Kas me oleme üksi siin Universumis?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Kas me oleme üksi siin Universumis?
- This topic has 119 replies, 56 voices, and was last updated 18 years, 5 months tagasi by
Samakamees.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 11, 2007 at 12:06 e.l. #101417
Capricorn
MemberKaugeimad vaadeldavad objektid olid vist kvasarid? http://et.wikipedia.org/wiki/Kvasar
jaanuar 11, 2007 at 4:40 e.l. #101418fighter
MemberMeile nähtavas universumi osas on umbes 100 miljardit galaktikat. Ühes galaktikas on keskeltläbi 200 miljardit tähte. Vat seda ei mäleta, kui paljudel neist võivad olla planeedid ja paljudel neist võib olla elutegevuseks vajalik atmosfäär aga see number tuleb ikkagi ülisuur. Arvestades, et tõenäoliselt leitakse isegi meie päikesesüsteemist veel elu, seda küll primitiivsel kujul ilmselt, on intelligentse eluvormi leidumine mujal universumis väga tõenäoline, mis põhjusel peaks intelligentne elu olema arenenud ainult Maal? Pealegi, vaadates igapäevasündmusi mujal maailmas ja meie endi keskelgi, ma ei nimetaks inimest intelligentseks eluvormiks
jaanuar 11, 2007 at 8:43 e.l. #101433sdmartin
MemberVäikestel kiirustel kehtib kiiruste liitmise printsiip – Kui kaks keha liiguvad teineteise vastu, siis nende kiirused mingi “liikumatu” taustsüsteemi suhtes liidetakse. Suurtel kiirustel see enam päris nii ei ole. Valguse kiirusele lähedastel kiirustel see seaduspärasus enam sellisel kujul ei kehti.miks?
ma tahaks seda päris teada.ma arvan ikka et kui reegel on paigas sis se ei muutu.ka sis on nii et kui sul on vähe raha ja saad paar krooni juurde siis sa liidad need omavahel.aga kui sul on paarkümmend trilljonit krooni ja sis saad 2 kr juurde sis sa korrutad ve sest liitmise tehe ei kegti enam. seleta palun.
jaanuar 11, 2007 at 9:25 e.l. #101440greenu
MemberSellest kärbsest ma aru ei saa. Kui rong liigub valguskiirusel, siis peaks kärbsel olema “ebainimlik jõud”, et liikuda edaspidi. Mõtle kui sa oled rongis mis liigub sellisel kiirusel- see kiirus litsuks sind laiaks, salongis lendamisest pole siin juttugi. Ei tea mis jõud sellel kärbsel peab olema, et rongis akrobaatikat sooritada. Kui siin kõik sellised füüsikud koos on siis keegi võiks ütelda kas kärbsele mõjub ainult kiirendusjõud (kui rong kiirust lisab) või mõjub seesama kiirusjõud ka siis kui rong ühtlasel kiirusel sõidab. Hakkas täitsa huvitama kohe. Kas kärbes saaks tegelt ka 1 m/s arendada valguskiirusel liikuvas rongis ? Ja kui palju jõudu ta selleks rakendama peab
?kui sa sõidad autoga 100 kmh ja autos olles liigutad kätt ettepoole siis pole seda raskem teha kui siis kui paigal seisad … seega kärbes ei pea olema ebainimliku jõuga et lennata seal rongis ….
kui lendad lennukis mingi 500 kmh siis ei pea sa eriti pingutama et lennuki wc minna …. kasutad sama jõudu mis koduski wc minnes …. mõtle natuke siis saad aru et rongis suudab kärbes lennata meetrise kiirusega … vott… samas mäletan et valguskiirusele lähenedes läheb mass väga suureks ja aeg aeglustub …. vähemalt ttü füsa I oli selline jutt ….
Universum on olnud lõpmata kaua ja Universumi mõõde e. suurus on lõpmatu smile.gif. Mis sest, et inimmõistus lõpmatuid mõisteid veel vastu võtta ei suuda. <-- selle kohta ütlen niipalju et nädalakene tagasi vaatasin 2006 aastal tehtud universumi dokumentaali kus oli selge arvamine et universum pole lõpmatu vaid aeglaselt kasvav mõtteline ollus mis koosneb 4% aatomitest(seda on võimalik silmaga näha) siis 20% must mateeria (seda pole silmaga näga kuid musta mateeriat üritatakse "püüda" kusagil keskeuroopas mitme kildi sügavusel kaevanduses) ja ülejäänud on must energia(seda pole näga ja ei üritata püüda ka ...
