Kas selleks, et õppida ja maailmale väärtust luua, on vaja ülikoolis käia?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Uudiste ja artiklite järelkaja » Kas selleks, et õppida ja maailmale väärtust luua, on vaja ülikoolis käia?
- This topic has 168 replies, 33 voices, and was last updated 13 years, 11 months tagasi by
Risto Uuk.
-
AutorPostitused
-
veebruar 12, 2012 at 1:19 p.l. #216607
Siim Kelner
MemberMa siin imestan ,et küll mõnedel on ikka aega arvutis istuda ja idiootsustega tegeleda!!!
Nõus. Selle asemel, et siin halada ja ülikoole maha teha, võiks oma energia suunata nendele samustele “väärtuste” loomisele, kui nii targad ollakse.
veebruar 12, 2012 at 1:29 p.l. #216596IVARK
MemberSiit teemast koorub omakorda uus teema Ristole: “Kuidas vältida ärapanemise mentaliteeti ja arendada konstruktiivset arutelu.” Sellega võibolla saaks juba väärtusi luua.
veebruar 12, 2012 at 2:46 p.l. #216585Archangel
MemberLoen minuteid Holgeri vastuseni
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mis siin ikka pikalt vastata. Rotter näeb kolle seal, kus neid pole.
veebruar 12, 2012 at 3:04 p.l. #216577leebesiiam
MemberROtteri ja Archangeli vaheline asi on siis hetkel sellest teemast tulenev (igaüks saab ise lugeda ja otsustada):
Müsteerium kaalu ümber
Teema alustatud kasutaja poolt Mumm22, veebr 05 2012 14:17
veebruar 12, 2012 at 3:57 p.l. #216392vend vähk
ModeratorÜtlen ausalt: Imetlen selles teemas kirjutajaid ning nende järjepidevust. Samas on kindlasti teemasid kus erinevate inimeste seisukohad jäävadki erinevaks kuna neil on erinevad kogemused, nad on erinevad isiksused ja erinev maailmavaade. Lisaks eestlasele omane jonnakus ning kisub vägisi tülitsema ning kõrvalseisjad kahjurõõmust käsi plaksutama. Pidage vastu ja ärge olge kurjad eestlased!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 12, 2012 at 4:05 p.l. #216359Archangel
MemberÜtlen ausalt: Imetlen selles teemas kirjutajaid ning nende järjepidevust. Samas on kindlasti teemasid kus erinevate inimeste seisukohad jäävadki erinevaks kuna neil on erinevad kogemused, nad on erinevad isiksused ja erinev maailmavaade. Lisaks eestlasele omane jonnakus ning kisub vägisi tülitsema ning kõrvalseisjad kahjurõõmust käsi plaksutama. Pidage vastu ja ärge olge kurjad eestlased!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Eestlaste toit ikka ju alati teine eestlane olnud.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui kellegil läheb hästi siis vaja ju kadetseda ja maha teha. Kui kellegil halvasti läheb siis parastada. Kui keegi julgeb väita, et sa loll, siis peab ju kõik endast andma, et teist lolliks teha.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> – Selle asemel, et teise edu üle rõõmu tunda, ebaõnne korral kaasa tunda ja rünnaku puhul lolliks sõimamise puhul vastupidist tõestada.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga selline meie konnatiik juba on.
veebruar 12, 2012 at 4:10 p.l. #216309vend vähk
ModeratorEestlaste toit ikka ju alati teine eestlane olnud.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui kellegil läheb hästi siis vaja ju kadetseda ja maha teha. Kui kellegil halvasti läheb siis parastada. Kui keegi julgeb väita, et sa loll, siis peab ju kõik endast andma, et teist lolliks teha.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> – Selle asemel, et teise edu üle rõõmu tunda, ebaõnne korral kaasa tunda ja rünnaku puhul lolliks sõimamise puhul vastupidist tõestada.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga selline meie konnatiik juba on.
…ja konnatiigi kõige targem konn on maailma kõige targem konn ning konnatiigi kõige suurem konn on maailma kõige suurem konn…teiste konnatiigiasukate arvates
veebruar 12, 2012 at 4:23 p.l. #216269Archangel
Member…ja konnatiigi kõige targem konn on maailma kõige targem konn ning konnatiigi kõige suurem konn on maailma kõige suurem konn…teiste konnatiigiasukate arvates

Ikka, ikka.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Omas mullis on kõik targad. Pistad aga nina oma tiigist välja siis süüakse kohe ära.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 12, 2012 at 4:26 p.l. #216246ROtter
MemberIkka, ikka.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Omas mullis on kõik targad. Pistad aga nina oma tiigist välja siis süüakse kohe ära.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga Looduses ongi nii seatud, et kõik on kõigile söömiseks – ka Loomade Kuningas Lõvi süüakse vaklade poolt ära.
veebruar 12, 2012 at 4:39 p.l. #216219Archangel
MemberAga Looduses ongi nii seatud, et kõik on kõigile söömiseks – ka Loomade Kuningas Lõvi süüakse vaklade poolt ära.

