Skip to main content

kas on traumaga tegemist?

Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » kas on traumaga tegemist?

• This topic has 5 replies, 3 voices, and was last updated 24 years tagasi by Anonüümne.
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

viimasel treeningul eile kasutasin jalapressil vist liiga suurt raskust – korduste sooritamisel polnud midagi häda aga peale harjutuse lõpetamist lõi valu paremasse põlve ja natuke ka reielihasesse. Võtsin raskust maha ja proovisin uuesti – harjutuse sooritamine pole valus, aga peale lõpetamist annab ikka tunda! Kas on tegemist traumaga?

Treenin jalgu umbes korra nädalas. Kuidas peaks edasi toimima?

dr.Zook
    Member

Põlv on üks keeruline ja hell liiges ning igatsugu (ka kergemad) vigastused jätavad jälje kogu eluks. Kas see valu ikka püsib? tugevneb jalale toetumisel (või mingi kindla liigutuse tegemisel)? on selgelt kuhugi lokaliseeruv (mitte hajus lihasvalu)? iseloomult terav? raskesti allub valuvaigistitele (paratsetamool, ibuprofeen)? Kui vastad jah, siis on see rohkem vigastuse moodi ning igaks juhuks pöördu arstile (kui oli äsja, siis kasvõi traumapunkti). Ning seda enne järgmist trenni, sa ei taha ju tugevat vigastust saada, et lähed op-ile või üldse järgmistel kuudel poolikult saad trennida.

Igal juhul valu liigeses on ülekoormuse märk ja peaksid koormust mõnevõrra vähendama ning võib-olla oma harjutuse asendit korrigeerima (vaata, et põlved varvastest ettepoole ei liiguks ja põlved püsiksid puusa-labajala joonel).

Anonüümne
    Guest

Tänan info eest!

Õnneks ei ole nüüd päev hiljem enam sellist valu nagu oli treeningul, aga siiski annab kergelt tunda! Arsti poole ma ei pöördunud. Proovin raskusi vähendada ja loodan, et treeningutega saan ikka jätkata?!?

hary
    Member

Tavaline asi trennis. Lähed traumapunkti seal ütlevad, et vaata lolli ei lonkkagi(minuga just nii juhtus, kui läksin muret kurtma).

Minu arust valu lihastes on suht teretulnud aga liigestes mitte. Asi on ka nii, et lihased arenevad palju kiiremini kui tugiaparaat/luustik, liigesed. Kui asjaga tõsiselt tegeled otsi omale spordi ma?öör ja hakka ka tema teeneid regulaarselt kasutama.

Muuseas olen oma jooksutreeningutel liigestega(lihasvalu ei tule enam meeldegi!) ikka ja jälle hädas. Proovitud erinevaid apteegis saadaval olevaid kreeme. Üks hullem kui teine. Aga soovitaks hoopis sulle kasutada üht ma?ööri soovitatud kreemi: Okopnik(Mülleri toode). Ei oma kuumendavat efekti. Soovitav ´kasutada ka enne treeningut lihaste ettevalmistamiseks ülekoormuseks jms+muidugi liigesed, selgroole jms. 50EEk, proovi ära.

Kirjutan sellepärast, et ei mõista meie traumatolooge, need on kõik nagu kuupealt kukkunud…(riiklikud)

Anonüümne
    Guest

tänan hary,

ainus probleem on see, et üheski apteegis kuhu helistasin selle kreemi kohta infot ei ole? kust seda osta saaks, äkki nimetad koha..?

Anonüümne
    Guest

Soovitati mulle sellist toodet nagu Start (Monaco), pidavat olema hea asi?? kuigi see tundub rohkem nagu soojenduse värk – ma esialgu ei hakanud veel ostma. Mülleri toodete nimekirjas aga sellist asja nagu Okopnik kusagil pole!

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.