) see universumi jagamise protsentide värgeldus on ka praeguse kosmoloogia alustala või nii …aaa ise olen sellisel arvamusel et 99% tõenäosusega me pole üks ja ka meist inteligentsemaid eluvorme on olemas kuid jätan selle 1% arvamise et võibolla pole … siis olen ma poliitiliselt korrektne
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> …jaanuar 11, 2007 at 11:56 e.l. #101456pteridophyte
MemberRaudselt ei ole üksi, See on ju lihtsalt võimatu, et lõpmatuses oleme ainsad. Isegi kui maal elu tekkimine oligi võimalus 1 mingist 999999999999999999999999 võimalusest, siis isegi peab ju olema veel lõputult meiesuguseid ja erinevaid eluvorme:P
jaanuar 11, 2007 at 1:58 p.l. #101485Xero
MemberMinu arust viimasel ajal ollakse seisukohal, et Universum ei ole lõputu. Selles mõttes, et Peale Suurt pauku Universum hakkas nö. plahvatuse mõjul paisuma ja paisub seda praegugi. Kusagil kaugel-kaugel on see piir, kus Suur Pauk alles levib. Kui nüüd Universumi keskmine tihedus on teatud kriitilisest tihedusest väiksem (umbes kümne vesiniku aatomit kuupmeetri kohta), siis jääb Universum lõpmatuseni paisuma, tähed ja planeedid kaugenevad üksteisest kuni enam ühtegi tähte ega planeeti nähagi pole, saabub igavene pimedus ning külmus (absoluutne nulltemperatuur, -273 °C) ning elu ei ole enam võimalik…
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui aga tegelik tihedus on sellest kriitilisest tihedusest suurem, siis Universumi paisumine peatub ja ta hakkab jälle kokku tõmbuma… kuni ükskord tõmbub nii kokku, et vist käib uuesti Suur Pauk ja kõik hakkab otsast peale.
Praegused andmed Universumi tiheduse kohta: Vaadeldud tihedus on kriitilisele väärtusele nii lähedal, et vaatluste alusel pole veel jõutud otsusele kas Universum on avatud või suletud. Tõenäoliselt vist on tihedus suurem, sest väga suurt osa Universumi massist me ei näe, see asub mustades aukudes. Või noh, mitte ei lihtsalt ei näe, seda loomulikult, aga lihtsalt meil pole enamuse nende eksisteerimise kohta aimugi.
Põhimõtteliselt vist oli jah nii, et väga suurel kiirusel aeg aeglustub, valgusekiirusele lähedasel kiirusel “reisides” on võimalik, et sina oma arust (“oma” kella järgi) reisid näiteks 10 aastat, aga Maa peal on selle ajaga juba möödunud sadu tuhandeid aastaid. Loomulikult pole meil lähemal ajal lootust selliseid kiirusi saavutada. Pealegi näiteks isegi kõige lähema galaktikani jõudmiseks jääb valguse kiirusest lihtsalt väheks.
Ma ütlen kohe ära, ma ei usu seda Suure Paugu teooria pläma ja olen 100% kindel, et selline jama ei ole võimalik. Tahad öelda, et mingilt maalt tuleb mingi takistus Universumis? Mingi sein vms?

Ja mis takistusest väljaspool on? Ja mille sees siis Universum lõppude lõpuks siiski on? Kui Pauku ei olnud veel, mis oli siis enne?!Seda tõesti, et inimmõistus ei suuda veel teadvustada lõpmatust, kui nähtus, mis eksisteerib ja vägagi reaalselt. Ja Universum just on hea näide. Universum ei ole “sündinud”.
jaanuar 11, 2007 at 2:07 p.l. #101486Alexander Andrusenko
ModeratorJumal lõi ja ärge vaielge.
jaanuar 11, 2007 at 2:12 p.l. #101489greenu
MemberMa ütlen kohe ära, ma ei usu seda Suure Paugu teooria pläma ja olen 100% kindel, et selline jama ei ole võimalik. Tahad öelda, et mingilt maalt tuleb mingi takistus Universumis? Mingi sein vms?
jaanuar 11, 2007 at 2:13 p.l. #101490UmbIsik
MemberJumal lõi ja ärge vaielge.Valusasti?
jaanuar 11, 2007 at 2:15 p.l. #101491Anonüümne
GuestMaav2lise elu eksisteerimise teemal ei hakka spekuleerima.Maa ise teeb mulle muret kyll… Eriti Eestis toimuv.
Kui ma v2ike olin, n2gin suveti oma aias siile, oravaid, erinevaid linde… Kuna te linnas viimati siiliperega kohtusite? V6i oravaonuga?
Kui te arvate, et meil siin on asjad veel h2sti… aga vaat seal…on k6ik veel halvemini… siis te kahjuks eksite. Elan poole aastast USA s Georgia osariigis Tybee saarel (mis on ysnagi linnastunud saar…). Kui h2maraks l2heb siis opossumionud on tavaline pilt. Hommikul joome kohvi koos oravaperede ja erinevate lindudega. 6htul vaatas mulle k88ki sisse ei keegi muu kui pesueht pesukaru!