Just, just. Mis aga teadmistesse puutub siis tuleb anda parim, et mitte alati ilmtingimata omas mullis langeda selle ohvriks, et teha järeldusi asjade kohta, mis väljaspool mulli vbl hoopis teise maigu saavad.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Alljärgnevas videos välja toodud jutt veidi haakub ka meie teemasse. Ehk meie mõistmine maailmast kipub olema siiski piiratud justnimelt sellega palju me ise näeme, katsuda saame jne. Enne Internetti olid meie võimalused väga piiratud ning pidi ikka hullult vaeva nägema, et siit tiigist välja saada ja muudest suurematest tiikidest nende infot ammutada.
Tänapäeval kui oleme pm. kõik ühte suurte patta lükatud siis peaksime suutma anda endist parimat, et proovida kõike mõista ka vastavalt massiivselt avatud mõttemaailmaga.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>@2:51
veebruar 12, 2012 at 5:33 p.l. #216067daemonium
MemberEestlaste toit ikka ju alati teine eestlane olnud.
Kahju, et sa selline oled kui kirjeldad.Aga no enesekriitika on edasiviiv jõud.Ära edaspidi kadetse.Ära parasta.Ära sõimle.Hakka heaks!
veebruar 12, 2012 at 6:35 p.l. #215924gmaster
MemberInternetis on see jama, et igaüks on maailma kõige targem, koolis õppejõuga arutledes tuleb reaalsus aga päris kiiresti tagasi. Internetis võid alati mõelda “ahh teised on lihtsalt lollid ja ei saa minust aru ja mul on ikka õigus, minu teooria on kõige õigem”. Aga rääkides silmast-silma mõne teadlase või arstiga, kes on aastakümneid seda asja uurinud..
Sellist efekti internetimaailmas sa lihtsalt ei saa.Kastist välja mõtlemine on tore, aga mõnel alal vajab see siski baasteadmisi. Iseõppinud või tavainimese arusaam füsioloogiast või anatoomiast on kohati päris naljakas. Seega kui tahta ikka asja tõsiselt edasi viia, siis tuleks viia baasteadmised samale tasemele mis konkurentidel. Muidu toimub vaidlus või arutelu lihtsalt täiesti erinevates keeltes.
veebruar 12, 2012 at 6:41 p.l. #215890gmaster
MemberKes tahab, solvub selle postituse peale, kes tahab, lööb lihtsalt käega, kes tahab, teeb vastavad korrektuurid… või siis lihtsalt eirab seda postitust
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lihtsalt üritan lisafakte tuua arutellu. Iseenesest on ju tore, et arutelu on sellises esialgu füüsilisi väärtusi propageerivast portaalis jõudmas varsti filosoofide tasemele
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 12, 2012 at 7:13 p.l. #215840Risto Uuk
MemberInternetis on see jama, et igaüks on maailma kõige targem, koolis õppejõuga arutledes tuleb reaalsus aga päris kiiresti tagasi. Internetis võid alati mõelda “ahh teised on lihtsalt lollid ja ei saa minust aru ja mul on ikka õigus, minu teooria on kõige õigem”. Aga rääkides silmast-silma mõne teadlase või arstiga, kes on aastakümneid seda asja uurinud..
Sellist efekti internetimaailmas sa lihtsalt ei saa.Kastist välja mõtlemine on tore, aga mõnel alal vajab see siski baasteadmisi. Iseõppinud või tavainimese arusaam füsioloogiast või anatoomiast on kohati päris naljakas. Seega kui tahta ikka asja tõsiselt edasi viia, siis tuleks viia baasteadmised samale tasemele mis konkurentidel. Muidu toimub vaidlus või arutelu lihtsalt täiesti erinevates keeltes.
Mulle ei meeldi püüda kellelegi ära panna. Juba korduvalt püüavad teatud kasutajat mind, mitte mu ideid, rünnata. Aga sellegi poolest jään ma professionaalseks ja püüan arutleda teemal, mitte muutuda isiklikuks. Paljud väited mitmelt kasutajalt on väga silmakirjalikud ja nõrgad — nii nõrgad, et ma suudaks neid naeruvääristada, kui ma tahaks. Aga mind tõesti ei huvita, kes selles teemas võidab. Ma tahan lihtsalt teha seda, mis on mulle endale parim. Mu postitus räägib minu enda vigadest ja avastustest, kuid ma arvan, et paljudele inimestele aitaks mu mõtted kaasa mõelda ja enda elus otsusele jõuda.
