Skip to main content

Kas olen väga valel teel?

Avaleht » Forums » Treening » Naised ja treening » Kas olen väga valel teel?

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Autor
    Postitused

Olen komandeeringus ja aega siin on, et trenni teha. Ja trenni teha ma armastan, eriti naudin jooksmist. Intensiivsemad treeningud sümpatiseerivad eriti. Lõigujooks. Jumalik.

Toitumisega on siin külakolkas aga kehvasti; saame enamasti konserveeritud kraamist valmistatud toitu. 3 x päevas söön. Hommikuks tavaliselt 1-2 keedumuna, grillvorsti 3-4 tk, konservoad, klaas mahla või morssi. Kodust võtsin kaasa 3in1 kohvi, neid tarbin päeva peale 3 tk. Lõuna: friikad, pihv vms lihatükk, vahest ka saiake või müslibar, kui antakse. Rohelist sodi ka kõrvale, keedetud lillkapsas või brokkoli näiteks. Õhtuks näiteks kanakoib mingi rohelise sodiga jälle või lasanje. Koogitükist ei suuda ka ära öelda. Ütleks, et üksluine ja rasvane on meie toidulaud, vahest saab ka puuvilju.

Mainin veel ära, et kliima on siin palav. Ja minu töögraafik hektiline. Vahest tuleb ette magamata öid, vahest tuleb meeletu kaeraküpsiste isu; trenniga on nii, et üritan kuulata oma keha. Kui ikka olen väsinud, siis puhkan ja püüan võimalusel korralikult välja magada. Töö iseloom on mul kahjuks istuv.

Hetkel teen sellise kava järgi: ei ole jäigalt paika pandud, olen muutnud vastavalt enesetundele.

E 1 tund sörkimist

T Harjutused oma keharaskusega, nt kätekõverdused, plank jne. 10 erinevat harjutust 20 x 3 seeriat. Raskemaid harjutusi 10 x 3 seeriat. Enne soojendus stepperil 10 min ja ka pärast 10 min stepperil. Venitused.)

K puhkus

N lõigujooks (Kestus ca 30 minutit. Soojendus, siis kiired lõigud vahelduvad sörkimisega ja lõpuks mahajahutav sörk. Venitused).

R 1 tund sörkimist

L puhkus

P Harjutused oma keharaskusega.

Olen siin kolkas olnud 7 nädalat, selle ajaga olen kaotanud 6 kilo. Algseis 170/76. Kõhuymbermõõt 88 cm. Kolm esimest nädalat aega sportida ei olnud, sisseelamine. Siiski, alguses läksid kilod 1-2 kg/nädalas. Nüüd aga 1 kg/2 nädalaga. Ja ümbermõõtude vähenemist ma ka kahjuks täheldanud pole, siiski keha tundub pisut rohkem trimmis küll, aga see võib olla ka päevitamise resultaat.

Eesmärk on kaalu kaotada ja muidugi sentimeetreid. Tagumik ja reied, no ei ole rahul. Riietega näen hea välja, aga tahan ka alasti tip-top välja näha. Keha näeb lodev välja.

Mul on olla siin veel 2,5 kuud. Kui jätkan sellise treeningkavaga, kas on loota tulemusi? On see väga vale tee? Üks oluline asi treeningu juures on minu jaoks ka see, et ka südametervis saaks tuge sellest. Toitumine pole kuigi toetav, siiski söön oluliselt vähem kui Eestis ja siin ei tarbi ma ka üldse alkoholi, vahest paar lahjat õllet teen. Peale sauna. Olen aru saanud, et treeningud peavad olema vaheldusrikkad. Intensiivsemad vaheldugu rahulikemaga, suureks kasuks on jõutreening. Mul siin jõusaali pole, usun, et oma rakse kere toel saab ka keha normaalselt vatti.

Olen lugenud netist kõiksugu kirjandust sellel teemal ja aru saanud, et nii palju kui on inimesi, on ka erinevaid arvamusi. Kui ma omal käel siin hakkama ei saa ehk muutusi ma ei taju, siis Eestisse jõudes kindlasti pöördun asjatundja poole. Saaks no mingi krundigi selleks ajaks alla ära tehtud. Kas või 5 kilo kaotus oleks suur võit, siis peaks ka cm kahanemine juba toimunud olema.

Minu suur mure ongi see, et kaotan motivatsiooni, sest ei näe progressi ja siis on kõik . Hoolimata sellest, et ma naudin trennitegemist, ma seda teha enam ei taha. Milleks? Mõistan, et kiiresti ei tule midagi, aga samas tean, et on võimalik kaotada 1 kg nädalas, kui toituda ja treenida õigesti. Toitumisest piisab tegelikult, aga mul seda võimalust siin pole väga ja pealegi vajan trenni heaks enesetundeks. Ja paraku ei suuda ma ka mingit kalorilugemist teostada, see ei ole ju elu. Olen proovinud, mitu korda. Prsonaaltreeneri käe all lausa. Aga ei, see pole minu jaoks, kogu mu elu oli sisustatud kalorite lugemisega. Õudne. Ainus asi, mida teha suudan, on portsjonite jälgimine. Mida ma siin ka üsna edukalt teen. Jah, aga tulemused on visad tulema.

Pikk jutt sai; kui kellelgi on nõuandeid mulle, kuidas seda 2,5 kuud tõhusamaks muuta, siis andke tuld!

AlanBStard
    Moderator

Hoia küpsised ja muu suure sõltuvuspotentsiaaliga rämpsnänn endast füüsiliselt võimalikult kaugel.

Ja topi füüsilist tegevust kogu päeva peale laiali. Suvel peaks üsna lihtne olema.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.