Kui ma tahan kitsi n2ha, pean s6itma minutit viis (hommikutundidel v6i 6htuh2maruses).
Kas te tahate 8elda, et meil kliima selline kylm ja ebameeldiv?… Minge siis veel p6hja poole. Lapimaal on j2nkud maja ymber tavaline n2he.
Millest see tuleb? Kas inimesed on nii verejanulised, et kytivad k6ike, mis liigub? N2lg v6tab silman2gemise?
Hetkel on pooleli maaost Saaremaale. Asukoha j2rgi peaks see olema ysna rikkumata lapike. K2isin seda vaatamas… ja mida ma n2en. Keegi n6me maavalduse vaataja on s88nud dumlet ja paber on loomulikult sinnasamasse j2etud!
Kui juba seal elan siis annan teada, palju ma loomi n2en.
Kui head on siinsetel foorumikylastajatel kogemused taastuvenergia kasutamise osas?
Seda nüüd küll jah ma ise elan ka suht maakohas mõned nii 7 aastat võio nii tagasi oli päris tihti näha oravaid. Aga nüüd ausalt õeldes ma ei mäleta ka enam millal ma viimati oravat nägin. Siile näen veel siiamaani aga neid on ka kuidagi väheks jäänud. Ikka suvel saab neile piima pandud siis tulevad sööma küll
jaanuar 11, 2007 at 2:21 p.l. #101493greenu
Membermina käin loodust nautimas põlva külje all naise vanemate juures …. seal on linde mitut sorti .. naine teab nende nimesid ka … mina tunnen ainult üksikuid … ülejäänud on lihtsalt linnud …. korduvalt olen näinud seal rebaseonu ja kitsi … metssead käivad seal maad kündmas … aga jahh …. tallinnas eriti midagi sellist ei näe….. aaaa siili nägin viimati mingi 3 aastat tagasi muugal … tuli suvila aeda … panin ta ämbrisse et vanematele näidata kuid ta tarkpea oli ämbri ümber ajanud ja ikkagi minema läinud
jaanuar 11, 2007 at 2:28 p.l. #101494ROtter
Membermina käin loodust nautimas põlva külje all naise vanemate juures …. seal on linde mitut sorti .. naine teab nende nimesid ka … mina tunnen ainult üksikuid … ülejäänud on lihtsalt linnud …. korduvalt olen näinud seal rebaseonu ja kitsi … metssead käivad seal maad kündmas … aga jahh …. tallinnas eriti midagi sellist ei näe….. aaaa siili nägin viimati mingi 3 aastat tagasi muugal … tuli suvila aeda … panin ta ämbrisse et vanematele näidata kuid ta tarkpea oli ämbri ümber ajanud ja ikkagi minema läinud
jaanuar 11, 2007 at 2:40 p.l. #101496greenu
Memberisiklikult pole mul soomlaste vastu midagi peale selle et mu kodule lähedal asuv pood(rocca al mare keskus) on laupäeva hommikuti soomlasi täis ja nende akoholi lembuse tõttu tuleb järjekorras kaua oodata …
kuid stromkal olid põdrad mõned kuud tagasi… need sarvilised … ilma sarvedeta neid igal pool … suvel olid isegi põlvas alkoholi poes (konsumi alko lett)…
jaanuar 11, 2007 at 3:22 p.l. #101510sdmartin
Memberosad sommid on sarvilised ka:)
meenutavad viinakuradit sarved pääs ja puha:)
jaanuar 11, 2007 at 3:41 p.l. #101516Capricorn
MemberMa ütlen kohe ära, ma ei usu seda Suure Paugu teooria pläma ja olen 100% kindel, et selline jama ei ole võimalik. Tahad öelda, et mingilt maalt tuleb mingi takistus Universumis? Mingi sein vms?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Ja mis takistusest väljaspool on? Ja mille sees siis Universum lõppude lõpuks siiski on? Kui Pauku ei olnud veel, mis oli siis enne?!Ma arvan, et seal kuhu Suur Pauk veel jõudnud pole, seal ei ole ei aega ega ruumi, seal ei ole mitte midagi. Iseasi kuidas me seda mõista suudame.
Universum ei ole mitte millegi “sees”, sest Universum ongi kõiksus (see ei tähenda, et Universum on lõpmatu). Väljaspool Universumit ei ole mitte midagi, õigemini sellist “piirkonda”, nagu “väljaspool Universumit” ei eksisteerigi.Universum on maailmakõiksus, kõikide asjade kogusus. Teaduses mõeldakse selle all kosmost ehk maailmaruumi, mis sisaldab kogu ainet ja energiat.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.