Kas proteiinijoogid võivad ka tervisele kahjulikud olla?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Kas proteiinijoogid võivad ka tervisele kahjulikud olla?
- This topic has 35 replies, 15 voices, and was last updated 15 years tagasi by
ROtter.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 13, 2011 at 12:26 p.l. #286105
harselius
MemberKõik teavad, et suhkur ei ole tervisele hea. Ja kui keegi tahab mingit pulbrit näost sisse ajada, siis aga palun. Ma ikka eelistan orgaanilist toitu. Kaalikad, porgandid, kapsas, kurgid, õunad jne- kõik on tervisilik!loomulikult ei tohi tavatoitu alahinnata, aga kas sa sööd piisavalt, et katta oma mineraalida ja vitamiinide vajadused ära, veelgi enam toetada arengut trenni jaoks?
mina näiteks ei söö nii palju tavatoitu ja toetan puudujääki pulbriga. aga see on vist ikka paha. ei tea palju mul elada on jäänud?
jaanuar 13, 2011 at 12:48 p.l. #286109ROtter
Memberma kohe ei oskagi enam midagi öelda. tuleb välja, et kõik lisandid on tervisele kahjulikud, enam ei saa isegi suhkrut süüa. me võiks fitness.ee’d ka boikoteerima hakata, tahab siin meie tervist rikkuda. vaatame millal ekfl välja sureb sis.ja aile ja rotter… vaadake, et te enam kunagi seda suhkru-mürki ei võta, pärast keegi viskab sussid ka veel…
mina krõmpsutan korralikult lisandeid ja mingit häda pole küll täheldanud. on siin foorumis üldse kedagi, kellel oleks tervis tuksis toidulisandite tõttu???
Vaatame, mis juttu sa siis rääkima hakkad kui oled vanuses 40 + ja siis ära hala, et me ei hoiatanud.
jaanuar 13, 2011 at 1:21 p.l. #286111Archangel
MemberÄrge asju proportsioonidest ka välja puhuge.
Toidulisandid ei ole kahjulikud. Mingi teema, et kuskil hiinas tehtud toidulisandi tõttu surid mingid inimesed on sama tobe argument, et ärge sealiha sööge – vbl on kaduvväike võimalus, et see liha tuli kuskilt tehasest, kus seagripp pole täiesti elimineeritud.
Veidi kainet talupoja mõistust ning pole häda midagi.
Absoluutselt iga toiduainega võib endale liiga teha, kui seda piiramatult näost sisse aetakse. Igasugu pulbrivastased inimesed on mulle täiesti arusaamatud elusolendid. Minu jaoks sama mõttetud inimesed kui karsklased (siinkohal pean silmas neid, kes annavad endast kõik, et karsklust propageerida igal võimalusel. Kellele jook ei maitse – arusaadav, aga pole vaja iga sekund oma elust alkoholi kahjulikkusest jahuda)
Ma ei propageeri, et peaks hommikust õhtuni ainult pulbrit õgima või viina jooma, kuid milleks elimineerida kõike?
Ise võtan praegu Hüdrolüüsitud Proteiini (90%, HydroIso), EAA+, Kreatiin, Beta-alaniin, Puhast süsivesikut (Osmopure), +vitamiinid ja mineraalid ning leian, et areng ning minek trennis on parem kui varem. Samuti ei tunne mingeid ebamugavusi võrreldes sellega, kui peaksin vastavad kogused valke ja süsivesikuid saama tavatoidust. Sest lihtsalt ei viitsi päev otsa süüa teha, ei viitsi pidevalt endale tahket toitu sisse toppida ning pealekauba on selliste toodete imendumiskiirus ning kasutegur ka suurem, kui tavatoidust saadav.
Kes tegeleb jõusaali ja muidu spordiga ainult puhtalt harrastaja tasemel ning ei aja taga kiireid ja võimsaid tulemusi, see võib ja lausa peakski igasugu pulbritele vähem tähelepanu pöörama ning ennekõike muu toitumine paika panna.
Kuid, kes soovib maksimaalset arengut see peaks arvestama sellega, et toidulisandidest ei saa üle ega ümber. Saab teha väga väga häid tulemusi ka ilma lisanditega, aga see on endale lihtsalt asja raskemaks tegemine. Milleks? Eks igaüks otsustagu…
Teema-algatajale. Lisandid pole kahjulikud, kui kasutad neid just nii nagu mõeldud. Lisanditena tavatoitumisele, mis peaks kenasti korras olema. Massilisajad on jah tavaliselt süsivesikupommid ning üldjoontes vajalikud vaid siis, kui tõesti on söömisega raskusi ning oleks päevas törtsu rohkem kaloreid vaja.
