Skip to main content

Kas me oleme üksi siin Universumis?

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Kas me oleme üksi siin Universumis?

Viewing 15 posts - 106 through 120 (of 120 total)
  • Autor
    Postitused
    Sir
    Member

Aga üks asi mulle pähe ei mahu kohe kuidagi.

Et universum on lõputu

aga samas on väga imelik mõelda, et universum kusagil ära lõppeks(siis oleksime kui vangid) :roll:

Universum on kindlasti lõplik. Kui võtta meie 4mõõtmeline universum, siis kunagi sai ta alguse ja saab ka lõpu, samas ei olegi tarvis aega appi võtta, saab ka kolmemõõtmeliselt hakkama. Universum tundub paljudele lõpmatu, kuna kui ka kuskil oleks mingi viimane molekul, siis sellest saab ju veel ka edasi minna ja siis veel edasi jne. Kuigi point hoopis selles, et peale universumi ei olegi midagi, kõik mis on ongi universum ja kõik, lõpp :o

Olemine on ja mitte olemist ei ole, nagu targad enne meid on öelnud:D

Peace

Kes ütles, et Universum on matemaatiliselt 3-mõõtmeline? Äkki on hoopis lõpmatamõõtmeline?

joey
    Member

On mõned üksikud kalad, kes suudavad väga sügavas vees elada, nad on ülimalt lapikud, samuti pimedad, sest nii sügaval on kottpime, ükski päikesekiir ei suuda nii sügavast veest läbi tungida.. Mõelge, 10 km vett su pea kohal, milline tunne see võiks olla. Absoluutne kottpimedus ning haudvaikus…:roll::o

olen kuulnud, et kui need kalad sealt alt ära tuua vee pinnale, siis nad lõhkevad. see suur rõhk kaob ära, millega nad harjunud olid ja lendavadki hetkega ribadeks, sest vee peal ei hoia nende kehasid enam miski pinge all. vastupidine efekt kui maapealne loom läheks selle kala keskkonda ja see lõmastaks ta rõhu all.

ma ei tea on see üldse võimalik või on see mingi väljamõeldis. on kellegil infot selle kohta, kas need kalad ikkagi lõhkevad või mitte.

Kui neid kiiresti veepinnale tõsta, siis väga võimalik. Kui piisavalt aeglaselt, siis ei tohiks midagi juhtuda minu arvates. Sukeldujad ei tohi näiteks suurelt sügavuselt veepinnale liiga kiiresti tõusta, sest kiire rõhu muutus on kindel surm.

Undionu
    Member

Kui neid kiiresti veepinnale tõsta, siis väga võimalik. Kui piisavalt aeglaselt, siis ei tohiks midagi juhtuda minu arvates. Sukeldujad ei tohi näiteks suurelt sügavuselt veepinnale liiga kiiresti tõusta, sest kiire rõhu muutus on kindel surm.

sukeldujad ei tohi siis sügavast kiirestiüles tulla, kui nad hingavad seal tavalist õhku. õhus sisalduv lämmastik hakkab alates mingist rõhust inimese veres lahustuma ja kui nüüd kiiresti üles tulla, ei jõua me seda lämmastikku läbi kopsude verest välja filtreerida vaid verre tekivad gaasimullid- veri “läheb keema”. kui sukeldumisel kasutada hingamiseks erisegusid (n. heelium-hapnik), siis seda ülestulemise probleemi ei esine.

süvamere kalad “lendavad õhku” küll, kui nad pinnale vedada, sest nende rakusisene rõhk on sama suur, kui veerõhk seal sügaval. efekt on sama, mis juhtuks inimesega, kui ta vaakumisse panna…

elu kohta universumis ei arva ma midagi, sest pole ühegi UFO-ga kohtunud ja veenvaid tõendeid nende olamsolu kohta ka pole. sel teemal spekuleerimine on üks ajaraisk.

