Skip to main content

Kas on üldse lootust?

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Kas on üldse lootust?

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Autor
    Postitused
    EiSuitsule
    Member

Olen 178cm 63 kg – eesmärk kehakaalu tõsta, kuid probleem on selles, et tegelen jalgpalliga, seega jooksen väga palju ning ainevahetus on kah kiire. Kehakaalu läheb juurde vaja ainuüksi selleks, et jalgpallis paremini läbi lüüa. Seega pöördusin siia, et leida üldse motivatsiooni, et kas mul on üldse võimalik kaalu juurde saada kui treening näeb välja selline:

Esmaspäev: 30 min jooksmine + 90 min intensiivne jalgpall.

Teisipäev : 45 min jooksmine + jõusaal.

Kolmapäev: – (oleks võimalik lisada jõusaal)

Neljapäev: 90 min jalgpall.

Reede: 90 min jalgpall.

Laupäev: 90 min jalgpall.

Pühapäev: -(oleks võimalik lisada jõusaal)

Tean, et jalgpall ning suured raskused ei käi kokku, kuid kehakaalu on vaja ju tõsta. Ühesõnaga on mul üldse lootust?

gmaster
    Member

lootust on alati

kahju on see et sul pole vabu päevi, millal taastuda, hea on see et vähemalt aeroobne põhi on all

asi on iseenesest lihtne, pead õigesti toituma

Kimber
    Member

Kindlasti on võimalik kui sa piisavalt süüa jõuad. Kerge see sul olema ei saa aga tulemus tasub vaeva ära. Sa pead sõna otseses mõttes meeletult sööma. Arvuta oma energiakulu kokku, lisa sinna veel kaloreid ja proovi iga päev see täis süüa. Hea oleks kui saaksid ikka päeva või paar nädalas puhata ka. Jõudu!

inside14
    Member

Lisaks veel, et mitte lihtsalt süüa vaid kvaliteetselt süüa(kartulid paremad kui kartulikrõps :ph34r: )!

maats
    Member

Ma tegelen samamoodi jalgpalliga, küll (enam) mitte nii intensiivselt kui sina, aga pikkust mul 174 cm ja kaal 82kg, kilod hakkasid mul tulema alles peale seda, kui ma hakkasin korralikult ja kvaliteetselt sööma.Ehk leiad siit väheke motivatsiooni :ph34r:

Kuup
    Member

Lisaks veel, et mitte lihtsalt süüa vaid kvaliteetselt süüa(kartulid paremad kui kartulikrõps :ph34r: )!

ei! tuleb süüa rasvast kõvasti. Sellise kalorikaotusega peab üüratult sööma!! Muidu kaal ei tõuse elusees. Ja lihasmass tuleb alati koos rasvaga, usun et natuke rasva ei tee paha, ütleme kui praegu on 7-8% siis 12% ei ole midagi hullu, oled suurem ja sama kiire.

inside14
    Member

ei! tuleb süüa rasvast kõvasti. Sellise kalorikaotusega peab üüratult sööma!! Muidu kaal ei tõuse elusees. Ja lihasmass tuleb alati koos rasvaga, usun et natuke rasva ei tee paha, ütleme kui praegu on 7-8% siis 12% ei ole midagi hullu, oled suurem ja sama kiire.

Ma eelistaks küll kvaliteetset toitu!

54321
    Member

Tasa ja targu… tuleks seda kaalutõsmist vast alustada… Aga kindlasti tee mõnel nädalal need päevad kus on võimalik lisada jõusaal, hoopiski puhke päev…

Kehakaal tõuseb kui saad rohkem kaloreid kui kulutad…Aga väldi nende saamist küllastunud rasvade arvelt… (majonees, või, krõpsud, vorstid jn)

gmaster
    Member

Tasa ja targu… tuleks seda kaalutõsmist vast alustada… Aga kindlasti tee mõnel nädalal need päevad kus on võimalik lisada jõusaal, hoopiski puhke päev…

Kehakaal tõuseb kui saad rohkem kaloreid kui kulutad…Aga väldi nende saamist küllastunud rasvade arvelt… (majonees, või, krõpsud, vorstid jn)

parem või kui margariin

EiSuitsule
    Member

Suurimad tänud, teen omad järeldused.

eintsius
    Member

Olen ise kunagi trenni teinud jalpalliga koos. Kuni teatud tasemeni on see suhteliselt teostatav, kuid edasi on raske. Üldist jõudu saab arendada väga hästi, kuid lihasmass ei kipu eriti kaasa tulema. Pikema aja korral hakkab lihasmassi lihaste võimsusest maha jäämine põhjustama igasugu vigastusi (põhiliselt kõõluste venitamine, halvema õnne korral liigese vigastused). Otsene tulemus, mis mulle endal kõige enam meeldis oli üldise liikumiskiiruse ning triblingu kiiruse kasvamine, muidugi kehaga mäng muutub samuti väga lihtsaks jalgade tugevuse kasvades.

Kava koha pealt:

Pööra ringi see päev kus kavas on enne jõusaali jooskmine. Jooksmine kulutab lihastele jõusaaliks vajaliku energia ära. Pärast jõusaali põletab lihtsalt rasva. Praeguse kava juures on jah tugevaks miinuseks puhkepäevad vähesus. Toitumise koha pealt on oluline just piisavalt süsivesikute saamine. Süsivesikud on lihase kasvatamise seisukohalt pea sama tähtsad kui valgud. Samas vähendab nende tarbimine jalgpalli mängimisel vastupidavuse arenemist. Efekt on sarnane vastupidavusaladel trenni keskel süsivesikute tarbimisega.

sdmartin
    Member
    Sarge
    Member

Selle artikli ja siis veel selle: http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=2824 võiks panna algajate ABC’sse või midagi.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.