näiteks Ott Kiivikas räägib – pärast trenni tuleb koheselt tarbida kiiresti imenduvaid süsivesikuid (dektroos nt) – kulla inimesed, olge nüüd tublid ning harige ennast veidi – lugege ise erinevaid raamatuid, tuhnige internetis, konsulteerige erinevate sportlastega, kes on juba üht-teist saavutanud – need asjad ei ole päris nii ühesed. On inimesi ja kehatüüpe, kes võivad koheselt pärast trenni endale hulgaliselt “kraami” sisse kallutada, sest nende keha nõuab seda ja nendel on väga keeruline lihasmassi ja rasva% tõsta (nt ektomorf).Kui sellele inimesele läheb kohe tugev söök sisse, siis söögu seda, muidugi kui tal selleks võimalus on. Kui ta kardab kiireid süsiveiskuid, siis ärgu neid tarvitagu. Mina annan soovitusi, mis sobivad enamusele rahvast. Vaevalt, et need lihtsüsivesikud pärast trenni kedagi rasva ajavad. No võib-olla ajavad ka kui trennis niisama istuda
jaanuar 15, 2010 at 11:18 e.l. #250010wola
MemberKui sellele inimesele läheb kohe tugev söök sisse, siis söögu seda, muidugi kui tal selleks võimalus on. Kui ta kardab kiireid süsiveiskuid, siis ärgu neid tarvitagu. Mina annan soovitusi, mis sobivad enamusele rahvast. Vaevalt, et need lihtsüsivesikud pärast trenni kedagi rasva ajavad. No võib-olla ajavad ka kui trennis niisama istuda
Asi pole selles, kas inimene kardab midagi või mitte. Oluline on, mida inimene vajab, et ta keha oleks tugev, terve ning mis reageeriks just tema kehale. Kiireid süsivesikuid peale trenni vajavad enamasti ektomorfid ja mesomorfid. Ja ka nendes on erandeid. Endomorfid ei vaja neid kohe kindlasti mitte. Ja võta teadmiseks, et lihtsüsivesikud on just need, mis ladestuvad esmajoones rasvadena. Vaadates Sinu pilte, siis oled Sina ektomorf ning Sina võid kühveldada endale pärast tenni kasvõi terve banaaniriiuli sisse. Su kehatüüp on lihtsalt selline, mis ei võimalda rasvadel eriti kiiresti ladestuda.
Tore, et jagad soovitusi, kuid tegelikult tuleks alustada sellest, millise kehatüübiga on meil siin tegemist ning alles siis võiks hakata soovitusi jagama, sest just nii saab algajatele tagada selle, et nad jõuaksid õigele teele ning hakkaksid märkama õigeid asju.
jaanuar 15, 2010 at 11:19 e.l. #250012olveerus12
Member
Siis kui oled lõpetanud oma kõhulihaste treeningu siis kohe saalis võta trenni alguses tasku pistetud kohupiim välja ja söö see saalis ära. Aga ära riietusruumi oma kohupiimaga mine, sest seal tarbitakse pulbreidjaanuar 15, 2010 at 11:29 e.l. #250015emmimees
MemberMiks on vaja 400gr seda süüa ja maitsestamata ka veel? Hea oleks just magusat süsiveikuterikast kohupiima trennijärgselt süüa, seejärel kodus üks paari tunni pärast uuesti suurem söök.
Ja kes ütles, et riietusruumis ei tohi süüa
jaanuar 15, 2010 at 11:37 e.l. #250016rinaldo
MemberAsi pole selles, kas inimene kardab midagi või mitte. Oluline on, mida inimene vajab, et ta keha oleks tugev, terve ning mis reageeriks just tema kehale. Kiireid süsivesikuid peale trenni vajavad enamasti ektomorfid ja mesomorfid. Ja ka nendes on erandeid. Endomorfid ei vaja neid kohe kindlasti mitte. Ja võta teadmiseks, et lihtsüsivesikud on just need, mis ladestuvad esmajoones rasvadena. Vaadates Sinu pilte, siis oled Sina ektomorf ning Sina võid kühveldada endale pärast tenni kasvõi terve banaaniriiuli sisse. Su kehatüüp on lihtsalt selline, mis ei võimalda rasvadel eriti kiiresti ladestuda.Tore, et jagad soovitusi, kuid tegelikult tuleks alustada sellest, millise kehatüübiga on meil siin tegemist ning alles siis võiks hakata soovitusi jagama, sest just nii saab algajatele tagada selle, et nad jõuaksid õigele teele ning hakkaksid märkama õigeid asju.
