Kas on piisav päevamenüü???
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Kas on piisav päevamenüü???
- This topic has 38 replies, 10 voices, and was last updated 16 years, 6 months tagasi by
ROtter.
-
AutorPostitused
-
juuli 14, 2009 at 2:47 p.l. #207289
Aile
MemberNa vajadus on 500 mg päevas.Kehalisel koormusel eritub Na eeskätt higistamisel, kuid see ei eelda Na täiendavat vajadust sportlastel.
R.Jalak
K6ik aegub…ka Jalak
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> …nali…see ytlemine.Isegi k6ige labasem spordijook… ytleme universaalseim Na sisaldus on vahemikus 10 – 25 mmooli/l…ja ka muid elektrolyyte.
Kyllalt on olnud maratonidel probleeme el.l v2hesusega.
Mul ei ole t2na enam kahjuks aega…
Lihtsalt ennast on vaja rohkem uskuda…ja 6ppida vahet tegema toidul ja toidul.
Toiduainetet88stus…koos oma odava soolaga…jne asjadega. 2rge s88ge. Tehke ise.
juuli 14, 2009 at 4:36 p.l. #207306behemott
MemberTeine näide on kehavedelike suhtes hüpertooniliste lahuste tarbimine, mis sisuliselt on samastav merevee joomisena. Selle tulemusena häirub organismis naatriumioonide ja vee tasakaal. Esmalt muutub hüpertooniliseks rakkude väline vedelik. Osmoosi tagajärjel väljub rakkudest teatud kogus vett (rakuväline vedelik on kõrgema soolsusega) ning rakud veetustuvad. Rakkudevälise vedeliku maht suureneb rakkude veekaotuse tagajärjel. Ja jällegi on kõige tundlikumad närvirakud. Sellega ongi seletatav, miks merevett joonud merehädalised alguses hullusid, hiljem aga surid.mnjaa huvitav lugemine-kaalukauss vajub jälle sinna soola mittetarbimise poolepeale aga mis ime asi siis lubaks krampe vältida maratonidel- tavaliselt ikka tahet veel jätkub edasi minna,aga krambid teevad selle jällegi raskendatuks,kui mitte võimatux, kas õigem oleks siis yldse katkestada ja mitte nii suure tüki kallale asuda kohe:)
juuli 14, 2009 at 4:43 p.l. #207309daman
MemberIsotoonilesed spordijoogid sisaldavad ka soola, sestap tarbi pikematel otstel miskit spordijooki. Ise olen peoga soola ka võtnud või sooaltablett taskus. krampide vastu aitab küll.
juuli 14, 2009 at 4:48 p.l. #207311ROtter
Membermnjaa huvitav lugemine-kaalukauss vajub jälle sinna soola mittetarbimise poolepeale aga mis ime asi siis lubaks krampe vältida maratonidel- tavaliselt ikka tahet veel jätkub edasi minna,aga krambid teevad selle jällegi raskendatuks,kui mitte võimatux, kas õigem oleks siis yldse katkestada ja mitte nii suure tüki kallale asuda kohe:)Studies have shown that ultra-endurance athletes can lose 1-2 grams of salt per liter of sweat. If you consider that athletes may lose up to a liter (or more) of sweat each hour, you can see that over a long endurance event (12 hour race), it is not unimaginable that an athlete could sweat out a huge amount of sodium. Replacing this loss of sodium during the event is critical to performance and safety.
juuli 14, 2009 at 8:10 p.l. #207349Madis232
MemberSoov oleks hoida oma välimust kohe kindlasti mitte kuiva lihase peal…meeldib selline põkilikum välimus ja sixpackist ei hooli.Küll ei taha aga kõhupeal võbisevat pekki, mida praegu veel paraku kahjuks on.
minu arust piisaks 200 g valgust päevas, seega üle jääb ~250 kcal (64 g üleliigset valku)
selle asemel sööks lisa 20 g= 180 kcal häid rasvu nt avokaado, kookospähkel, lõhe, terve muna jms ja jätakski selle kava nii ehk siis 2630 kcal
proovi järgi- kuidas keha reageerib.
juuli 15, 2009 at 5:24 e.l. #207370Aile
MemberStudies have shown that ultra-endurance athletes can lose 1-2 grams of salt per liter of sweat. If you consider that athletes may lose up to a liter (or more) of sweat each hour, you can see that over a long endurance event (12 hour race), it is not unimaginable that an athlete could sweat out a huge amount of sodium. Replacing this loss of sodium during the event is critical to performance and safety.Mina r22gin aiast, teie aiaaugust…
2rge tarbige lauasoola. 2rge ostke “fileesinki” jne t88stuslikku kr2ppi. Ma saan aru, et ma ei ole varakapitalistlikule yhiskonnale just eriti m6nus tarbija…Mul kama.
Meie ylesandeks ei ole m2ngida tuulelippu vaid olla heaks eeskujuks. Meie ylesandeks ei ole ka meeldida massidele pakkudes neile kiireid ja mugavaid lahendusi.
Ma r22gin puhastamata looduslikest sooladest. Asi v6ib olla ylihea ja ylikasulik, kuid k6ik oleneb annustamisest…tarbitavast kogusest. Iga ylihea asi v6ib olla ka halb… n2iteks liiga palju vee joomine v6ib l6ppeda surmaga, kuid vee vajalikkuse yle me ju ei vaidle.
Millisest kogusest me tavaolukorras r22gime? 6 g p2evas…umbes. Kui te kr2ppi ei s88, on teil ka lihtsam oma keha j2lgida, kui palju ta soola tahab. Kuid…see on v2ga vajalik.
Palun nyy n2idata oma lugemisoskust…
Ma oleks v2ga t2nulik, kui te ei kasutaks oma kommentaarides yksikuid kontekstiv2liseid lauseid ja yritaksite aru saada, millest ma r22gin.
juuli 15, 2009 at 7:42 e.l. #207388ROtter
MemberMina r22gin aiast, teie aiaaugust…Ma oleks v2ga t2nulik, kui te ei kasutaks oma kommentaarides yksikuid kontekstiv2liseid lauseid ja yritaksite aru saada, millest ma r22gin.
Pada sõimab katelt.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 15, 2009 at 9:27 e.l. #207411x_Thomas_x
MemberPada sõimab katelt.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Millist mailboxi sa kasutad?
Oleks üks vastastiku kasulik ettepanek:)
juuli 15, 2009 at 9:41 e.l. #207412ROtter
MemberMillist mailboxi sa kasutad?Oleks üks vastastiku kasulik ettepanek:)
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.