Lugege viimast kommentaari minu blogi all ja näete, et noor inimene on lihtsalt kohutavalt igavlenud tundides ja teinud seda lihtsalt sellepärast, et ta peab formaalset haridust taga ajama. Kas te ei suuda hetkekski mõelda, mida antud inimene tunneb, mitte mida teie tahaksite, et ta tunneks? Ma saan aru, et seda on raske teha. See nõuab sellist asja nagu EQ, mitte IQ.
See on nii tavaline, et kui inimesed ei oska argumente tagasi lükata, siis rünnatakse inimese kogemust. “Kas sa tõesti arvad, et sa oled targem kui professorid?” Ei arva, aga ole hea ja põhjenda, miks mu argumendid väärad on. Ära ründa mu kogemust, vaid mu väiteid. Kogemus ei huvita kedagi, väidete õigsuse üle on arutelu. Imelik on öelda, et “Su väide ei saa olla õige sellepärast, et sul pole piisavalt kogemusi ja teadmisi.”
Kui me lähtuks põhimõttest, et kõigepealt tuleks kast omandada, et rääkima hakata, siis see foorum tuleks kinni panna. Siin pole ühelgiinimesel piisavalt teadmisi võrreldes teadlastega. Mitte ühelgi inimesel. Aga praktikutel ja inimestel, kellel justkui on vähem teadmisi, on üks eelis — nad näevad üldpilti tihti paremini kui teadlased, sest nad ei vaata väga pisikesi detaile. Aga see on võimalik ainult siis, kui need inimesed mõtlevad, mitte ei hoia ennast kinni eelarvamustes.
Mis nüüd puutub kooliõppesse, ei räägi me seal anatoomia ega füsioloogia teadmistest, vaid õpetamisest. Õpetamine on suurel määral hoopis psühholoogia. Ma ei ole kunagi väitnud, et mul on professoritest rohkem teadmisi anatoomias ja füsioloogias. Aga mõtle nüüd veidi, kes teab minust endast rohkem, kas mina või keegi teine? Minu õppimisstiilist, minu tähelepanuvõimest, minu huvidest ja minu eesmärkidest? Professorid, kes on õpetanud võib-olla aastakümneid, ei pruugi olla ajaga kaasas samamoodi nagu tänapäeva noored. Selles suhtes võivad tõesti minu teadmised olla paremad, kuna ma saan paremini aru, et maailm on muutuv, sest ma elan ise sellises ajastus ja pole seda väga raamides kinni ühiskonda näinud.
Ma tõenäoliselt annaks alla, aga kuna ma näen, et mitmed inimesed arutlevad ideede üle, mitte ei ründa teisi (nagu näiteks Archangel, IVARK ja mitmed teised), siis ma püüan edasi. Kui sul pole uut materjali, siis ma kutsun sind üles enam mitte postitama. Tõsiselt, miks sa tahad mind või kedagi teist rünnata? Ma isegi ei tunne sind. Kas sa tõesti arvad, et see tuleb sulle kuidagi kasuks? Proovime lihtsalt kõik siit õppida ja vaatame, mis välja tuleb. Sa ei pea ühtegi ebatraditsioonilist ideed vastu võtma, kui sa usud, et see pole tõene. Lihtsalt tee oma asja ja naudi neid tulemusi. Mul on hea rõõm, kui sul meeldib ülikoolis käia ja sa saad sellest väga palju, aga mulle meeldib vabadus ja iseseisvus.
veebruar 12, 2012 at 7:31 p.l. #215737ROtter
MemberAga praktikutel ja inimestel, kellel justkui on vähem teadmisi, on üks eelis — nad näevad üldpilti tihti paremini kui teadlased, sest nad ei vaata väga pisikesi detaile. Aga see on võimalik ainult siis, kui need inimesed mõtlevad, mitte ei hoia ennast kinni eelarvamustes.
Professorid, kes on õpetanud võib-olla aastakümneid, ei pruugi olla ajaga kaasas samamoodi nagu tänapäeva noored. Selles suhtes võivad tõesti minu teadmised olla paremad, kuna ma saan paremini aru, et maailm on muutuv, sest ma elan ise sellises ajastus ja pole seda väga raamides kinni ühiskonda näinud.
Ja millest sellised järeldused, et teadlased üldpilti ei näe?
Ja miks sa arvad, et professorid internetti ei loe?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.