Ausalt öeldes ei usu ma eriti erinevatesse kehatüüpidesse. Sellesse usun, et on vahe kuidas lihas kasvab, aga rasva kogunemise ja kadumise kohapealt erilist vahet ei tee. Muide mina ei tarbi pärast trenni banaani, mina tarbin lausa viinamarjasuhkrut ja maltodekstriini. Ei tahaks uskuda, et need suhkrud salaja nahavahele poevad, enne peaks ikkagi glükogeenivarud taastatama ja alles siis üleliigne rasvana salvestuma. Ehk on sul mõnd head artiklit jagada? Eneseharimine mulle meeldib, aga kehatüüpidesse suhtun skeptiliselt. Varem uskusin küll nagu kulda, et endomorfrid jäävadki paksudeks ja mina ei saa kunagi suureks
jaanuar 15, 2010 at 11:52 e.l. #250020wola
MemberAusalt öeldes ei usu ma eriti erinevatesse kehatüüpidesse. Sellesse usun, et on vahe kuidas lihas kasvab, aga rasva kogunemise ja kadumise kohapealt erilist vahet ei tee. Muide mina ei tarbi pärast trenni banaani, mina tarbin lausa viinamarjasuhkrut ja maltodekstriini. Ei tahaks uskuda, et need suhkrud salaja nahavahele poevad, enne peaks ikkagi glükogeenivarud taastatama ja alles siis üleliigne rasvana salvestuma. Ehk on sul mõnd head artiklit jagada? Eneseharimine mulle meeldib, aga kehatüüpidesse suhtun skeptiliselt. Varem uskusin küll nagu kulda, et endomorfrid jäävadki paksudeks ja mina ei saa kunagi suureks
See, et inimesed ei usu erinevatesse kehatüüpidesse ongi põhiline viga, mida tehakse. Laialdasemalt eristatakse 3 kehatüüpi: ektomorf, mesomorf ja endomorf. Üldjuhul on inimesed nende tüüpide segud: nt ektomorf/mesomorf ja mesomofr/endomorf. Inimeste geneetika ning trenni tulemused on otseses seoses kehatüüpidega. Kui inimene ei tunnitsa endale, et ta on endomorf ning ta teeb trenni ja sööb näiteks nagu ektomorf, siis on tulemused küll varsti väga nutused. Tema keha läheb lihtsalt niivõrd rasva.
Nagu ma Sulle juba enne ütlesin, siis Sina tundud olevat ektomorf ja suurel tõenäosusel isegi ektomorf/mesomorf. St Sul on väga head eeldused lihaskasvuks ja rasvade “mittetalletumisele”. St et Sa võid süüa palju, kaasaarvatud ka kiireid süsivesikuid. Sinul ongi kohtustus pärast trenni koheselt tarvitada kiireid süsivesikuid (viinamarjasuhkur). Sinule ei mõjugi kiired süsivesikud pärast trenni halvasti – Sul on neid just pigem vaja. Mainisid, et ksutad ka maltodekstriini. Juhl kui Sa sööd tund kuni poolteist pärast trenni, siis pole Sul seda viimast vaja. Lihtsalt pole ja kõik. Pikema ahelaga süsivesiud saad Sa kätte korralikust toidust, mis peaks kindlasti sisaldama liha kõrval ka pruuni riisi nt.
See, et Sa varem uskusid kehatüüpe nagu kulda – vaata see, et paks jääb paksuks on ikka kõik selles kinni, et ta ei teagi, mida tema kehatüüp vajab, et saada oma rasva% väiksemaks ning lihaskond suuremaks. Sama kehtib ka Sinu puhul. Selleks, et Sinusuguse kehatüübiga inimene saaks suureks, on vaja teadmisi ja tegutseda (teha trenni ja süüa) vastavalt oma kehatüübile – ning mis kõige olulisem – on vaja kuulata oma keha häält!
jaanuar 15, 2010 at 1:48 p.l. #250048daemonium
MemberAusalt öeldes ei usu ma eriti erinevatesse kehatüüpidesse. Sellesse usun, et on vahe kuidas lihas kasvab, aga rasva kogunemise ja kadumise kohapealt erilist vahet ei tee. Muide mina ei tarbi pärast trenni banaani, mina tarbin lausa viinamarjasuhkrut ja maltodekstriini. Ei tahaks uskuda, et need suhkrud salaja nahavahele poevad, enne peaks ikkagi glükogeenivarud taastatama ja alles siis üleliigne rasvana salvestuma. Ehk on sul mõnd head artiklit jagada? Eneseharimine mulle meeldib, aga kehatüüpidesse suhtun skeptiliselt. Varem uskusin küll nagu kulda, et endomorfrid jäävadki paksudeks ja mina ei saa kunagi suureks
Rumalalt teed,kui ei usu.Jah,endomorf võib kaalu (enam-vähem) normi saada ja ektomorf võib saada endale lihased …
aga sina ntx ei tea,kui PALJu vaeva nõuab minult inimtaolise välimuse säilitamine ja mina ei ilmselt kujuta ette,kui raske on ektomorfil lihasmassi kasvatada.
jaanuar 15, 2010 at 2:29 p.l. #250058rinaldo
MemberRumalalt teed,kui ei usu.Jah,endomorf võib kaalu (enam-vähem) normi saada ja ektomorf võib saada endale lihased …aga sina ntx ei tea,kui PALJu vaeva nõuab minult inimtaolise välimuse säilitamine ja mina ei ilmselt kujuta ette,kui raske on ektomorfil lihasmassi kasvatada.
Mina olen see, kes kaalus mõned aastad tagasi 57kg ja väitsin, et söön nagu loom, kuid ei kasva
Hakake õigesti sööma ja ärge jaotage end kuskile lahtritesse. Vabandada oskame me kõik.. Kehatüüp määrab ära vormi saamise raskuse, aga mitte vormi. Ma usun väikestesse vahedesse toitumises, aga mitte suurtesse. Inimesed oleme ju kõik ja reageerime toidule sarnaselt. -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.