Puhta lihasmassi kasvatamiseks on kõige mõtekam valida võimalikult kõrge proteiinisisaldusega tooteid (ca. 80% ja enam 100g kohta) ning näiteks ka kreatiin.
Edu
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 13, 2011 at 1:37 p.l. #286114harselius
MemberVaatame, mis juttu sa siis rääkima hakkad kui oled vanuses 40 + ja siis ära hala, et me ei hoiatanud.kui ma toidulisandeid ei sööks oleks ma 40+ samasugune teoreetik nagu sina. hetkel on mul veel mingid väljavaated millegi saavutamiseks olemas.
vaatame kulturiste, kes tõesti on midagi saavutanud. 40 on neil parem vorm kui 30 jne. ei tea kas nad ka väidavad, nagu sinagi, et toidulisandid on kahjulikud?
@archangel +1
kuigi ma olen karsklane, olen nõus, et kui tegemist on tervisespordiga ei ole mõtet toidulisanditele raha raisata.
jaanuar 13, 2011 at 2:04 p.l. #286120MoloM
Memberkuigi ma olen karsklane, olen nõus, et kui tegemist on tervisespordiga ei ole mõtet toidulisanditele raha raisata.Julgen natuke vastu vaielda, pean ka ennast tervisesportlaseks, selles mõttes, et sporti teen hea tervisse, enesetunde ja üldise rahulolu saavutamiseks. Peale selle on mul füüsiliselt väga kurnav töö. Siis ongi niiviisi, et tunnen, et organism ei saa kõike vajalikku tavatoidust kätte ja tarbin ka toidulisandeid, vitamiinid, mineraalid ja pisike taastusjoogike vahetult peale trenni
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 13, 2011 at 2:18 p.l. #286125Risto Uuk
MemberVaatame, mis juttu sa siis rääkima hakkad kui oled vanuses 40 + ja siis ära hala, et me ei hoiatanud.Mis sinu skeptilisuse põhjustanud on? Oskad sa võib-olla omalt poolt mingeid kogemusi/uuringuid näidata?
jaanuar 13, 2011 at 2:23 p.l. #286127ROtter
MemberSüsivesikud ja hambad.
Kõige pikemaajalisemat ja suuremat happerünnakut põhjustavateks süsivesikuteks on suhkur (sahharoos), fruktoos (puuviljasuhkur) ja glükoos (viinamarjasuhkur). Suus olevad bakterid võivad tekitada hapet ka sellistest süsivesikutest nagu laktoos (piimasuhkur) ja tärklis (komplekssüsivesik), kuid mitte sellisel määral kui teistest süsivesikutest.
jaanuar 13, 2011 at 2:25 p.l. #286128harselius
Memberarvydas mickuse skt’d keegi vaatas? poiss sõi ikka hulgi, idee järgi peaks ta olema vääääga põdur ju. aga võta näpust
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 13, 2011 at 2:30 p.l. #286129Archangel
MemberEks hoiatama peab kõiksugu kahjulikest mõjudest kindlasti ning inimesed teevad omad järeldused sõltuvalt haridustasemest ning mistahes teistest teguritest.
Pärast ei saa keegi öelda, et teda poleks teavitatud.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 13, 2011 at 2:59 p.l. #286131ROtter
Memberkui ma toidulisandeid ei sööks oleks ma 40+ samasugune teoreetik nagu sina. hetkel on mul veel mingid väljavaated millegi saavutamiseks olemas.vaatame kulturiste, kes tõesti on midagi saavutanud. 40 on neil parem vorm kui 30 jne. ei tea kas nad ka väidavad, nagu sinagi, et toidulisandid on kahjulikud?
@archangel +1
kuigi ma olen karsklane, olen nõus, et kui tegemist on tervisespordiga ei ole mõtet toidulisanditele raha raisata.
Näita, millises postituses ma väidan, et toidulisandid on kahjulikud.
