Kas PEAB toitumiskava tellima?
- This topic has 20 replies, 16 voices, and was last updated 18 years, 9 months tagasi by
bohemianrhapsody.
-
AutorPostitused
-
aprill 17, 2007 at 8:55 e.l. #112452
jrx
Memberps. lisaküsimus: kas pruunil ja valgel suhkrul praeguses kontekstis suurt vahet on? Pruun pidada tervislikum olema, aga mis moel.“Tervislikum” on ilmselge liialdus. Maitsvam – jah. Natuke vähem kahjulik – jah. Rafineerimata suhkrul on natuke ballasti juures ja seega süsivesik pole “nii tühi” ja “nii puhas” kui valge puhul.
aprill 17, 2007 at 9:34 e.l. #112461wildlife
MemberKõik siin räägivad, et peab tellima toitumiskava, et üldse oleks lootust toitumist parandada. Miks see nii on, kas hoopis nii ei saa, et teen endale lihtsalt põhimõtte selgeks ja vahel arvutan kaloraaži, et kohandada koguseid. Tellitud toitumiskava on küll individuaalne, aga siiski koostatud inimese poolt, kelle toidueelistused on hoopis teised. Miks ei julgustata inimesi endale ise toitumiskava koostama?Mul ei oleks üldse mitte rahast kahju. Tellitud toitumiskava oleks asja ette, aga ma saaksin ju ainult paari päeva toitumisplaani, mis põhineb üldistel toitumissoovitustel. Algaja saaks endale ise arvutada toitumiskava vastavalt sellele, mida ta süüa suudab. Näiteks maitsestamata kohupiim ei kuulu kindlasti nende asjade hulka, mida mina süüa suudan, aga see on siin foorumis nagu leiva eest ja ma arvan, et see on igas toimumiskavas sees.
See, et kõik räägivad, et toidukava peab tellima, on liigne üldistamine. Räägi omast kogemusest palun, aga mitte kõigi eest
aprill 17, 2007 at 9:56 e.l. #112469M.M.
MemberOsadel on siin natuke vale arusaam toidukava sisust ja selle vajalikusest. Iseenesest on see vajalik milleks ? Esiteks koostame me selle lähduvalt inimese vajadusest, kas ta soovib kehakaalu alandada rasva arvelt või lisada lihaste arvelt. Teiseks valkude, süsivesikute ja rasvade õige vahekord. Kolmandaks olenevalt inimese päeva iseloomust (kool, töö, uni, trenn jne.) paneme paika õiged kellaajad, millal mida ja kui palju süüa. Lisaks alternatiivid, et kuidas asendada mingi toiduaine teisega samal kellaajal. See tähendab seda, et ei pea ettekirjutatud toidukava alusel sööma iga päev täpselt kell 15.00 kana ja riisi, vaid võib asendada ka millegi muuga, samas rikumata toitainete vahekorda (loomsed/taimsed valgud, küllastunud/küllastumata rasvad, liht/liit süsivesikud). Ning alati kui vaja siis hiljem aitame midagi muuta kui see päris nii nagu peab ei toimi kuna inimestel on ka individuaalsed iseärasused.
aprill 17, 2007 at 11:36 e.l. #112476ellotshka
MemberA muide, meeletu magusaisu vastu aitab kroom. Ja siis seda ka, et see on ikka harjumus, kui korra joonele saad, siis ei ole raske. Ja stressi ei tohi olla. Ma olen teoorias tugev.
aprill 17, 2007 at 7:37 p.l. #112510Pätuloom
Memberuuuu… kroom…
aprill 17, 2007 at 8:13 p.l. #112511bohemianrhapsody
MemberA muide, meeletu magusaisu vastu aitab kroom. Ja siis seda ka, et see on ikka harjumus, kui korra joonele saad, siis ei ole raske. Ja stressi ei tohi olla. Ma olen teoorias tugev.Teoorias on kõik ilus ja selge. Enda kogemus näitab, et kroomi tablette lisandina võtta on mõttetu. Välja tuleb ravida ikka jah harjumus.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.