Kas mu toitumine ja treening on tasakaalus?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Kas mu toitumine ja treening on tasakaalus?
- This topic has 3 replies, 2 voices, and was last updated 12 years, 1 month tagasi by
Rambo vend.
-
AutorPostitused
-
detsember 17, 2013 at 7:37 p.l. #25569
Anonüümne
GuestTervitus.
Olen 26a naine,kaal kõigub 70-80kg ringis,pikkus on 173cm.
Tavaline päevamenüü on selline:
Hommikusöök kella 8 ajal : praetud muna (praadimiseks kasutan kookosrasva),umbes 100g kodujuustu,vahepeal lisan juurde veel ka natuke tuunikala,tass kohvi piima ja vähese suhkruga.
Vahepala/lõuna kella 12 paiku: 300g keefiri
Lõuna/õhtusöök kella 14-15 vahel: kartul ja kaste,pasta,pudrud,püreesupid (ainult köögiviljadest,maitseks 1 pakk sulatatud juustu) jms ,iga päev on üldjuhul erinev toit ja portsjon on paras/keskmine,kuskil 4-500 g
Õhtusöök u kella 20 paiku: kodujuust,tuunikala,keefir või püreesupp umbes 2-300 g
Magusa,rämpstoidu ja alkoholi tarbimine on viidud miinimumini
Enne ja peale trenni joon tassi rohelist teed ilma suhkruta.
Trenni ajal joon keskmiselt 0,5 l vett
Päevas on vee tarbimine kokku umbes 1 l
Treeninguga alustan vähemalt 2 tundi peale lõunasööki
Treening: korraga teen tavaliselt poolteist-2 tundi tundi 4-5 päeva nädalas,koormus selline,et hingata jaksan normaalselt.
Alustan kohapeal sammumisega umbes 10 minutit soojenduseks
Edasi lähen stepperi peale umbes tunniks
Kerekeerutajaga (u 5 min) ja hularõngaga (5-10 min)
Lihastele lõpetuseks: kõhulihased,kükid,käte jaoks kasutan 1,5l täidetud veega pudeleid
Peale trenni ootan vähemalt tunni,enne kui õhust söön ja õhtusöök on 3-4 tundi enne magamaminekut
Soov on alandada kaalu ja sooviksin teada,et mida ma võiks oma trennis või toitumises muuta,et nähtavaid tulemusi näha ja kui kaua see aega võiks võtta? Olen kuskil kuu aega treenind ja toitund nii,nagu kirja panin.
Päikest,
K.
detsember 17, 2013 at 10:10 p.l. #355884Rambo vend
MemberEt midagi saavutada, tuleb valida selline plaan, mis on jätkusuutlik. Enamus ei suuda 5x nädalas 2h trenni teha, eriti veel stepperi ja hularõngaga. See nüristab väga kiirelt ära. Samamoodi igasugused rohelised teed, keefiri vahepalad ja pausid enne ja pärast trenni. Seda suudab ainult inimene, kellele selle eest makstakse. Treener või kes iganes peab oma keha näitama pidevalt.
Reaalne elu on teine. Puhtalt tahtejõud abil ei saavutata eriti midagi. On ju nii, et kõik, kes on saledad, neil tuleb see alati kergelt? Ja kes ei ole, need punnitavad elueest, aga tulemust ei ole. Ühesõnaga, kuna oled ülekaaluline, on sul tõenäoliselt mingi spetsiifiline põhjus, miks sa selline oled. See ei ole laiskus või lodevus või tahtejõuetus, need on samasugused tagajärjed nagu ülekaal. Põhjus on see, mille likvideerimise tagajärjel kaovad ka ülekaal, kaob laiskus ja tekib tahtejõud. Mis sinu puhul on põhjuseks, ma ei tea. Kui sa paneksid oma eelmise menüü siia, siis võibolla tuleks mingeid ideid. Äkki sa ei kannata süsivesikuid. Äkki sulle maitseb mingi toit, mis sisaldab megalt kaloreid (juustud, siider). Äkki sa magad halvasti, mis tõstab stressihormoonide taset ja mistõttu energia väheneb/kaal tõuseb?
Alusta unest. Kui 8h täis ei tule, vaata, miks ei tule. Kui õhtul ei jää magama, tegele sellega. Pane telekas varem kinni ja küünal põlema, söö süsikad õhtuti jne. Kui uni korras, tegele söögiga. Kas kõht püsis peale sööki täis, kas tekkis energia või hoopis uni (kartulitega lõuna paneb mõne kontoritöötaja konkreetselt magama või sokolaadi järgi haarama), seejärel trenn. Kas oli tahtmist minna, kas jätkus energiat, kas trenn rikub või parandab und.
Ühesõnaga peaks su eesmärk olema luua endale igapäevaselt selline päev, mille jooksul sa oleksid stabiilselt energiline ja heatujuline. Kui sa seda saavutad, siis hea füüsiline vorm on kaasaskäiv boonus.
detsember 18, 2013 at 3:49 p.l. #355913fluid
MemberMinul trenn rikub und. Mis ma teha saaks?
detsember 19, 2013 at 9:07 p.l. #355971Rambo vend
MemberVähem trenni loomulikult, seni kuni enam ei riku. Aega on.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.