Sa tead küll, milliseid “toidulisandeid” need kulturistid kasutavad.
jaanuar 13, 2011 at 3:59 p.l. #286137harselius
MemberNäita, millises postituses ma väidan, et toidulisandid on kahjulikud.Sa tead küll, milliseid “toidulisandeid” need kulturistid kasutavad.
selles: “Loe siis, mida suhkur teeb “head” inimese organismile:
http://www.healingdaily.com/detoxification…sugar.htm”
mida sa annad mõista, kui nõustud, et massilisajad on eriti kahjulikud, kuna neis on palju suhkrut?
kui me välistame juba suhkru, sis proteiinist või kreatiinist pole mõtet hakata rääkimagi…
toidulisanditel ja “toidulisanditel” on muidugi vahe, aga massilisaja/taastaja/gainer on siiski lihtsalt toidulisand.
jaanuar 13, 2011 at 4:04 p.l. #286138ROtter
Memberselles: “Loe siis, mida suhkur teeb “head” inimese organismile:http://www.healingdaily.com/detoxification…sugar.htm”
mida sa annad mõista, kui nõustud, et massilisajad on eriti kahjulikud, kuna neis on palju suhkrut?
kui me välistame juba suhkru, sis proteiinist või kreatiinist pole mõtet hakata rääkimagi…
toidulisanditel ja “toidulisanditel” on muidugi vahe, aga massilisaja/taastaja/gainer on siiski lihtsalt toidulisand.
Vaatame siis, kuidas su pankreas vastu peab.
jaanuar 13, 2011 at 4:12 p.l. #286139Archangel
Memberselles: “Loe siis, mida suhkur teeb “head” inimese organismile:http://www.healingdaily.com/detoxification…sugar.htm”
Võiks öelda, et keskmine massilisaja on kõikidest toidulisanditest kõige mõttetum asi. Oma aeg ja koht tal on, kuid üldjoontes on tema väärtus väike.
Just sellepärast, et valku on temas vähe, et erilist mõju avaldaks ning süsivesikuid palju. Mis tähendab, et keskmise doosiga saad sa niivõrd palju süsivesikuid, et rohkem poleks ühe korraga vajagi (ning needki süsivesikuid on sobilikud vast peale trenni ainult). Ning valku on niivõrd vähe, et normaalse koguse saamiseks peaks seda massikat võtma korraga niipalju, et tõesti “tapaksid” ennast nende süskaritega ära. – Ehk reaalselt lähed lihtsalt paksuks.
Loodan, et sa pole üks neist, kes poest suhkrut kotitäite kaupa ostab, kartuses, et varsti hinnad tõusevad vms.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Olen viimase 5a jooksul vast ainult ühe paki suhkrut poest ostnud ning pole sedagi vist ära tarvitanud. Ainult tee ja kohvi sisse teinekord lusikatäis.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aru ei saa kuhu inimesed seda pakkide viisi topivad.Lihtsalt ei näe sellel vajadust. Seega ei näe ka selle vajadust massilisaja sees. Mina võtan 90% proteiini koos 95% süsivesikuga. Ehk võtan mõlemat 25g peale trenni ning võin kindel olla, et sellest jõuab enamik ka sinna kuhu vaja. (Niivõrd “puhtad” tooted tagavad parima imendumise ning selle, et kõik läheb sinna kuhu vaja. Selliste kombotoodete puhul nagu massikad, on imendumine tunduvalt kehvem ning palju muud mõttetud kraami seal hulgas nagu rasv)
Mingi massikas kus on 10-40% valku ja 50-80% süskareid + rasva on küll selline jama enemasti, et jätan parem vahele.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 13, 2011 at 6:16 p.l. #286144viki667
Pean ka ühe offtopic postituse tegema.
to harselius: ära võta pln südamesse, kuid sääraste plõksijate tõttu on foorumi lugemine aegajalt tõeliselt väsitav/ärritav. Oleks nüüd lahe kui Rotteril ka üle viskaks ja mees enam foorumis üldse sõna ei võtaks? Ei ole palju spetsialiste, kel on üldse niipalju viitsimist koguaeg foorumi teemades osaleda/kaasa rääkida. Ühesõnaga tsiteerides kreisiraadiot “joo, ja ära mölise”
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kindel on see, et kui soovituslikest kogustest, doosidest kinni pidada siis tervisele kahjulikku toimet olla ei saa ühelgi siin poes müügiloleva toote puhul. Kuid igasugune äärmus ei ole tervisele samuti mitte ka kasulik. Toituge normaalselt ja lisage toidulisandeid oma toidukordadele kui selleks vajadus on ja kõht püsib ka kauem täis kui vedela lagaga ning meel on parem.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 13, 2011 at 11:08 p.l. #286163