Capricorn
    Member

Kas on võimalik, et kunagi kaob kõik jäljetult? Tervest universumist kaovad kõik tähed, planeedid… energia? Vist mitte, sest “energia jäävuse seadus” ütleb, et energia ei teki ega kao, ta võib vaid muunduda ühest liigist teise ning kanduda ühelt kehalt teisele? Seega siis Universumis olev energia koguhulk jääb alatiseks samaks, seda ei saa tulla kusagilt juurde ega ka vähemaks jääda? Samas öeldakse, et isoleeritud süsteemi siseenergia on jääv ning isoleeritud süsteem on keskkond, millel puudub ümbritsevaga energia- ja ainevahetus, isoleeritud süsteeme reaalses maailmas ei esine. Kas universum on isoleeritud süsteem? Peaks ju olema, sest tal ei saa olla ümbritsevaga energia- ja ainevahetust, sest väljaspool universumit lihtsalt ei ole mitte midagi, ei aega ega ruumi, muudest asjadest rääkimata.

Mitmete galaktikate keskel väidetakse olema suur must auk, mis ümbritsevaid tähti endasse tõmbab. Mustad augud pidevalt kasvavad, sest nendest ei pääse enam ükski asi välja, isegi valgus mitte. Ühest galaktikast saab must auk ja teisest, varsti on terve universum üks suur must auk?

Kumb variant teile rohkem meeldib, kas kui väljaspool Maad on elu (ka inimese sarnaseid olendeid) või kui seda ei oleks? Kas on või ei ole, seda me ei tea. Ma isegi ei oska kindlat seisukohta võtta, kumba varianti ma tegelikult usun, kas “me oleme üksi siin universumis” või “me ei ole üksi”. Kui me ka oleme üksi, ei saa kunagi seda 100%-liselt tõestada. Fakt, et kusagil elu leitud ei ole, ei tõesta, et seda ei eksisteeri. Samas kui on elu mujal, siis suure tõenäosusega ei pruugigi me seda mitte kunagi teada saada ja veel suurema tõenäosusega ongi nii parem.

Selline “mõttelend” siis täna enne magama minekut.

Kuup
    Member

ei ole me midagi nii erilised, et me ainukesed oleme siin. Seda on imelik mõelda, sest universum on maru suur. Ja mis point kogu nendel planeetidel ja taevakehadel ikka on. Teatud ajahetkel eksisteeris erinevatel planeetidel elu ja ka tulevikus tekib uutele planeetidele elu, sama lihtsalt ka kaob.

edit: just tulin teleskoobiga väljast, taevas kisub üsna kenaks

Üks teooria on see, et need tulnukad mis meil siin vahest käivad on lihtsalt meie tulevikust. Samas ma usun küll et kuskil universumis on elu, sest kui meil Maal on elu (ise küsimus kui kauaks) siis miks ei peaks ühes nendes paljudest planeetidest olema?

54321
    Member

aga…. kui mõelda nii, et ” suure paugu käigus tekkisid aeg, ruum, planeedid jne…. siis miks järgmise paugu toimudes ei või need käik uuesti kaududa ? ja järgi ei jää mitte midagi….

http://et.wikipedia.org/wiki/Suur_pauk

Nojah, ega see Suure Paugu teooria väga energia jäävuse seadusega kooskõlas ei olegi. Kust tekkis mateeria või energia, millest Suur Pauk alguse sai? Ju vist mitte kusagilt. Või oli see olemas lõpmata kauges minevikus ega tekkinud kunagi

4Qlimax
    Member

Kindlasti ei ole.

Aga tulnukad on arvatavasti meist nii palju intelligentsemad, et meiega ei taha nad tegemist tehagi <_<“>

Samakamees
    Member

Kindlasti ei ole.

Aga tulnukad on arvatavasti meist nii palju intelligentsemad, et meiega ei taha nad tegemist tehagi <_<“>

Tulnukad

intsu007
    Member

Kintlasti tahavad tulnukad meiega tegemist teha, hea näide filmist “iseseisvuspäev” <_<“>

matti
    Member

Kintlasti tahavad tulnukad meiega tegemist teha, hea näide filmist “iseseisvuspäev” <_<“>

Samakamees
    Member

Või siis ka meie kodumaine “Tulnukas 2006”. <_<“>

Muhahahhhaaaa

Autor
    Postitused
Viewing 15 posts - 106 through 120 (of 120 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.